Nazım Hikmet 117 yaşında

Kırklareli Belediyesi Kültür –Sanat etkinlikleri kapsamında Nazım Hikmet’i anma gecesi düzenlendi. Nazım Hikmet’in 117’nci doğum günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte Gazeteci Yazar Emin Karaca ve Tuncer Sümer’in katılımlarıyla söyleşi programı düzenlendi. Gecede son olarak ise ünlü müzik topluluğu Grup Gündoğarken sahne aldı. 

117’inci oğum gününde Kırklareli’nde Nazım Hikmet’e özel bir anma gecesi düzenlendi. Kırklareli Belediye Başkanlığı Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında Dünya Şairi Nazım Hikmet, doğum gününe özel bir programla Kırklarelili vatandaşlar ile birlikte anıldı. 15 Ocak Salı Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe vatandaşların yoğun katılımı vardı.
Nazım Hikmet’in bilinmeyen
yönleri anlatıldı
Etkinliğin birinci bölümünde Eğitim Sen Kırklareli Şubesi Başkanı Ramazan Özenç’in moderatörlüğünde söyleşileri gerçekleştiren Gazeteci Yazar Emin Karaca ve Tuncer Sümer, Nazım Hikmet’e dair bilinmeyen yönlerini, sanatını, etkilediği toplumsal kesimleri ve hatıraları katılımcılar ile paylaşarak, dünya şairine yeniden bakabilmeyi katılımcılara sağladılar.
Şarkılar Birlikte Söylendi
Söyleşilerin ardından tüm zamanların sevilen grubu “Grup Gündoğarken” sahne aldı. Hayran kitlesini oluşturan pek çok parçalarını Kırklarelililer ile birlikte seslendiren Grup Gündoğarken, gecenin anlam ve önemi dolayısıyla Nazım Hikmet’i anlatan parçalarda coşkulu bir performans gerçekleştirdi. Programın sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider çiçek ve plaket takdim ederek, başta Gökhan Şeşen ve Burhan Şeşen olmak üzere, grup müzisyenlerine çok teşekkür etti.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Nazım Hikmet: "CEVAP" 17 Ocak 2019 Perşembe 20:55:00

    O duvar o duvarınız vız gelir bize vız!/ Bizim kuvvetimizdeki hız ne bir din adamının dumanlı vâdinden ne de bir hülyanın gönlü yakışındandır/ O yalnız tarihin o durdurulmaz akışındandır/ Bize karşı koyanlar karşı koymuş demektir: Maddede hareketin yürüyen cemiyetin ezelî kanunlarına/ Sükûn yok hareket var bugün yarına çıkar yarın bugünü yıkar ve bu durmadan akar akar akar/ Biz bugünün kahramanı yarının münadisiyiz/ Biz durmadan akan yıkıp yapan akışın çizgilenmiş sesiyiz/ Biz adımlarını tarihin akışına uyduran temelleri çöken emperyalizme vuran yarını kuranlarız/ O duvar o duvarınız vız gelir bize vız!