Muharrem İnce için yurtdışında kullanılan oylar ne olacak?

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı Adaylığından çekilmesinin ardından akıllara, oyların ne olacağı sorusu geldi. Adaylıktan
çekilme kararından önce yurtdışında oy kullanma işlemi tamamlanmıştı.
Muharrem İnce'ye atılan oylar geçersiz mi olacak sorusuna İYİ Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, açıklık getirdi.
Oylar geçerli sayılacak
Seçmenin merak ettiği konu hakkında yaptığı açıklamada, Memleket Partisi Genelbaşkanı İnce'ye atılan oyların geçersiz sayılmayacağını ifade eden İyi Parti YSK Temsilcisi Öztürk, Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesine rağmen kendisine verilen oyların geçerli olacağını ifade etti.
İyi Parti YSK Temsilcisi Öztürk, presedürü hatırlattı İyi Parti'nin YSK Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı adaylarından birinin seçimden çekilmesi durumunda; oy pusulası değiştirilmez. Adayın aldığı oylar da geçersiz sayılmaz.
Çekilen adayın yüzde 50+1 alması durumunda ise ikinci tur yapılır. 2. tura ilk turda 2. ve 3. olan aday katılır. Onlar 2. tura kalmış kabul edilir ve seçimler bu 2 aday arasında gerçekleşir." sözlerini dile getirdi. (N.Şensöz)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol