Necmettin Erbakan Kırklareli’nde anıldı

Türkiye Cumhuriyeti Eski Başbakanı, Millî Nizam Partisi, Millî Selamet Partisi, Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi’nin
kurucusu Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın 7’inci ölüm yıldönümü nedeniyle bir anma programı düzenlendi.

24 Şubat Cumartesi günü saat 11.00’da başlayan etkinliğe; Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, Saadet Partisi Kırklareli İl Başkanı Salih Mehmet Aydın, İYİ Parti Kırklareli Teşkilatı ve vatandaşlar katıldı. Yoğun katılım ile gerçekleşen tören ilk olarak yapılan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Tilavetin ardından Saadet Partisi Kırklareli İl Başkanı Salih Mehmet Aydın kürsüye gelerek açılış konuşmasını gerçekleştirdi.
“Hayatta iken söyledikleri
günümüzde çıkıyor”
Aydın, Necmettin Erbakan’ın ülke siyaseti için çok önemli olduğunu ve Milli Görüş ilkesi ile gerçekleştirilen her şeyin bugün aynı olumluluk ile devam ettiğini söyledi. Erbakan’ın ileri görüşlü olduğunun altını çizen Aydın, hayatta iken söylediği her şeyin günümüzde yaşandığını dile getirdi. Afrin’de sürdürülen “Zeytin Dalı Harekatı’na destek verdiklerini vurgulayan Başkan Aydın, harekatın Fırat’ın doğusuna kadar taşınması ve teröristlerin o bölgeden temizlenmesi gerektiğini belirtti.
Tüm ülkede etkinlikler yapılıyor
Başkan Aydın’ın açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, Necmettin Erbakan’ın hem hayatını hem de siyasi kişiliğini salonda ki konuklara anlattı. İriş, “Biliyorsunuz ki 27 Şubat Necmettin Erbakan Hocamızın vefat yıldönümü, bu nedenle ülkemizin bütün illerinde, ilçelerinde çok değişik programlar yapılıyor. Salon toplantıları, konferanslar gibi Erbakan Hocamızı anmak ve anlamak adı altında birçok program yapılıyor. Bu sene ki ana temamız adalet merkezli bir tema. Hocamızın adalet anlayışı üzerine konuşmalar, konferanslar, seminerler yapılıyor. Program sayımız oldukça fazla sadece benim 5-6 yerde programımım var ve benim dışımda da birçok kişi program yapacak” ifadelerini kullandı
“Hocamızı görmemiş gençler
hocamızı çok iyi tanıyor”
İriş, “Hocamızı hiç görmemiş gençlerin hocamızı çok iyi tanıdığını görüyor hayret ediyorum. Sorduğum zaman da “Evet biz hocayı görmedik ama izlediğimiz videolarla, okuduğumuz kitaplarla hocayı tanıyoruz” diyorlar. Bilgileriyle benim gibi siyasetçiye taş çıkartırlar maşallah” dedi.
Erbakan bir idoldür
Necmettin Erbakan’ın ileri görüşlü olduğunu vurgulayan İriş,“Necmettin Erbakan bir idoldür. Birçok kişiye yararı dokunmuştur, çok kişide hakkı vardır. Eskiden ne söylediyse, dediği her şey bir bir çıkıyor. İktidarların yaptıkları hatalarda; ne konuda yanıldık, hata yaptık diyorlarsa hepsinde Erbakan Hocamızın, geçmişte söylediği şeylere çıktığı bugün herkes görüyor” diye konuştu.
Bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz
İriş programın amacı hakkında konuşarak, “Bugün burada önemli bir çalışma yapıldığını düşünüyorum. Bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bilhassa şu an ülkemizin içinde bulunduğu zor dönemlerden geçerken hem hocamızı anlatıyoruz, hem de birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını oluşturmaya çalışıyoruz. Görüş ayrılıkları bizim kavgalarımıza ve husumetimize sebebiyet vermemeli. Herkesle konuşmalıyız ve her kesimden her görüşten insanlarla bir çatı altında birleşmeliyiz. Bunda hiçbir ön şart, hiçbir yargılama olmamalı. Ayıplamadan sorgulamadan medeni insanlar gibi oturup konuşup ülke meselelerini tartışmalıyız. Doğruyu bulmalıyız” ifadelerini kullanıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol