Müzik dans eğlence dolu 23 Nisan kutlaması

Hüsamettin Mehmet Ateş Anaokulu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında kutlama programı yapıldı. Programda anaokulu öğrencilerinin yanı sıra Sihirli Ellerin Ritim Grubu da sahne alarak keyifli dakikalar yaşanmasını sağladı.

24 Nisan Salı günü saat 11.00’da başlayan etkinlikte Hüsamettin Mehmet Ateş Anaokulu’nun minik öğrencileri tarafından eğlenceli ve renkli bir sunumlar yapıldı. Anaokulu öğrencilerinin öğretmenleriyle beraber gerçekleştirdiği programlar velilerden alkış aldı. Okulun bu neşeli gününde bir de konuğu vardı. ‘’Sihirli ellerin ritim grubu’’ okulda herkesin içini kıpır kıpır yapan bir mini konser verdi.
Hüsamettin Mehmet Ateş Anaokulu 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Töreni Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Hüsamettin Mehmet Ateş Anaokulu Müdürü Melek Dinç, açılış konuşmasında; ‘’ Bugün burada Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 98.yıldönümünü kutlamak üzere toplandık. Hepiniz hoş geldiniz.
23 Nisan Türk Milletinin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisidir. Çocuk yurdun temelidir. Bu ülkenin geleceği çocuklarımızdır. İnanıyoruz ki; yarınlarımızı temsil eden çocuklarımız geleceği şekillendirecekler ve barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstlenecek. Yoğun duygu ve düşüncelerle çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının bayramı kutlu, yolları aydınlık olsun’’ dedi.
Eğlenceli dakikalar konuklardan
tam not aldı
Anaokulu’nun birbirinden güzel isimli sınıfları; Papatyalar Sınıfı, Laleler Sınıfı, Arılar sınıfı sırasıyla gösterilerini sundu. Arılar Sınıfından Zeynep Naz Kapısız günün anlam ve önemini belirten ‘’23 Nisan’’ adlı şiiri okudu. Ardından Şirinler Sınıfı gösterisini sundu. Gösteri ve şiire veliler, okulun idaresi ve öğretmenleri yoğun alkış ile cevap verdi. Çocukların müzikli gösterileri izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Programın son bölümünde ise okulun konukları sahne aldı. Müzik dinletisi veren Sihirli Ellerin Ritim Grubu, enerjisi yüksek bir final yaşanmasını sağladı. Son bölümde gösterilerini sunmuş olan anaokulu öğrencileri, Sihirli Ellerin Ritim Grubu’nun müzik şölenine danslarıyla eşlik etti. Program alkışlarla sona erdi.
Sihirli Ellerin Ritmi grubu
hakkında bilgi verdi
Sihirli Ellerin Ritmi grubunun kurucusu ve çalıştıranı Kırklareli Merkez Hüsamettin Mehmet Ateş anaokulunda görevli okul öncesi öğretmeni Murat Özek yaptıkları organizasyon ve grup hakkında bilgi verdi.
Okulun öğretmeni Murat Özek; ‘’ Öncelikle kendimi tanıtayım. Ben Kırklareli Merkez Hüsamettin Mehmet Ateş anaokulunda görevli okulöncesi öğretmeni Murat Özek. Okulumda çocuklar ve velilerime yönelik 4 adet Etwining projesi yürütmekteyim. Ayrıca Kırklareli Merkez Açev baba destek eğitmeniyim bu programda da 6 adet kurs düzenleyip 100 'ün üstünde babaya eğitim verdim. Daha sonrasında Engelliler Umut Spor kulübü derneğinde yönetiminde ve Sihirli Ellerin Ritmi grubunun kurucusu ve çalıştıran kişiyim. Bunlardan ayrı 4 adet masal kitabım editör onayında beklemekte umarım bu masallarda sonbahara kadar yayınlanacaktır. Bu sene Etwining projelerinden biri olan Dünyayı sevgi kurtaracak bir canlıyı sevmek ile başlayacak her şey adlı proje çalışması kapsamında okulumda okul öncesi çocuklara iyilik, sevgi, farklılıklara saygı kapsamında değerler eğitimi verdim. Bu projenin amaci olan engelli bireyler ile okulöncesi çocukların beraber ortak bir programda buluşması için okulumuzda kutlanacak 23 Nisan Törenini okulumuz müdürü Melek Dinç ve dernek başkanımız Nihal Bircan ile beraber karar verdik. İkisine de ayrı ayrı teşekkürlerimi sizler vasıtasıyla tekrarlamış olayım’’ dedi.
‘’3-6 yaş aralığında öğreniliyor’’
Sihirli Ellerin Ritmi grubunun gösterisinden sonra Okulun öğretmeni ve ritim grubunun çalıştırıcısı Murat Özek; ‘’Ben bu sene okul öncesi eğitimde çocuklara değerler eğitimi verdim. İyilik, sevgi, farklılıklara saygı, yaşlılara ve diğer insanlara saygı gibi konuların üzerinde durduk. 23 Nisan kutlamamızda; engelli bireyleri de çalıştırdığım için buraya davet ettim. Özellikle engelli bireylerle çocukları buluşturmak istedim. Güzel de oldu. Konserlerde de genelde çocuklarımız ve velilerimizi davet ediyoruz. Biliyorsunuz ki; çok küçük yaşlarda 3-6 yaş aralığında öğreniliyor. Bu öğrenildikten sonra kaybolmuyor’’ dedi




Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol