“Neden Emre Mor’lar, Cengiz Ünver’ler Kırklareli’nden çıkmasın?”

Kırklareli alt yapı liglerinde nefes kesen mücadeleler hız kesmeden devam ediyor. Kırklareli Mustafa Yaman Spor Tesislerinde Kırklarelispor alt yapı takımları, kendilerini gösterebilmek için her zaman olduğu gibi ellerinden gelen tüm
mücadeleyi ortaya koyarak, geleceğin parlayan yıldızları olmaya aday gösterebileceğimiz performanslar sergiliyorlar. 03 Mart Cumartesi günü Kırklarelispor’un U15, U16, U17 kategorileri Büyükçekmece Belediyespor’a gol olup yağdı.

Türk ve dünya futboluna yeni yıldızlar kazandırmak, gençlerin profesyonelliğe adım atmalarına imkan sağlayarak, tecrübe edinmelerine fayda sağlayan ve rekabetin en üst seviyede olmasına rağmen skorun ve puanın önemli olmadığı Gelişim Ligleri'nde, temsilcimiz Kırklarelispor'un altyapı takımları mücadelelerini sürdürüyor.
Kırklarelispor U15 4 – 1
Büyükçekmece Belediyespor U15
03 Mart Cumartesi günü ilk olarak saat 12.00’da başlayan Kırklarelispor U15 Büyükçekmece Belediyespor U15 mücadelesinin ilk bölümünde her iki takımında bütün hünerlerini ortaya koydu. İlk yarıyı Büyükçekmece Belediyespor 1-0’lık üstünlükle tamamlarken hocalarından güzel brifingler alan Kırklarelispor U 15 takımı ikinci yarı Büyükçekmece Belediyespor’a 4 gol atarak mücadeleyi 4-1’lik skor ile tamamladı.
Kırklarelispor U16 gol oldu yağdı
Altyapı mücadeleleri devam
ederken ikinci mücadelede Kırklarelispor U16 Büyükçekmece Belediyespor U16’yı 8-0 mağlup etti. Saat 14.00’da başlayan mücadele sonunda gazetemiz muhabirlerine açıklamada bulunan geç yıldız, “Bu gün takım arkadaşlarımız ile sahada Barselona gibi bir mücadele ettik ve rakibimizi 8-0 mağlup ettik. Çok mutluyuz. Artık şehrimizin de adı üst sıralarda duyulsun” dedi.
Zor mücadelede galip çıkmadı
Üçüncü ve son maç saat 16.00’da başlayan Kırklarelispor U17 Büyükçekmece Belediyespor U17 takımları arasında oynandı. İki takım sahada kıyasıya mücadele verdi. Mücadelenin 80 dakikasının sonunda sahadan galip çıkmadı. Maçı değerlendiren Kırklarelispor U17 başarılı futbolcusu Görkem Can Çelik, “Sahada kıyası bir mücadele gerçekleşti. Biz mücadelemizden memnunuz. Bazı arkadaşlarım hakemleri suçladı fakat suç onlarda olsa bile bizim daha iyi bir performans ortaya koyup mücadeleyi kazanmamız gerekiyor” diye konuştu.
“Yavaş yavaş profesyonelliğe adım atacaklar”
Oynanan karşılaşmaların ardından görüşlerini dile getiren teknik adamlar, bu karşılaşmalarda genç futbolcuların psikolojik ve bedensel olarak profesyonelliğe adım attığını, takım oyununu ve saha içerisinde anlık karar mekanizmalarının geliştiğinin altını çizdi. Teknik adamlar Gelişim Ligleri’nin en güzel tarafının bu olduğunu vurgulayarak yaptıkları açıklamalarda şu ifadeler yer aldı; “Futbolun dünyanın en çok izlenen spor dalı olduğu göz önünde bulundurulduğunda, profesyonel arenada, büyük takımlarda mücadele etmenin ne kadar zor olduğu da ortaya çıkıyor. Gelişim Ligleri, bu bağlamda çocukları psikolojik olarak bu atmosfere hazırlamak, onların ileride ülke ve dünya çapında nam salmış takımlarda mücadele etmelerine ön ayak oluyor. On binlerce seyircinin önünde maçın kaderini değiştirecek kararlar verebilmek, takım oyununu en iyi şekilde sahaya yansıtmak, öngörülerinin açık olabilmesi adına Gelişim Ligleri çok önemli. Bu amaca hizmet eden, çocukları geleceğe hazırlayan bu ligler, aynı zamanda futbolun seyir zevkini de seyirciye aktarıyor”
“Bu yetenekler heba
olmayacak”
“Gelişim Ligleri sayesinde, genç yetenekler dikkat çekebiliyor ve geleceklerini futbol anlamında çok iyi yerlere gelerek değerlendirebiliyorlar. Yetenekli, başarılı ve futbola âşık çocuklar dikkat çekemeyerek heba olmuyorlar. Bu da başta bizler olmak üzere herkesi çok ama çok sevindiriyor. Bu tür organizasyonlarda büyük takımların dikkatini çekerek iyi yerlere gelmeyi başarmış birçok futbolcu var”
“En büyük avantajları erken yaşta sosyalleşmeleri”
“Bu liglerin en önemli avantajlarından bir tanesi de çocukların kendilerine yeni arkadaşlar edinmeleri, sosyalleşmelerini sağlıyor. Başka yerlerden gelen çocukların nelere dikkat ettiklerini, nelerden hoşlandıklarını anlamaya çalışan futbolcular, başkalarının fikirlerine de önem vermeyi öğreniyorlar. Onlarla paylaşmanın, birlik ve beraberlik içerisinde fikir alışverişi yapmanın önemini anlıyorlar. Bu da onların daha erken yaşlarda kendilerini geliştirerek, futbolun sadece saha içerisinde mücadele etmek anlamına geldiğini algılamalarını sağlıyor. “Sahada önemli olan yalnızca mücadele” Saha içerisinde her ne kadar rekabet en üst seviyelerde olsa da skor her zaman ikinci planda kalıyor. İlk önceliğimizi genç futbolcularımızın profesyonelliğe adım atmalarını, rekabetin sadece saha içerisinde olduğunu ve sosyalleşmenin, kendini ifade etmeninin her zaman gerekli olduğunu anlamalarına vesile oluyor Gelişim Ligleri. Bu bağlamda onlara sürekli bunu anlatıyoruz. Sahada öğrendikleriniz, nerelerde zayıf kaldığınızı tespit ederek, oralara yoğunlaşmalarını sağlıyor, ona göre çalışmalar yapıyoruz” dediler.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Cengiz Ünder olmasın o sakın?