Muay Thai Şampiyonası’nda Gamze’den Büyük Başarı

Muay Thai Türkiye Şampiyonası için Kırklareli’nden Antalya’ya giden kafileden 63,5 kiloda mücadele eden Gamze Uzun, büyük bir başarının altına imza atarak kategorisinde şampiyon oldu.
Finalde rakibini yenen Gamze Uzun, bu sonuçla Tayland’ta gerçekleşecek Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Muay Thai Türkiye Şampiyonasına 4 sporcu ile katılan Kırklareli Muay Thai heyetinden başarı haberi geldi. Turnuva’da 63,5 kiloda mücadele eden Gamze Uzun, Türkiye Şampiyonu olarak Taylanda’ta düzenlenecek Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.
Antalya’da düzenlenen ve 59 şehirden 1223 sporcunun katıldığı Muay Thai Türkiye Şampiyonası, 13-18 Şubat tarihlerinde gerçekleştirildi. İlimizi temsilen İl Temsilcisi İsmail Bozbaşak ve Antrenör Murat Bozbaşak gözetiminde ilimizden 4 sporcu Antalya’da boy gösterdi. Turnuvada güzel haber Gamze Uzun’un şampiyon olmasıyla geldi.
‘’Başarının temelleri
kendiliğinden atıldı’’
İlimize güzel bir başarının müjdesini vermenin gururunu yaşadıklarını belirten Antrenör Murat Bozbaşak “Bizler Kırklarelili Muay Thaiciler olarak büyük bir aileyiz ve her sporcumuz bu büyük ailenin birer ferdi. Dolayısıyla sen, ben ya da o diye bir kavram yok. Her anlamda "BİZ" varız. Bunun bilincine varan, bununla birlikte hareket eden her sporcumuz da onun için en iyiyi planladığımızın farkına varıyor. Bu tabloya bir de aileler eklenince, aslında başarının temelleri kendiliğinden atılmış oluyor. Bizler Muay Thaiciler olarak, gelecekte ne yapacağımızı, nasıl bir proje izlememiz gerektiğini her zaman sporcularımızın hayalleri, hedefleri ve istekleri doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Gamze Uzun bu anlamda şampiyonada tüm çabasını ortaya koydu. Hepimizin gördüğü gibi iyide bir sonuç aldı. İnşallah gelecek sene daha çok çalışarak daha fazlasını elde edecek. Ona bu göstermiş olduğu mücadele ve emek için sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz" sözlerine vurgu yaptı.
‘’Bizler birer elçiyiz’’
Muay Thainin ilimizde başarı öyküleri yazmak için ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için iyi bir aracı olacağını ifade eden Antrenör Bozbaşak; ‘’Gün Muay Thai sporu herkesin ortak noktası olmayı başaracak. Biz çocuklarımızı, gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıktan uzak tutarak, spora gönül vermelerini istiyoruz. Yoğun antrenman temposu, başarı öyküleri, azim, yetenek ve aile desteği bir araya gelince, kötü alışkanlık kendiliğinden uzaklaşıyor. Çocuklarımızın ve gençlerimizin hayatlarını dolu dolu yaşamaları, yeteneklerini değerlendirmeleri adına bizler birer elçi olarak yapmamız gerekeni yapıyoruz" şeklinde konuştu.
Gamze Tayland’ta mücadele edecek
Gamze Uzun’un başarısıyla Dünya Şampiyonası için Tayland’ta temsil hakkı kazandığının altını çizen antrenör Murat Bozbaşak “Sporcumuz Gamze Uzun Türkiye Şampiyonu olduğu ileriki tarihlerde Tayland’da düzenlenecek olan Muay Thai Dünya Şampiyonasına gitmeye hak kazandık. Allahın izni ile orada sporcumuz tüm hünerlerini gösterecek ve Allahın’ı izni ile orada da şehrimizin ismini duyuracağız” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol