“Ne makam, ne de mevkii. Bizi bir arada tutan; Vatan sevgisi”

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel dün Kırklareli’ndeki partililere hitap etti. Özel konuşmasında; “Bizi bir arada tutan nedir? Bizim harcımız ne çıkar ilişkileri ne beklentiler… Ne makam, ne de mevkii… Bizi bir arada tutan; Vatan sevgisi,    Millet sevgisi, bayrak sevgisi, Atatürk sevgisidir” dedi…

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel dün Kırklarelililer ile buluştu. 

Saat 12.30’da partinin seçim bürosu önünde vatandaşlara hitap eden Özel, Kırklareli Belediye Başkan adayları Tuna Soykan için destek istedi.
Buluşmaya; CHP Kırklareli Milletvekilleri Vecdi Gündoğdu ile Turabi Kayan, Merkez Belediye Başkan adayı Tuna Soykan, İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçi, parti yönetimi, Belediye Başkan adayları, Belediye ve İl Genel Meclis üyesi adayları ile çok sayıda partili katıldı.
Büyük bir ilgi ile karşılanan Özel konuşmasında şunları kaydetti; “Bugün burada bir yerel seçim için toplandık. Aramızda Milletvekillerimiz, İl Başkanlarımız, geçen dönemlerde bu görevi Cumhuriyet Halk Partisinde yapmış, çok değerli büyüklerimiz var. Bugün CHP ailesi, göğsünde altı oku en büyük emanet, en büyük nişan olarak taşıyan, konjonktüre göre çıkarıp çekmeceye koyup “sonra tekrar takarım” demeyen, “altı oktan asla vazgeçmem” diyenler burada. Kendisi için makam, mevkii söylendiği zaman burada olan, söylenmediği zaman yok olanlar değil, her zaman burada olanlarla birlikteyiz.
Baba evi kurulmuş en eski evdir. O evden bir gün uçup gitseniz bile, yarın öbür gün başınıza bir hal geldiğinde, orada bir tas çorbanız olduğu bilinir. Geçmişte kime oy verirseniz verin, nerede siyaset yapmış olursanız olun, herkese kapımız açıktır, başımızın üstünde yeriniz vardır. Bu baba evinin ocağını dimdik tüttürenlere Kırklareli’nde bir selam olsun. Ne işiniz var sizin öğle vaktinde burada? Bizi bir arada tutan nedir? Bizim harcımız ne çıkar ilişkileri ne beklentiler… Ne makam, ne de mevkii… Bizi bir arada tutan; Vatan sevgisi, Millet sevgisi, bayrak sevgisi, Atatürk sevgisidir. Bu noktada Kırklareli çok çok önemli bir seçim yapacak. Herkes dönecek Kırklareli’ne bakacak. Karşı taraf bir ittifak yaptı, bizim de İYİ Parti ile bir birlikteliğimiz var. Ama CHP’nin kalesi olduğu Kırklareli’nde “Acaba bölünür mü, Birileri aradan çıkar mı” diye fırsat kolluyorlar. Burada sesleniyorum. Altı okun adayı burada, Tuna Soykan başkan buradadır. Ona sahip çıkmalıyız. Yakasındaki rozeti çıkarıp, çekmeceye koyanlar, günü gelince yeniden takacağım diyenler, bugün nasıl bir süreçte, nasıl tehlikeli bir oyun oynuyorlar, onu Kırklareli görüyor. Adaylarımız; daha yaşanabilir bir kent için, daha temiz bir çevre, daha akıcı bir trafik, daha engelli dostu yaşam koşulları için yola çıkıyorlar. Birçok projeleri var, hepsi birbirinden değerli. Adaylarımız çiftçimizin yanında, Üretici kooperatiflerini destekleyerek, ürünlerini diğer CHP’li Belediyeler aracılığını ile satışa sunma imkanı veriyorlar. İşte bu umudun söylemidir, bu tür projeler umudun dilini yansıtır. Türkiye’de zorlu bir seçim döneminin içindeyiz. Umudu tükettiği için artık korkunun siyasetini yapan birilerini dinlemek zorundayız. Vaat edecekleri bir şey yok o yüzden korkunun siyasetini yapıyorlar. Şimdi bizlere düşen görev, hepimiz komşumuza, asker arkadaşımıza, akrabamıza, dostlarımıza gideceğiz. Ve kararsız kalan bu yakınlarımızı ikna edip, sarayın oyununu bozacağız.” CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yaptığı konuşmanın sonrasında, partililerle birlikte fotoğraf çektirdi ve İstasyon Caddesinde sona eren yürüyüşe iştirak etti.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Öyle diyosunuz ama genel başkanınız 9 yenilgiye rağmen mıh gibi yerinde.

  2. Özgür Özel hala parti içinde yer bulduğu için böyle söylüyor ama kenara itildiğinde görürüz onu. Gürsel Tekin gibi Hamzaçebi gibi ve dahi pekçok revaçta ismin ne noktaya geldiğini ve ne eleştiriler getirdiğini biliyoruz. Öte yandan iktidar partisi karşısında girdiği her seçimi kaybetmiş bir genel başkanınız varken koltuk davasından bahsetmeniz bunun suçunu başkalarına yüklemeniz ama başkanınızı kayırmanız çok ironik.