Müdür Aksoy; “Yeni 2 proje ile istihdamı artıracağız”

Hedef 3000 kişi
Kırklareli Çalışma İş Kurumu Müdürü Hasan Aksoy, işsizliğin önlenmesi istihdama yardımcı olmak amacıyla hükümetin başlatmış olduğu en az iki sigortalı çalışanı olan işverenlere işbaşı eğitim programları düzenlendiğini dile getiren Aksoy “ 2017 yılından itibaren 249 program düzenlendi ve programa katılımın 1600 kişi katıldı. Katılımcıların %50 sinin İstihdam garantisi verdiğini en az 800 kişisini istihdama katacaklar” dedi. Yıl sonuna kadar 1600 kişi olduğunu sayıyı 3000lere çıkarmayı amaçladıklarını belirtti. Aksoy büyük ölçekli işverenlerden de böyle programlar geldiğini en az 2 sigortalı olacağını bu sayının 10lara 100lere kadar çıkabileceğini herhangi
Hasan Aksoy “Buna paralel olarak farklı kurs faaliyetleri olduğunu istihdam garantili kurslar olduğunu özel politika gerektiren vatandaşlara yönelik kurslar var. Roman vatandaşlarının olduğunu uzun süredir iş arayan iş bulamayan bayanlar iş hayatına katılmak isteyen diğer işsizlerle beraber onlara yönelik düzenlenmiş meslek edindirme kursları devem ediyor”
“Hedefimiz İstihdamı artırmak”
Kırklareli Çalışma İş Kurumu Müdürü Hasan Aksoy bu kursların haricinde kendi iş yerini kurmak isteyen kursiyerlere girişimcilik kursları verdiklerini ifade etti. Trakya Kalkınma Ajansı Kosgep ve İl Müdürlüğü iş birliğiyle kursları düzenlediklerini belirten Aksoy “Meslek edindirme kurslarına da 19 grup kurs düzenledi. Bu kurslara 374 kişinin katıldığını halen devam etmekte. Kursiyerlerin bir kısmını istihdama kattıklarını burada asıl amacın kursiyerlerin istihdama katılmalarını artırmak ve iş hayatına girebilmek için iş istihdamını artırmak iş hayatına girişlerini kolaylaştırmak” diye ifade etti.
“Kosgep’ten kursiyerlere destek”
“2017 yılı içerisinde 5 grup girişimcilik kurslarından düzenledik, katılımcı sayısının 125 kişi oldu. Katılımcıların kurs bitikten sonra belgelerini aldılar. Kursiyerler aldıkları belgeler ile Kosgep’in verdiği kredilerden yararlanmak için projelerini hazırlayıp Kosgep’e sunduklarını bu şekilde kendi işlerini kurduklarını hayatlarını idame ettirmek için bu çalışmalarımız devam ediyor. Kursiyerler kendi işini kurmakla kalmayıp ileriki zamanlarda yanına 1-2 kişi çalışan aldıklarını sistemin bu şekilde ilerleycek”
“Eski hükümlü kişilere yönelikte kurumun hibe desteği”
“Eski hükümlü vatandaşlara yönelikte projelerin sürdürüyor ilerleyen günlerde faaliyetlerin giderek artacak ve hükümetin yeni teşvikleri olması halinde mevzuattaki güncellemelere göre uygulayıp devam edecekler. Özellikle kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülere yönelik brüt asgari ücretin 10 katına kadar İşkur Genel Müdürlüğü engelli eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden idare para cezalarını kullanmaya yetkili komisyonlar var. Bu komisyondan eski hükümlülerin projelerine istinaden projeleri kabul edilenlere yönelikte faaliyetlerimiz var” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol