Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay; “Kırklareli’nde hedef 10 bin istihdam artışı”

Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları, Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay Başkanlığında, “Çalışma hayatında milli seferberlik” programı kapsamında Lüleburgaz’da birtakım ziyaretlerde bulundu. 

Lüleburgaz’da işçiler, işverenler, Ticaret ve Sanayi Odaları ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, emekliler ve engelli vatandaşların da yer aldığı ziyaret programında özellikle işveren ve sanayicilere yeni istihdam hedefi aktarılarak ilave istihdam destekleri konusunda bilgilendirme yapıldı. Cuma günü saat 09:30’da gerçekleştirilen ilk ziyarette, Lüleburgaz İŞKUR Hizmet Merkezi’ni ziyaret eden, Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay, Lüleburgaz Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu, Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası ve Lüleburgaz Ticaret Borsası yönetimi ile “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Toplantı öncesi basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulunan Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay, asıl hedeflerinin istihdamı arttırmak olduğunu söyleyerek üç ay gibi kısa bir sürede Kırklareli’nde bin 603, Türkiye genelinde de 357 bin istihdam artığı olduğunu belirtti.
Alpay, “6 Ocak tarihi itibariyle Sayın Cumhurbaşkanımızın Milli Seferberlik programı kapsamında bu ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. İlk etapta Sayın Bakanımız bizden on iki ekip kurmamızı istedi. On iki ekibi 81 ili gezerek teşviklerimizi, programı anlatarak belirledik. Dolayısıyla programlarımız, ziyaretlerimiz kapsamında programımızı, hedeflerimizi, istihdamı nasıl arttırabileceğimizi, kayıt dışı istihdamı ortadan nasıl kaldırabileceğimizi konuştuk. Kırklareli’nde 1 Ocak 15 Mart tarihinde artı istihdam nedir diye baktığımızda bin 603 istihdam artışı sağladığımızı görüyoruz. Tabi Ocak, Şubat ve Mart ayları olmak üzere. Her ay mutlaka yeni istihdam olanakları sağlanıyor, çıkışlarda oluyor . 2017 senesi itibariyle 5 bin yeni istihdam hedeflemişiz. Aslında bin 603 istihdam artışı, iki-üç ay içerisinde bu rakamın çok daha üzerine çıkacağımızı gösteriyor. Bu hedefi 10 bin olarak açıklayabiliriz" dedi.
TÜRKİYE’DE 357 BİN İSTİHDAM ARTIŞI GERÇEKLEŞTİ
Alpay “1 Ocak -15 Mart tarihleri arası tüm Türkiye’de ki istihdam sayısı 357 bin. İstihdam ivmesi yukarıya doğru gidiyor. Şimdi yaz sezonu, turizm de buna büyük bir katkı sağlayacaktır. Şu anda Lüleburgaz’da bin 603, Türkiye genelinde ise 357 bin istihdam artışı gerçekleşti. Milli seferberlik kapsamında ev ve işyeri ziyaretlerinde bulunuyoruz. Özellikle İl Müdürlerimiz, SGK Müdürlerimiz ve bizim Bakanlık olarak oluşturduğumuz ekiplerle 9 bin 985 ev ve işyeri gerçekleştirdik. Bu ziyaretlere de devam edeceğiz. Hem vatandaşın, hem işverenle bir araya gelerek onların sıkıntılarını, sorunlarını dinlemek istiyoruz asıl amacımızda budur” şeklinde konuştu.
Heyet daha sonra Lüleburgaz’a bağlı beldeleri ziyaret etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol