Mutlu İnsanlar Kenti'nde, "Mutsuz Öğrenciler"

Öğrencilerin ulaşımına yüzde 50’den fazla zam

Kırklareli Belediyesi Meclis Toplantısı'nda Ulaşım Hizmetleri ve Plan Bütçe Komisyon'nda ulaşım ile ilgili alınan kararlar ile 39 Kart tek basım 6 TL'den 9.50 TL'ye çıktı.
Kırklareli Belediyesi'nin Mart ayı toplantısında, 09.02.2023 tarihli Belediye Meclis Toplantısından Ulaşım Hizmetleri ve Plan Bütçe Komisyonuna havale edilen, S.S Kırklareli Ulaşım Şehir İçi Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi'nin 27.12.2022 tarihli dilekçesi görüşüldü.
Maliyetin karşılanmadığı gerekçe gösterildi
Sunulan dilekçede zam talebine gerekçe olarak; özellikle akaryakıt, amortisman ve yedek parçaya, şoför masraflarına ortalama yüzde 60 zam yapılması gerekçe gösterildi.
Toplantı kararları öğrencileri üzdü
Kırklareli Belediyesi 2023 Mart Ayı Meclis Toplantısı'ndan çıkar kararlar ile öğrencilerin tek basım için ödeyeceği ücret 6 TL'den 9.50 TL'ye çıktı. Alınan kararlara göre indirimli ücretler; şehir içi - indi bindi (39 Kart) 5.50 TL'den 8.50 TL'ye, şehir içi - kampüs (39 Kart) 6 TL'den 9.50 TL'ye, Hundi Hatun Öğrenci Yurdu ve Evladı Fatihan Öğrenci Yurdu - Kampüs - Ahmet Cevdet Paşa Yurdu (39 Kart) 4 TL olarak kaldı. Kredi kartı binişleri 12 TL'den 15 TL'ye yükseldi.
Tam binişlerde ise fiyatlar; şehir içi - indi bindi (39 Kart) 8 TL'den 12 TL'ye, şehir içi - kampüs (39 Kart) 8 TL'den 12 TL'ye, Hundi Hatun Öğrenci Yurdu ve Evladı Fatihan Öğrenci Yurdu - Kampüs - Ahmet Cevdet Paşa Yurdu (39 Kart) 5.50 TL'den 8.50 TL'ye, kredi kartı binişleri 12 TL'den 15 TL'ye yükseldi.
Tek binişlik (Q Bilet) Kart Bedeli 9.50 TL'den 13.50 TL'ye, Bayi 39Kart ücreti 30 TL'den 40 TL 'ye, Kişiselleştirilmiş 39Kart ücreti 40 TL'den 50 TL'ye (KDV) dahil, 39Kart vizeleme ücreti 15 TL'den 20 TL'ye (KDV dahil) olarak belirlendi.
“Kırklareli'ni hep birlikte öğrenci ve bilim kenti yapmak yerine…”
Sosyal medyada öğrenci topluluğu olarak yayım yapan KLÜ Muhtarı hesabı, Kırklareli Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı’nda alınan zam kararlarına tepki göstererek üzülerek karşıladıklarını ifade etti ve “Mart ayında alınan meclis kararlarıyla şehir içi ulaşıma yapılan zamları yanlış buluyor ve protesto ediyoruz. Zaten öncesinde de bizi zorlayan ulaşım ücretlerinin bu denli artması hepimizi mağdur etmiş durumda. Ülkemizde son dönemde olan deprem felaketleri sonucu okulların hibrit eğitime devam etmesi ile birçoğumuz orada değil şuan ama seneye okullar yüz yüze olacağı için hepimiz geleceğiz. İçimizde sadece aldığı öğrenci kredisi ile geçinen yurt, yemek ve yol ücretini kredi/burs ile karşılayan binlerce arkadaşımız var.
Mutlu İnsanlar Kenti'nde, ‘Mutsuz Öğrenciler’ olmak istemiyoruz. Ulaşım sorununun yetkili kişiler tarafından çözülmesini talep ediyoruz.
Bu şehrin reklamını yapacak olan biz gençler olduğunun unutulmaması ve Kırklareli'ni hep birlikte öğrenci ve bilim kenti yapmak yerine öğrencinin zorlandığı, mağdur edildiği ve okumak istemediği bir şehir olarak bilinmesini istediğinizi düşünmüyoruz” sözlerini dile getirdi.
Depremden etkilenen vatandaşlara 3 aylık ücretsiz ulaşım Depremden etkilenen 11 ilden gelen vatandaşların da unutulmadığı toplantıda, şehir içi ulaşımın kendilerine 3 ay ücretsiz olması yönünde karar verildi. Kararda, "Belediye Meclisince yapılan görüşme ve müzakereler neticesinde; 06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş'rn Pazarcık ilçesi merkez|i 7,7 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş ve depremde ağır etkilenen 11 (onbir) ilimizden (Kahramanmaraş, Gaziantep, Diyarbakır, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Malatya, Şanlıurfa, Adana, Kilis, E|azığ) Kırklareli merkez iline gelen vatandaşlarımızın şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden faydalanması ile ilgili, İlk şart Basım ücreti ve Vizeleme ücretinin alınmaması aynca kişiselleştirilmiş sosyal kartlarına l (bir) aylık vizeleme şartı ile 1 Mart 2023 tarihinden itibaren 3 ay olmak üzere ücretsiz olarak tanımlanmasına, oybirliğiyle karar verildi" ifadelerine yer verildi. Bu kapsamda ücretsiz taşıma yapacak toplu taşıma araçlarına da 2 bin TL destek verilecek.
Taksi ücretlerine yüzde 50 zam Kırklareli Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı'nda zamlanan bir diğer hizmet de taksi ücretleri oldu. Alınan kararlar ile taksi ücretleri; açılış ücreti 15 TL'den 20 TL'ye, kilometre başı ücret 10 TL'den 15 TL'ye, her yüz metrede ücret 1 TL'den 1.50 TL'ye, Beklemede dakika ücret 1.25 TL'den 1.50 TL'ye, en kısa mesafe ücret 25 TL'den 35 TL'ye yükseltildi. Meclis toplantısında alınan kararlar neticesinde taksi ücretlerine de ortalama yüzde 50 zam yapılmış oldu. (T.Ö.Tamtürk)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol