NASA (AMERİKAN UZAY ÜSSÜ) NASIL BİR KURULUŞTUR

1957-1958 de Ankara'da Yedeksubaylığımı yaparken devre arkadaşlarımın içinde uzay tahsil etmiş Trabzon'lu Alâeddin Yıldız vardı. Berlin Üniversitesi'nde okumuştu. Araya İkinci Dünya Savaşı girdiği için Yedeksubaylığını zamanında yapamamış, 45'nci devreye kalmıştı. Ordonat Okulu ve Ordonat Dairesinde beraberdik. Yedeksubaylığı için Almanya'dan gelirken Edirne gümrüğünde kendisinden rüşvet istedikleri için eşyalarını gümrükte bırakmış, Amerika'ya gideceğini söylerdi. Nitekim askerlik sonra erince Amerika'ya gitti ve NASA'da çalışmaya başladı. Geçen ayın 8'inde Fikret Ertan Zaman Gazetesinde NASA'yı anlatan bir yazı yazdı.
Fikret Ertan'ın yazdığına göre NASA'nın ne yaptığını doğru dürüst Amerikalılar dahi bilmiyorlarmış. Ancak Senato üyelerinden bazılarının bilgisi varmış. Bir bilgiye göre NASA 1952 yılından beri faaliyet halindedir. NASA o kadar gizli çalışıyormuş ki Amerikan İstihbarat Teşkilatı bile bu çalışmalardan haberdar olmuyormuş. 100 bin kişinin çalıştığı NASA da çalışanlar birbirlerini görmüyor ve tanımıyorlarmış.
Amerika bugün dünya tarihinin en büyük imparatorluğu sıfatını taşımaktadır. Kurduğu sistemle dünyayı dinlediği söylenmektedir. Dünyada cereyan eden tüm olaylardan, faaliyetlerden anında haberdar olmaktadır. Yani Amerika amiyane tabirle güçlü bir TELEKULAK'tır.
Eski Dünya Bankası Genel Başkan Yardımcılarından olan Atilla Karaosmanoğlu'na göre Amerika bugün itibariyle Avrupa'dan yüz yıl ilerdedir. Bugünkü gücü ile daha 50 yıl Dünya İmparatoru olarak saltanat sürecektir. Yıllarca önce okumuştum, dünyada 300'ün üstünde Askeri Üssü varmış. Teknik üstünlük Amerika'da, uygarlık ise Avrupa'dadır. Bugünkü Avrupa uygarlığının 2500 yıllık bir geçmişi vardır. Yani bugünkü Avrupa uygarlığı 2500 yılda meydana gelmiştir.
Amerikan Uzay İstasyonu NASA'nın yıllık bütçesi 10 milyar dolardır.
Türkiye Amerika ile dost ve müttefiktir. Rahmetli İsmet İnönü bu tür dostluğu Ayı ile yatağa girmeye benzetmişti. Bu nedenle Amerika ile dostluğu ayı ile yatağa girmeye benzetir. Bu nedenle büyük ülkelerin davetkâr tutum ve davranışlarına güvenmemek gerekir.
Bugün piyasada Amerikan İmparatorluğuna ömür biçenler vardır. Onlara göre Amerika 40-50 yıl daha dünyaya hükmedebilir. Ondan sonra kabuğuna çekilmek zorunda kalacaktır. Zira o zamana kadar birçok potansiyel enerji kaynakları kurumuş olacaktır. Bu durumdan Amerika olumsuz etkilenecektir. Ancak, bu durum dünyada büyük ekonomilerin, imparatorlukların başına gelebilecek türden bir olay.
Şunu sormak istiyorum, A.B.D bir devlet midir? Yoksa bir fikir, bir ideal midir?

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol