Mustafa Kemal Atatürk bizim kurucu liderimizdir

Kırklareli Valisi Osman Bilgin önceki gün katıldığı Turizm Bilgilendirme Ofisi açılışında son günlerde yaşanan Mustafa Kemal Atatürk heykellerine yapılan saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu. Mustafa Kemal Atatürk’ün hepimizin ortak değeri olduğunu vurgulayan Bilgin, bu saldırıların sistemli bir çalışma olduğunu ifade etti.

Mustafa Kemal Atatürk’e herkesin saygı duyması gerektiğini belirten Kırklareli Valisi Osman Bilgin “Kırklareli’nin böyle bir durumla adının anılmasını ve duyulmasını asla istemiyoruz. Atatürk bizim için çok önemli bir değerdir. O bizim kurucu liderimizdir. Onun manevi şahsiyeti önemli bir noktadadır. Bu nedenle hiçbir şekilde onun sembolize edildiği yerlerde onun manevi şahsiyetine yönelik hiçbir olumsuz durum yaşanmaması gerekiyor.
İlimizde ki Türk bayraklarının kullanımı konusuna da dikkat etmemiz gerekiyor. Biz Türk bayraklarının kullanımı konusunda bir genelge yayınladık. Sökülmüş ve yırtılmış Türk bayrakları gören kişiler hem bulunduğu bölgedeki kişileri hem de yetkilileri bu konu hakkında bilgilendirsin. Türk bayrağı, Atatürk büstleri bunlar bizim için çok önemli unsurlar. Çünkü bizim için vatanın genelini ilgilendiren milli unsurlardır. Bu yüzden bu duruma çok fazla önem vermemiz gerekiyor. Bu konu hakkında tüm vatandaşlarımdan hassasiyet istiyorum.

Türkiye’nin her yerinde dış güçler düğmeye bastı
Özellikle son dönemde kurucu liderimize karşı saldırılar arttı. Buna bazı kamu görevlileri de dahil oldu. Bunun sistemli bir çalışma olduğunu düşünüyoruz. Biz bu durumla ilgili ilimizde her türlü tedbiri aldık. Her anlamda bu konuyu takip ediyoruz. Vatandaşlarımızın da herhangi bir olumsuz durumla karşılaştıklarında bizleri bilgilendirmesini istiyoruz. Bu konuya ilişkin 1 kişiyle ilgili de işlemlerimiz sürüyor. Türkiye’nin her yerinde dış güçler düğmeye bastı ve burada da bu durumu kullanıyorlar. Türkiye normal bir ülke değil. Normal bir ülke olmadığımız için ülkemiz üstünde oynanan oyunlar bitmiyor. Bizim bu oyunlar konusunda akıllı olmamız gerekiyor. Dolayısıyla bizim için manevi değeri olan din, Atatürk, bayrak gibi önemli değerler hakkında konuşurken herkesin dikkat etmesi gerekiyor. Bu konuların tartışılması ve gündem konusu yapılması yanlış. Bunlar hepimizin saygı duyacağı değerlerdir. Bunları bilmemiz ve bu konularda hassas olmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. ATATÜRK yine geliyor 25 Kasım 2018 Pazar 16:49:01

    Mustafa Kemal ATATÜRK büyük bir İmparatorluğu sonunda çökerten ve emperyalizme peşkeş çeken Osmanlı sülalesinden son kalan Anadolu vatan toprağını şimdiki Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına genişletip ve parelenmiş anadolu ahalisini Türk Milleti edip vahşi ve materyal batı medeniyeti yerine sizlerin ahiret dediğiniz o spiritüel dünyada ve de kozmozdaki tüm beşer evrimi süren planetlerde geçerli olan uygarlığın esaslarında bir Devlet kuran şan ve şerefin timsali bir şahsiyet ve bu ülke ve milletin gerçek banisi rahmetidir. Bu millet bünyesinde insani evrime ayak uyduramayan beşer artıkları bazı karanlık yaratıkların saldırıları ATATÜRK gerçeği ve görkeminin daha bir yücelikle doğmasına ve ona ve kurmuş olduğu düzene tekrar geri dönmeye olan özlemi çoğaltmaya yolaçmaktadır ancak; bunun tersi olan kafiran hasrete değil efendiler...