Müftülük Basın Mensuplarını Ağırladı

Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş ve Müftülük çalışanları ilimiz basın mensuplarını kahvaltı programında ağırladı. Vatandaşlara haber alma imkanı tanıyan basın mensuplarına çalışmalarından ötürü teşekkür eden Müftü Demirtaş, 8-15 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek Mevlid-i Nebi Haftası Hakkında bilgi verdi. Bu yılın temasının “Peygamberimiz ve Aile” olarak belirlendiğinden bahseden Demirtaş, ana konu çerçevesinde çok önemli isimlerden önemli seminerlerin vatandaşlarla buluşacağını vurguladı.

7 Kasım Perşembe günü düzenlenen kahvaltı programında Mevlid-i Nebi Haftası’na ilişkin açıklamalarda bulunan Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş; “Diyanet İşleri Başkanlığımız, öteden beri özelde milletimiz genelde insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, böylece toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olmayı görev kabul etmektedir. Bu bağlamda 2019 yılı Mevlid-i Nebi Haftası teması "Peygamberimiz ve Aile" olarak belirlenmiştir.Hafta faaliyetleri kapsamında ülkemizde olduğu gibi ilimiz müftülüğünce il ve ilçelerimizde Aile konulu konferans programları, seminer programlar», yarışmalar, ziyaretler, yardım faaliyetleri, aile buluşmaları gibi tüm toplum kesimlerine yönelik faaliyetler planlanmıştır” dedi.
“Programlarımıza vatandaşlarımızı davet ediyoruz”
Haftanın ana programının 11 Kasım Pazartesi günü saat 19.00'da gerçekleşeceğini belirten Müftü Hüseyin Demirtaş, “Bursa Uludağ Üniversitesi İslam Felsefesi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Enver Uysal'ın konuşmacı olarak katılacağı program Rektörlük Kültür Merkezinde yapılacaktır.
Hafta kapsamında İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş 9 Kasım Cumartesi günü Üsküp beldesinde, İstanbul Kadıköy Vaizi Ayşenur Özkan 14 Kasım Perşembe günü İl Özel İdaresi Salonunda bayanlara yönelik konferans verecektir. Programlarımıza vatandaşlarımızı davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Antalya'da Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu
Mevlid-i Nebi nedeniyle uluslararası bir sempozyumun organize edileceğini kaydeden Demirtaş; “Diyanet İşleri Başkanlığı hafta kapsamında birçok kamu spotu hazırladı, haftaya yönelik web sitesi hazırladı. https://mevlidinebi.diyanet.ROv.tr/ adreste aileye dair birçok makale, kitap, dergide aileye dair yazılardan örnekler yer almaktadır.
Hafta vesilesiyle gerçekleştirilecek pek çok etkinliğin yanı sıra uluslararası düzeyde bir sempozyum düzenlenecektir. Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu bu yıl "Peygamberimiz ve Aile" temasıyla 22-24 Kasım tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilecektir” şeklinde konuştu.
Niçin Aile?
Yüce Rabbimizin en güzel nimetlerinden olan aile, insanoğluna huzur ve sükûnet veren, çocuklar ve temiz rızıklarla güzelleşen kutsal bir birlikteliktir. Aile, Rabbimizin yeryüzündeki ayetlerinden biri olup onun rahmeti ile sevgi, saygı, şefkat ve muhabbete erişen bir kurumdur. Bireyleri olumsuzluklara, tehlikelere karşı koruyan sağla m ve güvenli bir limandır. Aile, toplumun en küçük fakat en önemli yapıtaşı, hayatın bütün aşamalarına etki eden başlangıç noktasıdır.
Küreselleşen dünyada aileyi hedef alan ve aile içinde yaşanan sorunlar hepimizi etkilemekte, sadece bugünümüzü değil geleceğimizi de tehdit etmektedir. Kitle iletişim araçlarının gelişimi değer ve sırur tanımaksızın aile mahremiyetini, aile bireylerinin haklarını ve ailenin saygınlığını zedeleyebilmekte dir. Sadakatsizlik, vefasızlık, tahammülsüzlük, bilinçsizlik ve şiddet gibi sebeplerle ailelerimiz ciddi anlamda zarar görmektedir. Dolayısıyla ailenin kurulması, korunması ve sağlıklı bir şekilde geleceğe taşınması için çözüm üretmek hepimizin sorumluluğudur. Bu bağlamda Kur'an ve sünnetten beslenen sağlam referanslarla ve değişmez sabitelerle bugünün ailelerine yol gösterecek akademik çalışmalara ihtiyaç vardır.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol