Mustafa Akarsu için anma töreni düzenlendi

1 Şubat 2013 tarihinde ABD İstanbul Büyükelçiliği'ne yapılan canlı bomba saldırısı sırasında hayatını kahramanca feda eden güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu için anma töreni düzenlendi.
ABD Büyükelçiliği yerleşkesi içerisinde, Mustafa Akarsu'nun anısına soyadından yola çıkarak sürekli akan suyu olan çeşmenin etrafında toplanan Büyükelçi John Bass, ABD Büyükelçiliği Başmüsteşarı Philip Kosnett, Büyükelçilik mensupları ve Akarsu’nın oğlu tarafından geniş bir katılımla anma töreni gerçekleştirildi. Bilindiği gibi Mustafa Akarsu'nun gösterdiği kahramanlık dolayısıyla eşi Yasemin ve çocukları Sami ile Hilal'e Beyaz Saray tarafından çok az kişiye verilen "Thomas Jefferson Star" madalyonu verilmişti.
ABD'nin üçüncü başkanı olan Thomas Jefferson'ın adını taşıyan madalyon, mimari, hukuk, doğa bilimler, liderlik gibi farklı alanlarda üstün başarı ya da kahramanlık gösteren kişilere veriliyor.
ABD İstanbul Başkonsolosluğu’ndan yapılan açıklamada; “Hayatını kaybeden çalışma arkadaşımız Mustafa Akarsu'yu sevgi ve saygı ile anıyoruz, gösterdiği kahramanlık ve cesaret ile her zaman kalplerimizde olacak...” denildi.

Memorial ceremony for Mustafa Akarsu

A memorial ceremony was held for Mustafa Akarsu, a security guard who heroically sacrificed his life during a live bomb attack on the US Embassy in Istanbul on February 1, 2013.
Ambassador John Bass, US Ambassador to the United States, Philip Kosnett, Ambassador members and the son of Akarsu, held a memorial ceremony in the US Embassy campus in the memory of Mustafa Akarsu.
As it is known, due to Mustafa Akarsu's heroism, his wife Jasmine and his children Sami and Hilal were given the "Thomas Jefferson Star" medal given by the White House.
The medallion bearing the name of Thomas Jefferson, the third president of the United States, is given to those who show superior achievement or heroism in different areas such as architecture, law, natural sciences, leadership.
In the statement made by US Consulate General in Istanbul; "With love and respect, we will remember Mustafa Akarsu, our lost friend, with his heroism and courage, and he will always be in our hearts ..."

 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol