Munür Saygın; “Açıköğretim Fakültesi Yüzyüze Öğretim Hizmetleri 13 Mart tarihinde başlıyor”

Açıköğretim Fakültesi Yüzyüze Öğretim Hizmetleri Bahar Dönemi Dersleri 13 Mart 2017 – 28 Mayıs 2017 tarihleri arasında Karahıdır Mahallesi’ndeki Kırklareli Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda başlıyor

Açıköğretim Fakültesi Yüzyüze hizmetleri öğrencilerin daha başarılı olma hedefinde yapılan uygulama hakkında bilgiler veren Açıköğretim Fakültesi Kırklareli Şube Müdürü Munür Saygın; “Anadolu üniversitemiz örgün eğitimde 55. ,açık öğretimde de 35. yılını geride bıraktı. Bu süre zarfında büyük gelişmeler elde etti.Örgün eğitimde 40.000 bin, açık öğretimde 1.500.000 aktif, pasiflerde ise 2.000.000 öğrencimiz var bu gün itibariyle.
Dünyada öğrenci sayısı 1.000.000 üstünde olan üniversiteleri mega üniversite deniliyor Sayıları 5 tane bunların öğrenci kapasitesi açısından en büyüğü Gandi Üniversitesi.

Anadolu Üniversitemiz öğrenci kapasitesi açısından dünyada 2. sıradadır. Bu çok büyük bir başarı. Bundan daha da büyüğü açık öğretim öğrencilerini götürdüğümüz hizmet çeşitliliği açısından ise 1. sıradayız. Çok değişiklik hizmetlere öğrencilerimizi götürebiliyoruz.
Şöyle ki sadece Türkiye’de değil yurt dışında da bürolarda öğrencilerimizin ayağına götürüyoruz. Mesela İstanbul’da 9, Ankara’da 5, İzmir’de 4 büromuz var. Bu ilin kapasitesine göre azalıyor. Kırklareli gibi küçük ilimizde birer büromuz var. Türkiye’de 100’ün üstünde büro var. Onun ışında yurt dışında Almanya’da, İngiltere’de, Fransa’da, Balkan Ülkelerinde, Kıbrıs’ta yani Türklerin yoğun olarak yaşadığı Ülkelerde bürolarımız var. Oradaki öğrencilerimize de hizmeti ayağına götürüyoruz. Öğrencilerimiz kayıt olmadan başlayarak mezuniyete kadar, diploma alması aşaması kadar hep bu bürolarda yürütebiliyorlar. Eskişehir’e gitmelerine kalmadan mezun oluyorlar. Diplomayı da orda alıyorlar. Sınavlara burada giriyorlar. Yüz yüze eğitimleri burada yapabiliyorlar. Bu çeşit imkânlar sunuyoruz. Bu sağladığımız imkânlar açısından az öncede söylediğim gibi dünyada 1. sıradayız.
Tüm birliğimizle Avrupa birliğine adapte olmakla uğraşan bir ülkeyiz
Son zamanlarda öğrencilerimize verdiğimiz e-ortam hizmetleri veriyoruz. Öğrenciler geçmiş sınav sorularını e-ortamda öğrenebiliyorlar. Öğretmenlerimizde bire bir konferans sistemi ile görüşebiliyorlar. Mesela belli saatlerde belli dersin hocaları konferans sistemine katılıyor. Bunlar öğrencilerimiz tarafından daha önceden biliniyor. O saate diyelim Erzurum da ki öğrenci hocamıza canlı canlı soru sorabiliyor. Aynı zamanda bunu Kayseri de ki öğrencide izleyebiliyor. Bunalar bizim zenginliklerimiz. Çok büyük yol kat ettik. Bu eğitim ayın 13’de Kırklareli’nde de başlayacak. Tüm birliğimizle Avrupa birliğine adapte olmakla uğraşan bir ülkeyiz. Avrupa birliğine girebilmek için her birimimiz Avrupa birliği standartlarına hareket etmek zorunda kendilerini ona adapte etmek zorundayız.
Bundan 7–8 sene önce İtalya’nın Bologna şehrinde Avrupa da ki gök başkanları bir araya geldiler Avrupa da ki örnek üniversite nasıl olmalıdır diye kıstaslar tespit ettiler. Bunlar yüzlerce kıstaslar. Avrupa da ki üniversite şöyle olmalı. Bu koşulları da yerine getirenlerde biz bunlara İsteki kıstasları diyoruz. Bu koşulları da yerine getirenlere de Avrupa diploması veriyor öğrencilerine. Yani bu diploma Uluslar arası oluyor. Bu diploma her ülkede geçiyor. Ülkemizde 170’in üzerinde üniversite var. 3 üniversite bu başarmıştı şimdi 5’e çıktı. Anadolu üniversitesi bunu başaran ilk 3 üniversiteden bir tanesi Türkiye’de. Biz şimdi öğrencilerimize diplomanın yansıra arkadaşlar Sublimal diploma veriyoruz. Bu İngilizce yazılı bir diploma, Avrupa’nın her ülkesinde geçiyor” dedi. Yüzyüze Öğretim Dersleri ücretsiz olup, devam zorunluluğu yoktur. Bu uygulama ile yapılan incelemelerde Yüzyüze Öğretim Derslerini izleyen öğrencilerin ders başarısı ortalamanın üzerine çıktığı gözlenmiştir. Anadolu Üniversitesinin Uzaktan Öğretim veren Fakültelerinin Bahar Dönemi Ara Sınavı 29-30 Nisan 2017, Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı ise 03-04 Haziran 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol