Namazgah yön değiştirdi

Ağustos ayının ilk haftası toplanan İl Trafik Komisyonu aldığı kararla Namazgah Caddesi ve civarındaki bazı sokaklarda trafiğin yönünü yeniden düzenledi. Ancak dilekçe vererek Karaumur Caddesi'nin yeniden trafiğe açılmasını bekleyen esnaf ise beklemeye devam ediyor

Kırklareli İl Trafik Komisyonu 6 Ağustos 2015 tarihinde aldığı kararla Namazgah Caddesi ve civarındaki bazı sokaklarda yeniden düzenleme yaptı.
Buna göre; Namazgah Caddesi'nin, Cumhuriyet Meydanı'ndan Boyacıoğlu Sokak ile Kadıçeşme Sokak ayrımının bulunduğu kavşağa kadar olan bölümü Çamlık istikametine doğru tek yön olacak. Boyacıoğlu Sokak ile Kadıçeşme Sokak ayrımının bulunduğu kavşaktan sonra ise Çamlık mevkiine doğru cadde çift yönlü devam edecek. Çamlık mevkiinden gelen araçlar ise Boyacıoğlu Sokak ile Kadıçeşme Sokak ayrımının bulunduğu kavşaktan tek yön olan Kadıçeşme Sokak ile Yahşibey Sokak istikametinden devam edecekler.

Cumhuriyet Meydanı'ndan Namazgah Caddesine giren araçlar yine tek yön olan Tevfik Sağlam Sokak ile Yayla Caddesi'ni kullanarak Yayla Meydanının bulunduğu alana ulaşacaklar.
6 Ağustos 2015 tarihinde toplantı yapan İl Trafik Komisyonu, uygulamanın 20 Ağustos 2015 tarihinden itibaren geçerli olacağını karara bağladı. Karar Belediye'nin güzergah üzerine astığı pankartlarla kamuoyuna duyuruldu.
Karaumur esnafı beklemede
Öte yandan Belediye Başkanı Cavit Çağlayan zamanında İl Trafik Komisyonu'nun aldığı kararla trafiğe kapatılan Karaumur Caddesi'ndeki işlerinin azaldığını, caddenin trafiğe kapatılmasının beklenen etkiyi yapmadığını ifade eden esnaflar, dilekçelerinin de sonucunu beklemeye devam ediyor. Üzerinden aylar geçmesine rağmen Karaumur Caddesi konusunda bir gelişme yaşanmaması, Karaumur Caddesi beklenirken Namazgah Caddesine düzenleme yapılması esnafta sıkıntı yaratacak gibi görünüyor.
Esnafla Mayıs ayında bir araya gelen Belediye Başkanlığı da o günden bu güne yol almış görünmüyor. Konu daha önce Mart ayında Cadde esnafı tarafından gündeme getirilmiş, esnaflar aralarında topladıkları 70 imza ile Belediye Başkanlığına başvuruda bulunarak Karaumur Caddesi'nin yeniden trafiğe açılmasını istemişlerdi.
Ortak akıl bir araya gelemedi mi?
Konu o günden bu güne aylar geçmesine rağmen bir açıklığa kavuşmadı. Caddenin trafiğe açılacağı ya da açılmayacağı yönünde bir açıklama da yapılmadı.
Esnafla Mayıs ayında buluşan Belediye Başkanı ise o zaman; "Bu toplantı ortak akılla bu kenti yöneteceğimizin bir anlayışıdır. Uzun bir zamandır, siz Karaumur esnafı arkadaşlarımız olarak caddenizin durumu hakkında çeşitli görüşler bildiriyorsunuz. Bazı esnaf arkadaşlarımız caddenin açılması yönünde görüş bildirdi, kimi arkadaşlarımız ise kapalı kalması yönünde görüş bildirdiler. Ben ifade ettiğim gibi bu kararı verecek kişi değilim. Ortak aklı kullanarak caddenin geleceği konusunda birlikte karar vereceğiz. Siz ne derseniz, biz arkadaşlarımız ile onu gerçekleştireceğiz. Bugün ki toplantıda biz herhangi bir fikri size empoze etme durumunda değiliz. Kapalı kalma konusunda görüş belirten arkadaşlarımız veya açılması yönünde istekli olan arkadaşlarımız nedenleri ve niçinleri ile birlikte fikirlerini ortaya koymaları gerekir. Bu konuyu tartışacağız fikir birliğine varacağız ve caddenin geleceğini hep birlikte düzenleyeceğiz" açıklamasında bulunmuştu.
Fakat aradan aylar geçmesine rağmen kamuoyuna bir açıklama yapılmaması yada kimseden ses çıkmaması ortak aklın bir araya gelemediği şeklinde yorumlanıyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. sedat karacaduralıoğlu 20 Ağustos 2015 Perşembe 22:43:30

    karaumur caddesi trafiğe açılsada esnaf değişmez kofçaz ve yoğuntaş arabaları hastahane yanından kalktığından yoğuntaş ve kofçaz istikametine giden halk alış verişini bimve onur marketten o civarda bulunan esnaftan yapıp ıköy arabasına binip gidiyor.karaumur lokanta ve kahvehaneler masaları dışarı çıkarıp güzel bir ortam olur