“Muhtarlar 24 ayar altın gibidir”

19 Ekim Muhtarlar Günü ilimizde düzenlenen tören ve etkinlikler ile kutlandı. Saat 10.30’da Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başlayan etkinlikler sonrasında İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi’nde gerçekleştirilen program ile devam etti.  Programda muhtarlığın önemi ile ilgili konuşmalar gerçekleştirilirken protokol üyeleri muhtarlara hediye takdim etti.

Sabah saat 10.30 itibariyle düzenlenen çelenk töreninde Merkez, Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği ile Kırklareli Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.
“Muhtarların hakları için meclis çalışmalar gerçekleştiriyoruz”
Çelenk töreninin sonrasında Cazibe Merkezi’nde program düzenlendi. Saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı ile başlayan törende Merkez, Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği ile Kırklareli Merkez Mahalle Muhtarları Derneği başkanları konuşma gerçekleştirdi. Törende konuşma gerçekleştiren AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, muhtarların partileri açısından çok önemli olduğunu kaydetti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlediği toplantıların bunun kanıtı olduğunu ifade etti. Muhtarların özlük haklarıyla ilgili mecliste çalışmalar yaptıklarının altını çizen Milletvekili Minsolmaz, en küçük yönetim birimi olmasına rağmen muhtarların çok önemli işlere imza attıklarını belirtti.
“Benim babam da 25 yıl
muhtarlık yaptı”
Vali Osman Bilgin gerçekleştirdiği konuşmada kendisinin babasının da bir muhtar olduğunu ve ne kadar önemli bir görevi hayata geçirdiklerini bildiğini söyleyerek konuşmasına başladı. Muhtarların yeri geldiğinde Vali, yeri geldiğinde savcı, yeri geldiğinde belediye başkanlarının yaptığı görevleri dahi yerine getirdiğini vurgulayan Vali Bilgin, bu görevleri yerine getiren bütün muhtarlara çok saygı duyduğunu sözlerine ekledi. Muhtarlara 24 ayar altın yakıştırmasını yapan Vali Bilgin, gelecek yerel seçimlerde seçilecek ya da seçilemeyecek bütün muhtarlara kolaylıklar diledi ve teşekkür etti.
Konuşmaların sonrasında Mahalli İdareler Müdürü ve ilimizin şairlerinden Alaattin İkican, muhtarlara itafhen şiir okudu. Program Remzi Yapıcı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin sunduğu müzik dinletisi ile sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol