Müftü Demirtaş; “Hoşgeldin Ramazan”

“Her mümin Ramazan ayında namazı, orucu, iyilikleri, hizmetleri ve duaları ile bu rahmet ve bereketten nasibini almaya çalışır. Bilerek veya bilmeyerek yapmış olduğu günahları için Allah'tan af diler. Cenâb-ı Hak da kulunun bu samimi dua ve niyazını karşılıksız bırakmaz, günahlarını affeder, rahmetine garkeder.”
Kırklareli Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Ramazan ayı ile ilgili Müftülüğün etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Ramazan ayının önemini anlattı.

15 Mayıs Salı günü Kırklareli Müftüsü Hüseyin Demirtaş basın mensupları ile bir araya gelerek Ramazan ayı boyunca yapacakları etkinlikler hakkında bilgi verdi. Müftü Demirtaş 11 ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif’in 16 Mayıs Çarşamba günü başladığını dile getirerek, “İnşallah l5 Mayıs Salı günü akşamı ilk Teravih Namazını kılacak ve akabinde ilk sahurla birlikte Ramazan orucuna başlamış olacağız” dedi.
“Bir ay boyunca gündemimiz
Mübarek Ramazan”
Bir ay boyunca gündemlerinde Ramazan ayı olduğunu söyleyen Demirtaş, “Rahmet ve mağfiret ayı Ramazan, oruç ibadeti, mukabele programları, vaaz ve sohbetleri, teravih , iftar ve sahur etkinlikleri, sosyal yardımlaşma ve kültürel faaliyetleri ve birçok farkındalıkları ile bireysel ve sosyal hayatımıza etkin bir şekilde girmektedir. Bir ay boyunca gündemimizi tamamen Mübarek Ramazan belirlemektedir. Bu mübarek ayda İslam alemi bambaşka bir atmosfere girer. Müslüman milletimiz mübarek Ramazan ayını her zaman mutluluk içinde kardeşlik duyguları içerisinde idrak eder. Bu ayda müminler, Hz. Kur'an'ın insanlığa indirilişini bir ay boyunca oruç tutmak sureti ile ibadet neşesi ve kutsiyeti içerisinde bayram şenliği ile adeta bir ay kutlar” şeklinde konuştu.
“Ramazan her yönüyle bir ibadet
mevsimidir”
Ramazan ayının her yönüyle ibadet ayı olduğunu belirten Kırklareli Müftüsü Hüseyin Demirtaş, “Her mümin Ramazan ayında namazı, orucu, iyilikleri, hizmetleri ve duaları ile bu rahmet ve bereketten nasibini almaya çalışır. Bilerek veya bilmeyerek yapmış olduğu günahları için Allah'tan af diler. Cenâb-ı Hak da kulunun bu samimi dua ve niyazını karşılıksız bırakmaz, günahlarını affeder, rahmetine garkeder.
Ramazan ayının özelliklerini ve bizlere sağladığı faydaları ve bu aya mahsus ibadetleri, başlıklar halinde size ifade etmek isterim.
Bu ayın faydaları olarak insan, Allah'ın emrine itaat etmeyi ve sabrı öğrenir. Nefis, aç bırakılarak terbiye edilir, ruh güçlenir ve yenilenir, oruç, insanı kötülükten korur. " ...Oruç korunmanız için farz kılındı." (Bakara,183) ayeti bunu ifade eder. Hz. Peygamber Efendimiz "Oruç kalkandır" buyurarak bu gerçeği beyan eder, oruçla, şehevi duygular frenlenir. Şeytanlar bağlanır, Cennetin kapıları açılır, Cehennemin kapıları kapatılır. İslam ülkelerinde
suçlarda , resmi kayıtlara göre Ramazan ayında büyük bir azalma olduğu görülmektedir. Bu da Şeytanın bağlanması gerçeğini ifade eder. Oruç insanı sağlıklı yapar. "Oruç tutun ki, sıhhat bulun." (Hadis-i Şerif) Bu ayda sosyal yardımlaşma artar, sosyal iletişim güçlenir ve birçok farkındalıklar yaşanır” dedi.
“Bu aya özgü ibadetler”
Ramazan ayına özgü bazı ibadetler olduğunu dile getiren Demiraş şu bilgileri verdi;
“Oruç tutmak: Farz olan Ramazan Orucu sahurda imsak ile başlar, iftar ile sona erer. Oruç, yeme içme ve cinsel duygulardan uzak durmayı ifade eder.
Teravih namazı: 20 rekattır. Ramazan geceleri teravih ile kıvamlı hale gelir.
İftar: Ramazan akşamları iftar vermek çok sevaptır. Bu vesile ile başta fakir, yetim olmak üzere öğrencilere ve dostlarımıza iftar ve sahur vermek çok uygun olacaktır. Özellikle öğrenci ve yoksul ve garipleri ihmal etmeyelim.
Sadaka-i Fıtr ev Zekat: Bedenin ve sağlığın zekatı olarak verilir. Bu yıl kişi başına en düşük miktar 19.00 TL'dir. Fitreyi dinen zengin sayılan kimseler verir. Ayrıca zekatları bu ayda vermek daha fazla sevap olur.
İtikaf: Ramazanın son on gününde camiye kapanarak yapılır. Zikir ve tefekkürle meşgul olunur. Evde de yapılabilir. Bazı kuralları vardır. Sünnet-i kifayedir.
Bayram namazı: Ramazan sonunda elde edilen manevi neticeden dolayı sevincin bir tezahürü olarak, vacip hükmündedir.”
“İlimizde camilerimizde Ramazan ayı boyunca programlar yapılacak”
“Kur'an Sohbetleri : İlimiz Hızırbey Camii'nde her gün 12.30'da başlayacak olan Kur'an sohbeti İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş tarafından yapılacaktır.
Teravih Sohbetleri: Her akşam yatsıdan 30 dakika önce başlayacaktır.
Hatimle Teravih Namazı: İlimizde hatimle teravih namazı Karacaibrahimbey Camii'nde (Kapan Camii) kılınacaktır. Diğer camilerde teravih namazı 2 veya 4' er rekat olarak kılınabilecektir.
Mukabele Programları: Bu ayda camilerimizde de mukabele programları olacak ve camilerin ilan panolarında duyurulacaktır. Bu yılkı Ramazan ayının ana teması" İSRAF " konusu üzerinde olacaktır. Vaaz ve sohbetlerde " Tüketim Ahlakı ve İsraf " konusu detaylı olarak işlenecektir.”
“Tüm Müslümanların Ramazan
ayı mübarek olsun”
Tüm Müslümanların Ramazan ayını kutlayan Müftü Demirtaş, “Bu vesile ile hepinizin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Günahlardan arınmış, güzel hasletlerle bezenmiş bir şekilde Bayrama ulaşmanızı dilerim. " İyi ki Ramazan var! " diyerek huzur ve mutluluk içerisinde olmanız dileği ile sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum” diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından Müftü Demirtaş basın mensupları ve din görevlilerine içerisinde Kuran’ı Kerim meali Diyanet Dergisi ve İmsakiye bulunan hediyelerden verdi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Müftüme teşekkür. Ramazana iyi hazırlanmış..

  2. gideceğiniz yeri burada hazırlarsınız 17 Mayıs 2018 Perşembe 10:43:13

    Onbir ay her günahı işle ramazan ayında namaz oruç ve yapmacık iyilik ile günahların affolsun- piripak olunsun deme yahu! Şeytanist bu şiar ile Devlet millet ülke iliğine kadar soyuldu talan edildi; milyonlarca kişi açlık sefalet içinde inlerken görün bakın ne şatafatlı iftar törenleri ile göz boyanacak sahte islam gösteri ve ayinleri yapılacak. Dünyada iken eylenen her eline beline diline zihnine ait eylem enerjetik desenler olarak vibrasyonel kategorilerine göre tasnifli halde ahiret bedenine kaydolur. Bunları sahte ibadetler ve göstermelik hayır işleri ile silmek ve değiştirmek olanaksızdır. Ahirete geçen kişi ahiret bedenindeki kayıtlar ile onların kalitesindeki doğal bölgeye intikal eder ki orası kişinin dünya işleri ile kendine hazırladığı mukadder ortamdır. Sahte emevi saray dini ahiret uydurmaları ile öte aleme geçenlerin oradaki hallerini görseydiniz her dünya işinde "sakınanlardan" olurdunuz sahte ibadetlerle kendinizi aldatmak yerine. Ahiretin üst beş katı tam bir laik uygarlık seviyeleridir ve en alt iki katı ise hırsız politikacılar dinbazlar ve her türlü ağır suçlular bölgeleridir.

  3. Yorumcu aga neyin kafasındasın 19 Mayıs 2018 Cumartesi 18:54:09

    Enerjetik desenler ? Vibrasyonel kategoriler ? Ahiretin üst beş katı...? Aga gerçekten sen neyin kafasını yaşıyorsun ?