Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Koleji 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Kırklareli Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Koleji 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı açılış törenini kolejin Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Dün yapılan törende okulun vizyonu velilere ve öğrencilere anlatıldı ve sınıflar tek tek sahneye çıkarak aileleri selamladı. 

Kırklar Haber
Saat 10.00 itibariyle başlayan açılış töreninde ilk olarak Trakya Oda Orkestrası sahne alarak müzik dinletisi sundu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Porgram yapılan konuşmalar ile devam etti.
“İlk günki heyecanı ile bu çatının altında sizlerle buluştuğumuz için çok mutluyuz”
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Müdür Asu Kızılarslan 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başladı. “8’inci eğitim öğretim yılına başladığımız şu günlerde ilk gün ki heyecanı ile bu çatının altında sizlerle buluştuğumuz için çok mutluyuz” diyen Müdür Kızılarslan, Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Koleji ailesinin her gün büyüdüğünü ve mezun olan öğrencilerin kuş misali yuvadan uçup giderek yerlerini yeni kardeşlerine devrettiklerini ifade etti.
“Eğitimi bu denli merkeze alan bir lider bugün hepimize ilham vermeye devam ediyor”
“Bizler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında, bu aydınlık limanda çocuklarımızı hayata hazırlıyor ve mezun olup limandan ayrılan evlatlarımızla her daim gurur duyuyoruz” diyerek sözlerine devam eden Kızılarslan; eğitimin en önemli olgu olduğunun altını çizdi.
Mustafa Kemal Atatürk’ün 1921 yılında Kurtuluş Savaşını bırakıp maarif kongresini topladığını belirterek, “Çünkü Atatürk bilmektedir ki cephede topla tüfekle, kazma kürekle verilen savaşın ancak sosyal ve kültürel alanda düşünsel olarak verildiğinde anlam kazanacaktır.
Bu olağanüstü şartlar altında bile eğitimi bu denli merkeze alan bir lider bugün hepimize ilham vermeye devam ediyor” dedi.
“Bizler ülke geleceğinde söz sahibi olacak nesilleri hayata hazırlarken yolumuzu hiçkaybetmiyoruz”
İyi öğrenciler kadar iyi insanları eğitmenin de önemli olduğunu belirten Kızılarslan, “Bizler ülke geleceğinde söz sahibi olacak nesilleri hayata hazırlarken yolumuzu hiç kaybetmiyoruz.
Daima bilimden, daima sormaktan yanayız. Ama her şeyden önce iyi insan, vatanını, bayrağını seven bireyler yetiştirme amacındayız.
Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Ziya Selçuk’un dediği gibi çocuk kavramını çocuklar kadar sevmeli ve onlara çocukluklarını yaşayabilecekleri bir eğitim öğretim hayatı sunmalıyız” ifadelerini kullandı.
“Özel Kırklareli Fen Bilimleri Okulları olarak misyonumuzun ve sorumluluğumuzun farkındayız”
Kızılarslan, “Çağdaş Uygarlıklar seviyesine erişmek, doğru eğitim almış bireylerin kazanımı ile mümkün olabilir ve bizler, Özel Kırklareli Fen Bilimleri Okulları olarak misyonumuzun ve sorumluluğumuzun farkındayız. Evet, belki şu an için zor. 20 milyona yakın öğrencinin olduğu sistem, buna ne kadar el verir, tartışılır.
Ancak bizler bu camianın bir parçasıysak bunu tartışmak için ve çocukların çocukluklarını yaşabilecekleri bir eğitim öğretim sistemini mümkün kılmak adına elimizden geleni yapmak için buradayız” sözleriyle açılış konuşmasını noktaladı.
Hep birlikte onuncu yıl marşı söylendi
Müdür Kızılarslan’ın konuşmasının ardından kürsüye geçen yıl başarılı olan öğrenciler gelerek duygularını salondaki konuklarla paylaştı.
Konuşmaların ardından Okul Kurucu ve Yöneticileri başarılı öğrencilere plakatlerini takdim etti. Açılış töreni programı sırasıyla okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri öğretmenleriyle birlikte sahneye geldi ve konukları selamladı. Program öğrencilerin onuncu yıl marşını söylemesi ile sona erdi.
“Toplamda 350’den fazla öğrencimiz ve değerli velilerimiz ile kocaman bir aileyiz”
Törenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak okul ile ilgili bilgiler veren Müdür Kızılarslan, “Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Kırklareli Okulları bünyesinde 4 farklı kademede okul bulunmaktadır. Anaokulumuzda 4, İlkokulumuzda 8, Ortaokulumuzda 8 ve Lise kadememizde 8 sınıfımız, toplamda 350’den fazla öğrencimiz ve değerli velilerimiz ile kocaman bir aileyiz” dedi.
“En büyük mutluluk, öğrencilerimizin hedeflerine giden yolda onlara eşlik etmek”
2017-2018 eğitim öğretim yılında pek çok başarı elde ettiklerini sözlerine ekleyen Kızılarslan, “Geçtiğimiz yıl Liseye Geçiş ve Yükseköğretim Kurumları sınavlarında önemli başarılar elde ettik. LGS sonuçlarına göre mezun olan öğrencilerimizin tamamına yakını istedikleri liseye yerleşti. YKS sonucunda da öğrencilerimiz başta İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi olmak üzere köklü pek çok üniversitenin “uçak mühendisliği”, “kimya mühendisliği”, “mimarlık”, “eczacılık”, “işletme” gibi seçkin bölümlerine yerleştiler. Bizim için en büyük mutluluk, öğrencilerimizin hedeflerine giden yolda onlara eşlik etmek ve başarılarının tanığı olmak” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol