“Mühendislik Fakültesi benim ilk göz ağrım”

Kırklareli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2022-2023 Akademik Kurul Toplantısı, 22 Eylül 2022 Perşembe günü Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür’ün başkanlık ettiği toplantıda 2022-2023 eğitim öğretim yılında fakülte bünyesinde yürütülecek akademik çalışmalar, geçtiğimiz akademik yılda gerçekleştirilen proje, makale, dergi ve laboratuvar çalışmalarının yanı sıra akademik, kültürel ve sportif faaliyetler ile teknik geziler ele alındı. Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, "Düzenlenen toplantılar ve bu toplantılarda görüş ve önerilerin paylaşılması Üniversitemizin idari anlamda gelişmesine ve ilerlemesine önemli katkılar sunuyor. Mühendislik Fakültesi benim ilk göz ağrım. Üniversitemizde bu fakülteye geldim. Bizler birlikte çok güzel işlere imza attık. Ekip çalışması birlikte bir şeyi başarmaktır. Mühendislik Fakültemizde ve diğer akademik birimlerimizde gerçekleştirilen başarılı çalışmaları gördükçe mutluluk duyuyorum” dedi.

Kırklareli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2022-2023 Akademik Kurul Toplantısı, 22 Eylül 2022 Perşembe günü Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Türkeş bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Kurulduğu 2012 yılından bu yana Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği bölümlerinde 1113 öğrenciyi mezun ettiklerini vurgulayan Prof. Dr. Türkeş, fakülte hakkında genel bir bilgilendirmede bulundu.
Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür ise konuşmasında yeni eğitim öğretim yılının hayırlı ve başarılı olması dileğinde bulunarak Akademik kurul toplantılarının üniversitenin geleneksel hale gelmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Prof. Dr. Şengörür konuşmasına şöyle devam etti: 
"Düzenlenen toplantılar ve bu toplantılarda görüş ve önerilerin paylaşılması Üniversitemizin idari anlamda gelişmesine ve ilerlemesine önemli katkılar sunuyor. Mühendislik Fakültesi benim ilk göz ağrım. Üniversitemizde bu fakülteye geldim. Bizler birlikte çok güzel işlere imza attık. Ekip çalışması birlikte bir şeyi başarmaktır. Mühendislik Fakültemizde ve diğer akademik birimlerimizde gerçekleştirilen başarılı çalışmaları gördükçe mutluluk duyuyorum. Gıda Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği Laboratuvarımızın varlığı ‘Gıda’ alanında ihtisas üniversitesi olma noktasında bizlere cesaret verdi ve ihtisas üniversitesi olduk. Sonrasında Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezimizi (GADOM) kurduk. Bu gelişmelerde Mühendislik Fakültemiz başat rolü oynadı. Yazılım Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği Bölümlerimiz GADOM'un faaliyetlerini sürdürmesinde çok önemli roller oynayacak. Diğer akademik birimlerimizdeki hocalarımızın da bir ekip halinde bu çalışmalara dahil olmalarıyla birlikte üniversitemizin gücü daha da artacak. GADOM ile birlikte üniversitemiz dışarıya açıldı. İki tane ortak üniversitemiz oldu. 'Gıda' alanındaki faaliyetlerimizi daha da geliştirmek istiyoruz. Ekip çalışması bizim kalite çalışmalarımızın da odak noktası. 'Eğitimde kurumsal iş birliği ve ekip ruhu ağı' anlayışıyla çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz." 
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Şengörür’ün konuşmasının ardından Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Çakaneli, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice Şanlıdere Aloğlu, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Merve Ermiş, Makine Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sencer Süreyya Karabeyoğlu ve Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bora Arslan 2021-2022 akademik yılı bölüm faaliyet raporlarını sundu.
Sunumların ardından Mühendislik Fakültesi bünyesinde unvan alan akademik personele belge verildi. Doç. Dr. Sencer Süreyya Karabeyoğlu, Doç. Dr. Olcay Ekşi ve Doç. Dr. Harun Ural'a belgelerini Rektör Şengörür takdim etti. Dr. Öğr. Üyesi Hatice Yakut Pektürk, Dr. Öğr. Üyesi Recep Güneş, Öğr. Gör. Taner Çarpıt ve Ar. Gör. Dr. Talha Burak Alakuş belgelerini Dekan Prof. Dr. Erol Türkeş'in elinden aldı. Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Yazar, Arş. Gör. Pınar Savaştürk ve Arş. Gör. Dilan Onat Alakuş' belgelerini Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Doğan Ünal verdi. Arş. Gör. Büşra Çantaoğlu, Arş. Gör. Mehmet Muzaffer Sandalcı ve Arş. Gör. Furkan Çetin'e ise belgeleri Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Osman Yüksel tarafından teslim edildi. 
Akademik Kurul Toplantısı, Fakülte akademik personelinin görüş, öneri ve katkılarının alınması ile sona erdi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol