Müftü Demirtaş; “İslam’ın temelinde dürüstlük vardır” dedi

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) adına düzenlenen basın toplantısında Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, konuştu. Müftü Demirtaş, yaptı açıklamada yaklaşan Kurban Bayramı ile ilgili önemli konuları ele aldı.
Basın mensuplarıyla bir araya gelen Müftü Demirtaş, vekalet kurban bedellerinin yurtdışı için 600 TL, yurtiçinde ise 850 TL olarak belirlendiği dile getirdi. 

Son başvuru tarihinin 1 Eylül 2017 olduğu dile getirildi.
Düzenlenen basın toplantısına Kırklareli Müftüsü Hüseyin Demirtaş, İl Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kırklareli Şube Yöneticisi Halim Altıparmak, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kırklareli Şube Üyesi Sefer Toklucu, Hac ve Umre Sorumlusu Erdoğan Sevimli, Kırklar Camii İmamı Necdet Kasap, Hızırbey Camii İmamı Zaim Işık, Ahmet Cevdet Paşa Camii İmamı Hüseyin Durgut, İl Müftülüğü Personeli Abdullah Öz ve Server Çevik katıldı.
“Hem yerel hem evrensel”
Kurban Bayramı’nın kardeşlik olduğunu ifade eden Müftü Demirtaş, “Bu kurbanlar sadece dış ülkelere gitmiyor. Her ilde ilçede kurban kesiliyor. Biz mesela 91 adet kurban keseceğiz ve dağıtacağız burada. Hem yerel hem evrensel. Onların da dağıtma yerleri planlamasını yapıyoruz. Tabi bizim dışımızda stk'lar var. Tabi onlara da saygı duyuyoruz. Gerçekten çok güzel çalışmalar yapan arkadaşlar var. Burada din konusunda hizmetler konusunda biz tekelci değiliz. Ama Diyanet İşleri Başkanlığı düzenleyicidir. Biz bu konuda standart koymak istiyoruz” dedi.
“Dinin temelinde dürüstlük ve şeffaflık vardır”
İslam dininin temelinde dürüstlük ve şeffaflık olduğuna vurgu yapan Müftü Demirtaş, “Bayramın 2. günü benim kurbanım nerede kesildi diye soran vatandaşımıza biz cevap veriyoruz. Nasıl cevap veriyoruz. Şimdi mesela biz Babaeski'de keseceğiz. Hayvanlarını satın aldık. Kurban keseceğimiz gün elimizde listemiz var. Orada vekalet kurban kestirecek vatandaşlarımızın isimleri var. Hayvan kurban edilirken, besmeleler çekilecek şu isimli vatandaşımız adına kesiyorum denilecek. Video ve fotoğraflar ile vekalet kesimi noktasında kurban kesimi gerçekleştirilecek. Vatandaş benim kurbanım nerede kesildi diye sorduğunda işte video ve fotoğraf diyebileceğiz. Arkadaşlar dürüstlük ve şeffaflık çok önemli. Dinin temelinde dürüstlük ve şeffaflık vardır. Hesap vereceksin. Ne yaptığını ne ettiğini ortaya koyacaksın. Dinimizde delilli olarak şahibeleri ortadan kaldırmak gerekiyor. Ve bunu da eylemleriniz ile göstermeniz gerekiyor. Onun için Diyanet İşleri Başkanlı bu noktada örnek olmuş oluyor” sözlerini dile getirdi.
“Şeytan sizi Allah ile
aldatmasın”
Dini kullanarak insanları aldatanların olduğuna değinen Müftü Demirtaş, “Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görevleri ve yetkilerini ele alarak bilgi veren Müftü Demirtaş, Demek ki insanlar için başka olsa da kendilerini Hak'tan gibi gösteriyor. Duyduklarımız ile değil, kutsal kitabımızdan okuyarak öğrenmek en sağlıklısıdır. Dinde akıl ve vicdan mutlaka olmalıdır. Geçmişteki bazı yanlış uygulamalar da vatandaşı bu noktaya itti. Din konusu baskı altına alınamaz. Din baskı altına alınırsa illa bozulmuş bir şekilde size dönecektir. Din konusu insanın doğasıyla birlikte vardır. Din üzerinden baskı kurulamaz. Din ayıp bir şey değil. Bu gün din itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Bu gün dünyada dinler savaşı var. Bu gün herkes kendinin Hak olduğunu anlatmaya çalışıyor. Suret-i Hak'tan görünmeye çalışıyor. Dürüstlüğün olmadığı yerde, şeffaflığın olmadığı yerde din iman olmaz. Dinin temeli dürüstlüktür. Dürüstlükten saptın mı orada din arama. İk yüzlü olamayız. Net olmamız lazım. İşte bu paralel onu yaptı. Ne kadar ona benzeyenler varsa hepsi aynıdır. Bakın Diyanet hesap veriyor. Ne yaptı ne etti hepsini ortaya koyuyor. Vatandaşlarımız Diyanet İşleri Başkanlığı'na güvensin.
Biz her şeyi insan için yarattık, insanı Allah için yarattık diyor kutsal kitabımız. Şimdi bizim iki tane dini bayramımız var. Biri Fıtır Bayramı'dır. Orijinal adı Fıtır'dır. Ramazan Bayramı değildir. Ramazan bitmiştir, Şevval Ayı gelmiştir, Şevval Ayı'nın birinci gününde kutlanan bayrama Fıtır Bayramı denir. Fıtır da fitreden gelir. Daha doğrusu fitre fıtır anlamına geliyor. Biz fitre de Ramazan'dan sonra veriliyor” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol