Muhasebe hizmetleri yüzde 60 zamlanıyor

Kırklareli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Burhan Üstünkol, TÜRMOB nezdinde SMMMO ve YMM Odaları olarak Maliye Bakanlığı’na 2022 Asgari Ücret Tarifesinin, 2022 Temmuz ayı itibariyle, %60 oranında güncellenmesi talebinde bulunduklarını bildirdi. Üstünkol, “İş dünyamızın mali ve yatırım alanlarında destekçisi ve yönlendiricisi olan biz mali müşavirler; Mali Müşavirlik Hizmetlerinin gider artışlarının karşılanması için yapılacak olan ücret artışına anlayış gösterileceğine inanıyor, Ülkemizin kısa sürede bu darboğazdan çıkmasını temenni ediyoruz” dedi.

Kırklareli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Burhan Üstünkol, bir açıklama yaparak muhasebe hizmetlerinin yüzde 60 zamlanacağını duyurdu. “İş Dünyasının Bilgisine” başlığıyla yaptığı açıklamasında Üstünkol, Ülkemizdeki ekonomik dengelerin bozulması ve artan enflasyon nedeni ile tüm sektörlerin maliyet ve gider artışları ile mücadele etmek durumunda kaldığını belirterek, yaşanan bu ekonomik dengesizlik ve enflasyon karşısında hizmet bedellerinin yeniden güncellenmesinin zorunlu hale geldiğini vurguladı.
Üstünkol, “Mesleki faaliyetlerimizin sürdürülebilmesi ve sağlıklı bir muhasebe ve mali müşavirlik hizmeti verilebilmesi için TÜRMOB nezdinde Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ve Yeminli Mali Müşavirler (YMM) Odaları olarak Maliye Bakanlığı’na 2022 Asgari Ücret Tarifesinin, 2022 Temmuz ayı itibariyle, %60 oranında güncellenmesi talebinde bulunulmuştur. İş dünyamızın mali ve yatırım alanlarında destekçisi ve yönlendiricisi olan biz mali müşavirler;
Mali Müşavirlik Hizmetlerinin gider artışlarının karşılanması için yapılacak olan ücret artışına anlayış gösterileceğine inanıyor, Ülkemizin kısa sürede bu darboğazdan çıkmasını temenni ediyoruz. Bu konuda meslek camiası olarak üzerimize düşeni; Dün yaptık, bugün yapıyoruz, yarında yapacağız” dedi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol