“Muhtar devlet ile halk arasında köprü oluşturmalı”

Atatürk Mahallesi Muhtar Adayı Neriman Cerit Özenen kamuda 28 yıl çalıştıktan sonra 2012 yılında Kırklareli Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden emekli oldu. Evli ve bir kızı olan Neriman Özenen, emekli olduktan sonra çeşitli sivil toplum örgütleri içerisinde yer aldı. TOKİ’de yaşam başladığından beri Atatürk Mahallesinde oturduğunu belirten Neriman Özenen; “Mahallemizin ve bölgemizin sorunlarını biliyorum. Yeni kurulan Atatürk Mahallemizin layıkıyla yönetilmesi amacıyla sizlerin de desteğiyle Atatürk Mahallesi Muhtarlığına aday oldum.” dedi.
“Halka hizmet hakka hizmettir. En büyük ibadet hizmettir.” diyen Neriman Özenen “Muhtarlık biriminin, halka hizmet isteğimi karşılayabilecek bir yer olduğuna inandığım için aday oldum.” açıklamasında bulundu.
“İnsanlar telefon numarası değil, muhtarı görmek
istiyorlar”
Muhtar adayı Özenen; “Ben adaylığımı açıkladığım ilk günden itibaren, tek tek kapıları gezerek bir kadın muhtar isterler mi onu sordum. Sonra beklentilerinin ne olduğunu öğrendim. Herkesin ortak fikri beyler de dâhil, bir kadın eli değsin istiyor. İnsanlar telefon numarası bırakılmış muhtarlık kapısı görmek istemiyorlar. Orada sürekli bekleyen, yukarıdaki kurumlarla köprü oluşturacak bir muhtar lazım.” diye ekledi.
“Mahallemize çok acil sağlık ocağı gerekmekte”
En acil ihtiyacın sağlık ocağı olduğunu belirten Neriman Özenen; “Mahallemizin şuan en büyük eksiği sağlık ocağı.
Daha önce de TOKİ site yönetimi olarak imza toplayıp başvurmuşlar ama henüz bir çözüme ulaşmamış. İlk hedefim olarak onların bıraktığı yerden devralıp gereği neyse yapacağım.” şeklinde konuştu.
“Bir bayan dayanışması
olacak”
Kendisine en büyük desteğin kadınlardan geldiğini vurgulayan Neriman Özenen; “Kapı kapı dolaşırken projelerimden bahsettiğimde çok mutlu oldular.
Özellikle bayanlar bu konuda çok destek verdiler. Bu sayede çok güzel bayanlarla tanıştım. Gerçekleştirebileceğime de hepsi inanıyor. Bir bayan dayanışması olacak.” diye ifade etti.
Neriman Özenen; “Mahallemiz yeni olduğu için çok eksiği var. Hanımlar için spor alanları, çocuklar için spor alanları, oyun parkları, yeşil alan gibi eksikliklerimiz var. Bunlar bir mahallenin olmazsa olmazıdır. Mahallemizde pek bir yeşil alan yok. Bunu en iyi şekilde çözüme ulaştıracağız.” dedi.
“İlk yapacaklarımdan biri de mahalle meclisi
kurmak”
Mahalle Meclisinin, mahallenin gelişimi açısından önemli olduğunu vurgulayan muhtar adayı Neriman Özenen; “İlk yapacaklarımdan biri de mahalle meclisi kurmak. Bu özellikle bayanlardan oluşacak ama arzu ederlerse tabi ki de beyleri aramıza alacağız. Sitelerden ve bloklardan birer ikişer temsilci olacak. Mahalle temsilcimiz benim ulaşamadığım, bilgilere onlar sayesinde ulaşacağım. Yoksul bir öğrenciyi, hastayı, cenazeyi, düğünü, derneği bana iletecekler. Bende heyetimle gidip gerekli yardımları yapacağım.” şeklinde konuştu.
“Engelli çocuğu
olan annelerin yüzü
gülsün istiyorum”
Neriman Özenen; “Anneler var. Özellikle engelli çocuğu olup da evlerine kapanmış annelerimiz var. Ben bunları gördüm. Kimi zaman gözümden yaş aktı, kimi zaman sevinçle onların benimle konuşup mutlu olduğunu hissettim. Ben o annelerin ve maddi imkânsızlıklardan eve tıkılıp kalmış anneleri de dışarı çıkarmak istiyorum. Engelli çocuğu olan annelerimize, ilgili yerlere ulaşarak önemli günlerde o çocukları bırakabileceği, misafir edilebileceği evlerin olmasıyla çözebiliriz. O annelerin yüzü gülsün istiyorum.” dedi ve ekledi; “Haftanın bir günü kadınlar için pazar açmak istiyorum. El Emeği göz nuru ürünlerin bu pazarda satışını yapsın, belki bir pazar parasını kazanır. O evin atmosferinden uzaklaşması, mutlu olması evinde daha da verimliliği arttıracaktır diye düşünüyorum. Her şekilde pazarın hanımlara mutluluk sağlayacağına inanıyorum. Bu proje olmazsa olmazlarımdan biri. İllaki bu pazarı kuracağız.” Son olarak gazetemize teşekkür eden Neriman Cerit Özenen, röportajını sonlandırdı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol