Muharrem ayı dolayısıyla Kırklareli Valiliği, Hızırbey Camii’nde aşure dağıttı

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Muharrem ayının önemli günlerinden Aşure Günü dolayısıyla Hızırbey Camii avlusunda vatandaşlara aşure dağıttı. Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresi’nin bir organizasyonu olarak gerçekleşen aşure dağıtımında Cuma namazı sonrası 3 bin kase aşure cemaate ikram edildi. 

Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresi, Kuran’ı Kerim’de kıymet verilen dört aydan biri olan Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara Cuma namazı çıkışında aşure ikramında bulundu. Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in Cuma namazının kılınmasını müteakip İl Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu ile birlikte dağıttığı aşure hazırlanışı ve görünümü itibariyle de beğeni topladı. Aşure dağıtımından sonra vatandaşla bir araya gelen Vali Osman Bilgin; “Gördüğünüz gibi Aşure Günü münasebetiyle burada bir araya geldik. Bu gibi günler birlik, beraberliğin ve dayanışmanın arttığı günler oluyor. Bu yüzden çok güzel bir etkinlik gerçekleştiriyoruz” dedi.
Vali Bilgin “Muharrem Ayı Mesajı
Öte yandan geçtiğimiz günlerde yazılıbir açıklama yapan Vali Bilgin, Muharrem ayının önemine dikkat çekmişti. Dinimizde Muharrem ayının özel bir yeri bulunduğunu Kuran’ı Kerim’in kıymet verdiği dört ay arasında yer aldığını belirtmişti. Vali Bilgin mesajında şu ifadelere yer vermişti;“İslam dininin en kıymetli dört ayından biri olan Muharrem ayı, dini inancımız içerisinde çok önemli bir zaman dilimini temsil etmektedir. Muharrem Ayı, aynı zamanda Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) Mekke’den Medine’ye hicret etmesi dolayısıyla hicri yılında başlangıcıdır. Bu ayın değeri, içinde meydana gelmiş olan önemli olaylardan kaynaklanmaktadır. İslâm tarihinin en üzücü olaylarından biri olan Kerbela olayı da bu ayda gerçekleşmiştir. Hz. Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin’in, Kerbela’da şehit edilmesi hüznünü de içerisinde barındırmaktadır.Kerbela insanlık tarihi için bir milat niteliğinde olmalıdır. İnsan yaşamının ne kadar kıymetli olduğunu Kerbela olayı ile daha iyi anlamamız ve daha iyi anlatmamız gerekliliğini bize hatırlatmaktadır. Bu olay tüm Müslümanların ortak acısıdır. Biz bu acılarda nasıl birleşebiliyorsak, sevinçte de birleşebilmeliyiz. Barışın insanlık yaşamında hüküm sürmesi ve yeni Kerbela`ların yaşanmaması için birbirimizi sevmeliyiz.Muharrem Ayı matem ayı olmakla birlikte, halk arasında paylaşmanın simgesi haline gelen Aşure günü, birlik ve beraberliği perçinlemektedir. Her yerde kaynayan kazanlarda farklılıklarımızı ortaya çıkartarak, ayrışmayı değil, ortak noktalarımızda birleşerek, birlik ve beraberlik içinde tat yakalamayı hedeflemeliyiz. Renkleri, dinleri, kökenleri, cinsiyetleri ne olursa olsun, insanlık ailesinin bir bütün olduğunu hatırlamalıyız.Bugün bütün insanlarımıza düşen önemli görevlerden biri, bu tür müessif olaylardan ibret almak, dersler çıkarmak, birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek her türlü olumsuz tutum ve davranışlardan kaçınmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, Milletimizin barış, huzur, güven, saygı ve sevgi içerisinde yaşamasını temenni ediyorum.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol