Mutlu olan bizler değiliz, ONLAR

Kırklareli Belediyesi’nin yıllardır sürdürdüğü süsleme psikolojisi bu yılda devam ediyor. Karaumur Caddesi ve Vilayet Meydanı’nda her sene olduğu gibi aynı yerlere yıl başı süsü koyan yönetim vatandaşı yine tatmin etmeye çalıştı. Her yıl geleneksel hale gelen çalışmaları görüntüleyen muhabirlerimize sitem eden vatandaşlar; “Mutlu olan biz değiliz, ONLAR” şeklinde konuştular.

Kırklareli’nin neredeyse her sokağında yer alan “Mutlu İnsanlar Kenti” ibaresi vatandaşları çileden çıkarttı. Kaldırımlarda cadde başlarında ve son olarak yılbaşı için yapılan ışıklandırmalarda yer alan ibareler halkın tebessümüne neden oluyor.
Yazıyı görenlerin ortak sorusu “Ne Kadar Mutluyuz?” olurken birçok kişide sert bir dille tepki gösteriyor. 2014 yılının Mart ayında bayrağı teslim alan yerel yönetim adeta hizmet için bir şey YAPMAMAK için elinden gelen gayreti gösteriyor. Geçtiğimiz ay halk ile yaptığı toplantıda 5 projenin neden gerçekleşemediğini dile getiren yerel yönetim ve bunun ne kadarının doğru olduğu dahi bilinmeyen belgeler, halen akıllarda soru işareti yaratıyor. Erken seçiminde gündemde olduğu ve olursa daha iyi bir Kırklareli için başka adaylarında şansını deneyeceği ilimizde şuan bilinmeyen denklem “Mutlu İnsanlar Kenti”.
Yapılanları görüntülerken tepki aldık
Kırklareli Belediyesi’nin Vilayet Meydanı, İstasyon Caddesi girişi ve Karaumur Caddesi’ne yaptığı anlamsız süslemeler ile Kırklarelililere yine sahte bir yılbaşı yaşatacağı gündeme geliyor. Terör saldırıları nedeni ile iptal edilen kutlamalar nedeni sadece süsleme çalışmalarına yönelen yerel yönetim bu işinde altından kalkamadı. Her yıl aynı şeyleri ısıtıp ısıtıp vatandaşların önüne koyan ve bundan zevk alırcasına aynı noktaları seçen Kırklareli Belediyesi’nin, bu yılki tutumu da değişmedi. Vatandaşların hep bir ağızla yaptıkları yorumlar ise; “her yıl bu insanlarla oynamaktan sıkılmadılar. Hep aynı şey, Karaumur iki ışıklandırma vilayete iki süs bu nedir bu nasıl bir anlayıştır.
Deseler ki çok önemli işler yapıyor ve buna bütçe ayıramıyor tamam diyeceğiz ama ortada olan bir işte yok. 3 senede tek yapılan şey asfalt oldu. Onu da hizmetten saymasınlar köylerin bile yolu asfalt artık. Kabuğundan çıkıp vatandaşın sorununa odaklansınlar birazcık. Mutlu olan onlar çünkü tuzları kuru. Bizler mutlu değiliz” şeklinde konuştular.
“Manzara hep aynı”
Senede bir kez olan ve insanların sadece bir geceliğine bazı şeyleri unutup sadece eğlenmeye çalıştığı Yılbaşında Kırklareli, eğlencenin yanı sıra yapılanmaya dahil gidemiyor. Koltuğunda oturanların mutlu olduğu fakat yolda yürüyen vatandaşların oldukça huzursuz olduğu bir ilde her şeyi kabullenmek ne kadar mantıklı?
Kırklareli Belediyesi’nin yıllardır sürdürdüğü aynı mantığı bir an önce değiştirmesi yönünde konuşan Kırklarelililer; “ çevremize bakın. Babaeski, Lüleburgaz, hatta Pınarhisar bile en azından daha mantıklı şeyler yaparak halkını mutlu etmeye çalışıyor. Ya bizimkisi?
Koltuğunda kendini mutlu zannedip bizleri dışarıya öyle yansıtıyor” dediler.



Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. İş nedneiyle Lüleburgazdan sonra Kırklarelide yaşamaya başlayan biri olarak en büyük eksikliğini hisettiğim şey güzel bir Sİnemanın olmaması kaliteli bir spor salonu yok( havuz ve sauna dahil ). HAftasonları parkurda koşu yapabileceğimiz park ve baheçlerin olmaması Sİnema var evet ama Bence Kırklareli Daha kalteli ve güzel bir sosyal yaşam kompleksini hakediyor. ( Mesela Büyük Kipaya eklenebilir. ) devlet hastanesi ve market arasında sıkışmış olmamalı.. Bu arada şunu da belirtmek istiyorum Kırklareli Son iki yılda inanılmaz yol katetti Eksikler var evet tamamlanmasını istiyoruz Kırklareliyi seviyoruz

  2. Tek derdimiz süsleme mi ya ? 23 Aralık 2016 Cuma 10:42:33

    Sizin de bakışınızı anlayamıyorum. Tek derdimiz yeni yıl da diğer şehirlerdeki gibi süsleme yapmak mıdır ya ? Ülkemiz ne acılardan geçiyor. Tamam belediye bunu bahane bilmiş olsun. Ama yine de doğru karar değil mi ? Daha eveli gün ilimize şehidimiz geldi. Başka başka ocaklara her gün ateşler düşüyor. "Hayat devam ediyor" deyip yola devam etmek ne kolay olmuş böyle. Hani ortak acılarımız nerede ? Takmışınız bir süsleme de süsleme. Yok efendim falan ilçeler bile öne çıkmışlar. İki yıl önce akşamüzeri saatlerinde yine 13 şehit haberi almıştık güneydoğudan ama Pınarhisar ilçesinde bangır bangır festival ve Hande yener konseri yapılmıştı. Oysa iptal etmek için zaman vardı. Bu yılbaşı da süsünüz püsünüz eksik olsun eksilir misiniz ?