Müsellim Köyü’nde, KIRKSEDER rüzgarı esti

Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği KIRKSEDER hıdrellez şenlikleri kapsamında Babaeski ilçesinin Müsellim köyünde vatandaş ile birlikte şiir ve müzikli eğlenceye doydu. 
Müsellim Köyü eski İlkokul bahçesinde düzenlenen etkinlikte, Müsellim Köyü Muhtarı Sebahat Yakut Bozkurt, günün anısına Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği Başkanı Alaeddin İKİCAN'a bir plaket takdim etti. Köyün Kadınları gelen konuklara lokma, tavuklu pilav, patates salatası, cevizli baklava, ayran ve köy ekmeği ikram ettiler.
Sahneye çıkan şair ve sanatçılar izleyenleri kah güldürdü kâh eğlendirdi kah hüzünlendirdi. Özellikle türkülerin seslendirilmesi sırasında karşılama ve halay ile birlikte nostalji şarkılarda dans eden katılımcılar ortama ayrı bir renk kattı.

Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği KIRKSEDER hıdrellez şenlikleri kapsamında Babaeski ilçesinin Müsellim köyünde vatandaş ile birlikte şiir ve müzikli eğlenceye doydu. 
KIRKSEDER Başkanı Alaeddin İkican etkinlik hakkında şunları kaydetti;
“Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çorlu, Lüleburgaz, Babaeski’den gelen şair ve sanatçılar, kadın köy muhtarı Sebahat BOZKURT ve köyün hamarat çalışkan köy kadınları tarafından hazırlanan yemeğe davet edildiler. Etkinliğin canlı ve neşeli geçeceği belliydi. Zira o kadar içten o kadar samimi karşılamışlardı ki daha yemekte sevgiyle misafirler ve köy halkı kaynaşmıştı.
Etkinlik köy muhtarı Sebahat BOZKURT' un hoşgeldiniz konuşması ve köyde görev yapan bir öğretmenin yazdığı ve Müsellim köyünden bazı vatandaşların tasvirini içeren şiirini paylaşması ile başladı. Ardından KIRKSEDER Başkanı Alaeddin İKİCAN Derneğin faaliyetleri ve etkinliğin amacı ile ilgili bilgi verdikten sonra bugünün ayrıcalığını belirterek tüm annelerin ve anne adaylarının anneler gününü kutlayarak annesi için yazdığı şiirini yaşayarak okuması, vücut dili ile şiire zenginlik katması duygu taşkınlığı yaşanmasına, dinleyenlerin arasında bir çok kişinin gözyaşlarını gizleyememesine neden olmuştu.
Etkinlik KIRKSEDER Ozanlarından Berraki Hasan ÖZTÜRK eşliğinde Esmeray AVCI'nın Magosa Limanı türküsünü seslendirmesiyle başladı. Ardından Berraki Hasan ÖZTÜRK'un söz ve müziği kendisine ait olan kendisiyle özdeşleşen Manolya parçasını seslendirdi. Daha sonra sahneye çıkan şair ve sanatçılar izleyenleri kah güldürdü kâh eğlendirdi kah hüzünlendirdi. Özellikle türkülerin seslendirilmesi sırasında karşılama ve halay ile birlikte nostalji şarkılarda dans eden katılımcılar ortama ayrı bir renk kattı.
Edirne'nin ilk ve tek televizyonu ETV’nin program yapımcısı ve sunucusu Ali AKARTÜRK eserlerini seslendirdiğinde ortalık tam bir eğlence merkeziydi. Şairler özellikle anneler günü nedeniyle anneleri ile ilgili şiirlerini seslendirirken duygusal anlar yaşanmasına neden oldular.
Özellikle KIRKSEDER Gençlik Kulübü üyelerinden Melih TAŞÇI, Bora KESKİN, Miray ATKAN ve Koray GÜNDOĞU ile özellikle küçük Kaan BAYTEKİN'in davul şovu ayrıca küçük Ozan YAKUT'un şiiri ayrı bir ilgi gördü. Özellikle Müsellim Köyü kadınları etkinlikte bir imece kültürünü göstererek işte ve eğlencedeki yeteneklerini sergilediler.Koy halkının memnuniyetini gören köyün çalışkan ve hanımefendi muhtarı Sebahat BOZKURT'un bu eğlencelerin her yıl geleneksel olarak devam edeceğini açıklamasına köy halkı alkışla karşılık vermişti.Dernek Başkanı Alaeddin İKİCAN ve Köy Muhtarı katılımcı şair ve sanatçılar ile tek tek ilgilendi.
Müsellim Köyü eski İlkokul bahçesinde düzenlenen etkinlikte, Müsellim Köyü Muhtarı Sebahat Yakut Bozkurt, günün anısına Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği Başkanı Alaeddin İKİCAN' a bir plaket takdim etti. Başkan İKİCAN'da, Muhtar Bozkurt'a, Derneğe vermiş olduğu katkı ve destekten dolayı çerçeveli "Teşekkür" Belgesi ile derneğin amblemi bulunan bir kalemlik sundu. Köyün Kadınları gelen konuklara lokma, tavuklu pilav, patates salatası, cevizli baklava, ayran ve köy ekmeği ikram ettiler.
Şiir ve müzik etkinliğine katılan şair ve sanatçılardan KİRKSEDER Başkanı Alaeddin İKİCAN, Müsellim Köyü Muhtarı Sebahat BOZKURT, Tekirdağ Şair ve Yazarlar Dernek Başkanı Durani KOCAAĞA, Edirne Ozan Ağacı Şairler Grubu Başkanı Özlem AGİRGAN, Lüleburgaz Tesad Başkanı Nilgün YAZAR, Lüleburgaz Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Topluluğu Başkanı Kevser DOSTAGULER, Esmeray AVCI, Hasan ÖZTÜRK, Gürsel BİLCEN, Mehmet Hulusi GENCALP, İsmail TIKILI, Ayşe BİLGİÇ, Samican SOZERİ Fikret YER, Hanifi KIVANÇ, Selçuk KÜÇÜK, Halil ÖZÇELİK, Ali EKER, Ertan GÜRDAL, Vahittin USLU, Mehmet KAYGISIZ, Melih TAŞÇI, Bora KESKİN, Miray ATKAN, Koray GÜNDOĞU, Mine ŞENOL Seyit DEMİREL, ETV program yapımcısı ve sunucusu Ali AKARTÜRK, Halil TÜRKAN, İlhan ACARSER Vildan ALANAT, Celâl ÇALIK, Şinasi SEÇKİN, Binnur GUDUCUOGLU, Şükrü GÜNER, Şahin SEZER, Kadriye ZULAM, Necdet TEZCAN, Ali İLEK, Fadıl CANSEVER, Suzan TEZCAN, Vedat ERSECKİN, Vedat BALKAN, Alper PEKOZER, Naime Kınay USLU, Süleyman ŞENOL Nurettin GÖKAY ile birlikte büyük bir izleyici kitlesinin takip ettiği etkinlikten sonra köy konağı ziyaret edilerek bahçesinde çay içilerek sohbet edildi.
İzleyenlerin büyük beğenisi ile sona eren programdan duyulan memnuniyet ile en kısa zamanda tekrar buluşmak üzere veda edildi. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol