Muhtarlar Yaşam Merkezi Açılış Törenlerine katıldı

Kapalı olup kullanılmayan köy okullarının yeniden açılarak, mevcut köy okullarının ise onarılarak "Köy Yaşam Merkezlerine Dönüştürülmesi projesi" kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından 07.11.2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezinde " Köy Yaşam Merkezlerinin Tanıtımı ve Toplu Açılış Töreni" düzenlendi. İlimizden de bu kapsamda Kırklareli Valiliği İdare ve Denetim Müdürü Alaeddin İkican mihmandarlığında 12 Muhtar katılım gösterdi.

Gerçekleşen toplantıda konuşma yapan Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr. Vahit Kirişçi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Mahmut Özer'den sonra kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hitaplarında 2000 Köy yaşam merkezinin hayata geçtiğini, hedefe kararlılıkla yürüyeceklerini belirtti.
Açılışı yapılan Köy Yaşam Merkezlerini, "Eğitimde gelenekle geleceği buluşturan" stratejik hamlelerden birisi olarak gördüğünü belirtti. "Köy Yaşam Merkezlerimizle sadece eğitime yeni bir soluk kazandırmıyor, aynı zamanda evlatlarımızı yarının Türkiye'sine de hazırlıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.Köy Yaşam Merkezlerinde verilecek mesleki ve teknik kurslar ile kültür ve sanat faaliyetlerinin de köylere yeni bir dinamizm katacağına inandığını ifade eden Erdoğan, eğitim camiası için büyük bir kazanç olan projeye öncülük eden Millî Eğitim Bakanlığı'nı, destek veren İçişleri ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nı tebrik etti. Köy Yaşam Merkezlerinde eğitim alan çocuklar ile onları vatana, millete ve ailelerine hayırlı birer insan olarak yetiştiren öğretmenlere muvaffakiyet dileyen Erdoğan, sıradan bir memurluktan öte vatan görevi yürüten öğretmenlerin her birine emekleri ve fedakârlıkları için teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, kullanılmayan köy okulu binalarının, anaokulu, ilkokul ve halk eğitim merkezlerine dönüştürerek, aktif eğitim birimleri haline getirdiklerini söyledi. Köy Yaşam Merkezleri'nde genel, mesleki ve teknik kurslardan, tarım, bahçecilik, ormancılık, tarım teknolojileri, gıda ve hayvancılık alanlarına kadar geniş bir yelpazede programlar gerçekleştirdiklerine değinen Erdoğan, bu yıl köylerde ve Köy Yaşam Merkezleri'nde açılan 8 bin 507 kursa, yüzde 72'sini kadınların oluşturduğu 122 bin 664 vatandaşın katıldığını bildirdi.
Erdoğan, kursların yaygınlaşmasıyla, köy ve mahalle okulu uygulama bahçeleri, arazilerinde Tarım ve Orman Bakanlığının da desteğiyle üretim yapılacağını ifade ederek, bu üretimden elde edilen gelirin bu merkezlerin ihtiyaçları için kullanılacağını belirtti ve şunları kaydetti:"Köy Yaşam Merkezlerimizde çocuk, genç ve yetişkinin aynı zamanda, aynı mekânda eğitim görmesini sağlayarak, hayat boyu öğrenme felsefesini insanımıza benimsetmek istiyoruz. Açılışını yaptığımız 2 bin yerle birlikte önümüzdeki yılsonuna kadar tüm köylerimizde bu merkezlerimizi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Muhtarlarımız olarak, bu süreçte sizlere de önemli sorumluluklar düşüyor. Sizlerden muhtarı olduğunuz köy ve mahallelerdeki kardeşlerimizi, Köy Yaşam Merkezlerimize yönlendirmenizi bekliyorum. Emekleriniz ve gayretleriniz için, her birinize şimdiden teşekkür ediyorum.” İlimizden Yaşam Merkezleri açılış törenine İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin KALKAN, İdare ve Denetim Müdürü Alaeddin İKİCAN, Merkez İlçeden Değirmencik Köy Muhtarı Vahit KOCAMAN, Ürünlü Köy Muhtarı Ahmet AYHAN, Üsküp Mehmet Çavuş Mahalle Muhtarı Harun ATLI, Üsküp Cevatpaşa Mahalle Muhtarı Yasin AS, Demirköy İlçesinden Limanköy Muhtarı Faruk GÖKYILDIZ, Balaban Köyü Muhtarı Cavit YALÇINDAĞ, Orhaniye Mahalle Muhtarı Caner GÜNAL, İğneada Yeni Mahalle Muhtarı Ertan ÖZTORUN, Lüleburgaz Karaağaç Köyü Muhtarı Yavuz ÇAVDAR, Pınarhisar Evciler Köyü Muhtarı Ahmet BODUR, Babaeski Pancarköy Muhtarı adına Aza Berkay ALTIAY ve Vize Okçular Köyü Muhtarı adına Aza Kadir DALKILIÇ katılı. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol