Nisanur Sarı Dünya Şampiyonası için Milli Takım Aday Kadrosu’nda

07-10 Ağustos 2019 tarihleri arasında Özbekistan’da düzenlenecek olan Yıldızlar Dünya Şampiyonası Aday Kadrosu’na davet edilen Kırklareli Spor Kulübü Sporcusu Nisanur Sarı, 8-10 Temmuz tarihlerinde Ankara’da yapılacak olan Milli Takım Seçme Müsabakalarında milli forma için ter dökecek.

07-10 Ağustos 2019 tarihleri arasında Özbekistan’da yapılacak olan Yıldızlar Dünya Şampiyonası Aday Kadrosu’na davet edilen Kırklareli Spor Kulübü Sporcusu Nisanur Sarı, aynı zamanda yine bu yıl 01-03 Ekim tarihleri arasında İspanya’da düzenlenecek olan Yıldızlar Avrupa Şampiyonası kadrosunda direkt olarak yer alacak ve Milli Takım formasını giyerek ilimizi ve ülkemizi temsil edecek.
Nisanur Sarı geçen yıl da milli takımda yer almıştı
Kırklareli Spor Kulübü Sporcusu Nisanur Sarı, 2018 yılında da Yıldızlar Milli Takımı’nda yer alarak ilimizi ve ülkemizi İspanya‘da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda temsil etmişti. Sarı, 2019 yılında da yine Milli Takım’daki yerini alarak İspanya’da yapılacak olan Yıldızlar Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek.
“Şampiyon sporcumuz ilimizin gururu oldu”
Çok daha fazla çalışması gerektiğinin bilincinde olduğunu belirten şampiyon sporcu Nisanur Sarı, “Geçen yıl İspanya’da sakatlanarak alamadığım madalyayı bu yıl almak istiyorum. Hedefim önce Dünya Şampiyonası kadrosunda yer almak ardından ise Dünya ve Avrupa Şampiyonu olmak. Çıktığım bu yolda her daim rehberim olan Hocam Yaşar Cihangir’e ve aileme teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Kırklareli Spor Kulübü ise yaptığı açıklamada, “01-03 Ekim 2019 tarihlerinde İspanya’da yapılacak olan Yıldızlar Avrupa Taekwondo Şampiyonası’na katılacak olan Türk Milli Takımı’mızda 33 kg’da mücadele edecek olan Yaşar Cihangir Hoca’nın yetiştirdiği sporcumuz Nisanur Sarı ilimizin gururu oldu. İlimiz Taekwondosu ve Türk Taekwondosu’na damga vuran, elde ettiği başarılar ile ilimizin adını yücelterek yetiştirdiği sporcular ile ülkesine hizmet etmeye devam eden hocamız Yaşar Cihangir ve yaz kış demeden canla başla antrenmanlarını sürdüren sporcularımızı, aynı duyarlılıkla fedakarca çocuklarının arkasında durarak destek olan sporcu velilerimizi kutluyoruz Ne mutlu ki küçücük ilimizden koca yürekli minik evlatlarımız şanlı bayrağımızı Avrupa’da ve Dünya Şampiyonalarında dalgalandırmak için mücadele verecekler. Yavrularımıza bu yolda canı gönülden başarılar diliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.
“Nisanur Sarı, çok zorlu bir yolu aşarak buralara geldi “
Türk Taekwondosu’na yeni yıldızlar kazandırmaya devam eden şampiyonların hocası Yaşar Cihangir ise gazetemize yaptığı açıklamada “Öncelikle bu yılda Türk Milli Takımı’na sporcu vermenin mutluluğunu yaşıyorum. Gururluyum, sevinçliyim. Huzura ihtiyaç duyduğumuz, birlik ve beraberlik içerisinde olmaya ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde ilimiz adına gurur verici bu spor olayına vesile olan sporcum Nisanur Sarı Ankara’da Dünya Şampiyonası’na katılacak olan takımı belirlemek için yapılan milli takım seçmelerine davet edildi. 2018 yılı Yıldızlar Türkiye Şampiyonu, 2019 yılı Avrupa Başkanlık Kupası üçüncüsü olarak Yıldızlar Avrupa Şampiyonası’na direkt katılma hakkı kazanan sporcum şimdi de Dünya Şampiyonası aday kadrosunda yer alarak zirvedeki yerini korudu ve buralara tesadüfen gelmediğini gösterdi. Okulunda da çok başarılı bir öğrenci olan sporcumuz Nisanur Sarı, çok zorlu bir yolu aşarak buralara geldi. Okullar tatil dönemine girdiği günden bu yana bir gün tatil yapmadan hırsla, azimle bu sıcak yaz günlerinde günde çift antrenmanla şampiyonalara hazırlandı.
Özveriyle çalıştı. Ben bu milli formayı giyeceğim diyerek kendine koyduğu hedefe ulaşmak için mücadele etti. Şimdi öncelikli hedef Dünya Şampiyonası kadrosunda yer almak. Ardından Avrupa Şampiyonluğu. Kızımızı bu zorlu yolculukta yalnız bırakmayarak devamlı destekleyen ve tüm programlarını antrenmanlarımıza göre yaparak tatile dahi gidemeyen ailesini kutluyorum. Zaten hep söylediğimiz şey aile desteği olmadan başarı kazanılamaz.
“Hedefimiz Dünya ve Avrupa Şampiyonlukları”
Benim tek kazancım bu pırlanta gibi çocuklarımızın başarılı olarak ülkelerine hayırlı bir birey olmalarını görmektir. Biz yine daha önce yaptığımız gibi sadece işimizi yapıyoruz. Sporcularımıza odaklandık. Hedefimiz Dünya ve Avrupa Şampiyonlukları. Bırakın çocuklarımızla daha ileriye gidelim. Bizim maddi bir beklentimiz yok. Bizlere manen destek verin, önümüzü açarak rahat bir çalışma ortamı sağlayın. Bizler de ilimize, ülkemize şampiyonlar yetiştirelim. 2019 yılı bizim açımızdan pek başarılı geçen bir yıl olmadı. Hedeflerimize tam olarak ulaşamadık ancak Milli takıma sporcu vererek bu açığımızı kapatmasını bildik. Ben sözlerime son verirken emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
Bizler de Önadım Medya Grubu olarak Hocamız Yaşar Cihangir ve başarılı sporcumuz Nisanur Sarı’ya Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında başarılar diliyoruz.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol