Muaythai'de ikinci adım Türkiye Şampiyonası

Türkiye Muaythai Şampiyonası’nın Kırklareli Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen seçmelerinin ardından, ilk adımı başarılı şekilde tamamlayan genç sporcular Kırklareli’ni Türkiye Şampiyonası’nda temsil edecek. Gencer Bıyıklı, Enes Eray Şentürk, Umut Sakar isimli 3 sporcu Kırklareli'ni Muaythai sporunda temsil etmek için 12-18 Şubat tarihleri arasında Antalya'da ter dökecek.

Antalya'da düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası'na gidecek olan 3 sporcu önlerindeki engelleri aşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirirken, asla pes etmeyip Türkiye Şampiyonası’nda da en iyi dereceleri elde edeceklerini söylediler.Türkiye Muaythai Federasyonu Kırklareli İl Temsilcisi ve Antrenör İsmail Bozbaşak; “Sporcularımızın başarısı bizler için de gurur verici, onların kendilerinden övgülerle söz ettirdiğini bilip başarı sahibi olmaları bizleri de mutlu eder. Ulaştığımız noktada sporcularımızı daha ileriye taşımak için elimizden geleni yapmak; hem onların hem de bizlerin görevi”
“Sportmenliği Önemsiyoruz”
“Kırklareli’ni temsil eden spor elçileri olarak sportmenliğimizi daima ön planda tutuyoruz. Bizler Kırklareli'ni muaythai sporunda temsil etmek için bir araya gelmiş bir ekibiz, dolayısıyla aramızda sen ya da ben diye bir şey yok. Daima biz var. Aldığımız her başarı bizleri birlikte mutlu ediyor. Bu mutluluk tablolarına ailelerin gururu eklenince Kırklareli'nde ve tüm Türkiye'de spora verilen değer gözler önüne seriliyor.”
“Sporcularımızın Hayal ve
Hedeflerine Değer Veriyoruz”
“Her sporcunun kendi hayal ve hedefleri vardır. Bunlar sporcuya azim ve güç sağlar. Bizler de sporcuarımızın hayal ve hedefleri doğrultusunda davranarak; hem onların önünün açılmasına yardımcı oluyor hem de onların bu spora bağlılıklarını arttırıyoruz.”
“Sporcularımızın Başarısı Bizlerin Gurur Kaynağıdır”
“Gençlerimizin spor dallarına yönelmesi bizleri tabi ki mutlu ediyor. Onların elde ettikleri başarılar bizlere ve sporcularımızın ailelerine gurur veriyor. Aynı zamanda sporcuda çevresinden bu ilgiyi gördüğü zaman çalışma isteği ve hevesi artıyor,hevesleri doğrultusunda başarıları da artıyor”
“Turnuvalara Hazırlanırken Çok Çalışıyoruz”
“Müsabakalara hazırlanırken sporcularımız çok yoğun antrenmanlar yapıyor. Rakipleri karşısında mücadele ruhu yüksek maçlar çıkarıyorlar. Antrenmanlar sporcuların motivasyonunu arttırıyor”
“Muay Thai Sporu Hakkında İnsanları Bilinçlendirilmeliyiz”
Muaytahi tarihçesine hakkında bilgi veren Türkiye Muaythai Federasyonu Kırklareli İl Temsilcisi İsmail Bozbaşak “Tayland'da ortaya çıkan ve özgün adı Muaythai olan dövüş sporudur. Tayland Boksu da denilmektedir. Başta Tayland olmak üzere Myan Mar (eski adı ile Burma), Kamboçya, Laos gibi güneydoğu Asya ülkelerinde uygulanır. Yumruk, diz, dirsek ve tekmelerin kullanıldığı uzun yıllar ringlerde uygulanan gerçek, tam temaslı karşılaşmalar çerçevesinde etkili teknik, strateji, defans olgularının evrim geçirmeleri sonucu oluşmuş olan sert, otantik bir dövüş sanatıdır. Hayata Karşı Muaythai Duruşu’ saldırganlığı bastırmanın ve özgüveni elde etmenin yanı sıra, günün stresinden uzaklaşmak adına negatif enerjinin en kısa yoldan bedenden atılması için amatör anlamda en etkili uygulamalardan birisidir. Muaythai sayesinde tam konsantrasyon sağlamayı öğrenip, mücadele azmini en yüksek seviyeye çıkartabilirsiniz. Bu sayede iş hayatında sıkça yaşadığımız panik anlarındaki stresi çok daha kolay yönetebilirsiniz. Muaythai; insanın psiko-fiziksel anlamda üst düzey bir performans ve direnç kazanmasına, kendi vücut potansiyelini maksimum anlamda tanımasına ve hatta esneklik anlamında da tüm vücudun günlük
hayatta çalışan kaslarını gevşetmesine kattığı büyük fayda ile günümüz spor dalları arasında dikkat çekiciliğiyle ön plana çıkan bir spor dalıdır. Bu eğitim ile yaşanan tüm negatif olayların kontrolü kısa sürede koordine edilmesiyle birlikte kişinin kendisine olan öz güveninin artması sağlamaktadır. Muaythai yaklaşık geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan bir Thailand
savaş sanatı ve bir yaşam biçimi olarak yıllar boyu öğretilmiştir. Tarihteki ilk Muaythai yarışmaları Siam Kralı Parchao Sua tarafından 1600’lü yılların sonlarında yapılmaya başlanmıştır. Eski dövüşler, meydanlarda veya açık alanlarda yapılıyorken günümüzdeki çizgisine 1930 yılında 20 ülkeden gelen dövüşçülerin bir araya gelmesiyle ve tarihte ilk defa boks eldiveni takılarak kurallar ve kaideler dahilinde düzenlenmiş olup günümüzdeki formuna kavuşmuştur. Dövüşlerde yumruk ve tekme vuruşlarının kullanılmasının yanı sıra, Muaythai ruhunu tam manasıyla yansıtan ve en sert yakın dövüş stili olmasında adını öne çıkartan diz, dirsek ve klinç teknikleri kullanılmaktadır. Muaythai günümüzde dünyada her geçen gün popülaritesi artmakta olup en ilgi çekici ring sporlarından birisi haline gelmiştir. Muaythai öğretisi; hem bir spor dalı, hem terapi, hem de bir hayat biçimi olarak benimsenmelidir. Beden eğitimi aslında fiziksel eğitimden çok zihnen bir disiplindir. Günlük hayatta insanları en çok strese sokan olgu zaman olgusudur. Para, iş ve kariyer olguları ise her noktada zaman olgusuna bağlı olarak gelişir. Zamanı ve zamanlamayı en iyi kullanma antrenmanı ise fiziksel olarak ‘önce can’ denilen noktada ortaya çıkarmaktadır”
“Muaytai Türkiye Tarihçesi”
Türkiye'de ilk çalışmalar İstanbul’da Ercan Gürgöze ve Hayrullah Camadan tarafından 1980'lerin başından itibaren başlatılmış, 2002 yılında Hasan Yıldız, "Ömer Dağdelen", Engin Kısa ve Şahin Eroğlu'nun girişimleri ile Halil Durna’nın başkanı olduğu “Karate Federasyonu” çatısı altında “Amatör Muaythai Spor Dalı” oluşturulmuştur. Spor Dalı iki yıl kadar “IAMTF (IMTF) ve “WMF” dünya federasyonu çerçevesinde hareket etmiş ,müteakiben 2005 yılında kurulan Mücadele nı Mehmet Ünlü ve Ercan Gürgöze'nin girişimleri, çalışmaları akabinde 2006'da "IFMA" üyeliğine kabul edilmiş olup bu tarihten beri bu teşkilatın amatör yarışmalarına katılmaktadır. 2007'de Türkiye'de federasyon kurulmuş ve GSGM tarafından yapılan seçimle “Halil Durna” başkanlığa seçilmiş olup, Hasan Yıldız koordinatör olarak atanmıştır” şeklinde muaythai hakkında bilgilendirdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol