Müftü Demirtaş cami inşaatına giderek incelemelerde bulundu

Kırklareli’nde 1500 kişinin aynı anda ibadet edebileceği Ulu Caminin yapımı devam ediyor. Geçtiğimiz ay temel atma töreni düzenlenen camide mahfil katının yapım aşamasına gelindi. Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş da caminin inşaatına giderek hem son durumu yerinde gözlemledi hem de caminin yapımında çalışanlara kolaylıklar diledi.

İstasyon Cami ve Müştemilatı Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından, İstasyon Mahallesi’nde 600 metrekarelik alana yaptırılacak olan bin 500 kişi kapasiteli Ulu Cami ilimizde büyük bir ihtiyacı karşılayacak. Her fırsatta Kırklareli’ndeki cami sayısının yeterli olmadığını yineleyen Müftü Demirtaş, cemaatin namaz kılmak için uzakta bulunan camilere gittiklerini ifade etti.
Bin 500 kişilik cemaat kapasitesi
Kırklareli İI Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Ulu Camii inşaatını ziyaret etti. Yaz aylarında yoğun sıcaklık altında da olsa çalışmaları hızla devam ettiren herkese teşekkür etti. İnşaatı üstlenen hayırsever iş adamı Sefer Toklucu'ya teşekkür eden Müftü Demirtaş, böyle güzel camilerin hayırseverler tarafından yaptırılabildiğini belirtti.
İstasyon mahallesinde birçok vatandaşın yaşadığını halen de inşaatların devam ettiğini dile getiren Müftü Demirtaş, bu nedenle caminin alanının çok güzel seçildiğini kaydetti.
“En kısa sürede camiyi tamamlayacağız”
İlimizde mevcut camiler ihtiyaca cevap vermediğini cemaatlerin hep uzak yerlere camiye gittiğini belirten Müftü Hüseyin Demirtaş, bin 500 kişil camiinin büyük ihtiyacı karşılayacağını söyledi. İnşaatın son durumunu internet hesabından yaptığı video paylaşımıyla vatandaşlara gösteren Demirtaş, inşaatın güçlü bir şekilde devam etiğini sözlerine ekledi.
İstasyon Cami ve Müştemilatı Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sefer Toklucu, caminin yapımına kadar geçen sürede büyük çabalar harcadıklarını ancak bu saatten sonra çalışmaların çok hızla ilerlediğini vurguladı. Toklucu, “Allah’tan başka önümüzde kimse duramaz.
En kısa sürede camiyi tamamlayacağız” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol