“Motivasyon kaynağım ailem”

Tekvando ilimizde yetişen şampiyonlar ve kazanılan başarılarla adından sıklıkla söz ettiren bir spor dalı. Tekvandonun şampiyonlarından birisi de küçük yaşına rağmen büyük işler başaran Nisanur Sarı. Sarı, son olarak Ankara’da düzenlenen Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda Yıldızlar Kategorisinde 30 sporcunun arasından sıyrılarak altın madalyaya uzandı. Nisanur şimdi de yanından ayırmadığı sırt çantasıyla haftanın 6 günü idmandan idmana koşuyor ve milli takıma girebilmek için 11-16 Eylül tarihlerinde yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyor.

2006 doğumlu olan Nisanur Sarı, 1’inci sınıftan itibaren Tekvando ve Jimnastik ile ilgilenmeye başlamış. Ancak daha sonrasında kendine yakın hissettiği ve severek yaptığı tekvandoya ağırlık vermiş.
Kırklarelispor Kulübüne bağlı bir şekilde spor yaşantısına devam eden Nisanur, hem okulun olduğu aylarda hem de yaz tatillerinde spor ile iç içe zaman geçiriyor. Yoğun temposundan dolayı kimi zaman bırakmayı düşünse de tekvandodan kopamamış.
Ne zaman bırakmayı düşünse aldığı şampiyonluklar onu bu spora biraz daha bağlamış. Şimdi ise “İlerde başka meslek yapsam bile tekvando antrenörlüğü yapacağım” diyor.
Hedef Milli Takım
İlk olarak katıldığı özel turnuvalarda dereceler alan Nisanur, geçtiğimiz yıldan itibaren büyük şampiyonalarda boy göstermeye başladı ve dereceler aldı.
Milli takım seçmelerine girerek Milli sporcu olmaya çalışacak olan Nisanur, eğer 11-16 Eylül tarihlerinde yapılacak şampiyonada şampiyon olursa seçmelere girmesine gerek kalmadan Milli Takıma katılabilecek.

Disiplinli çalışma ile gelen başarı
Ailesinin spora ilk başladığı andan itibaren çok desteğini gördüğünü söyleyen Nisanur” Motivasyon kaynağım ailem” diyerek verdikleri desteği söylüyor.
Kendisine sürekli olarak destek verdiklerini belirten Nisanur, hocalarının da desteklerine teşekkür ediyor.
Disiplinli bir çalışması olduğunu söyleyen Nisanur, “Her sporda olduğu gibi tabi ki tekvandoda da büyük bir çalışma gerekli. Bunun dışında kiloma dikkat etmem gerekiyor. Bu nedenle beslenmeme ve dinlenmeme dikkat ediyorum” dedi.
“Bizim taşırken
zorlandığımız çantayı her gün sırtında taşıyor”
2’ciliğin kendisini mutlu etmediğini amacının daima liderlik olduğunu söyleyen Nisanur, haftada 6 gün boyunca yaptığı idmanlarda daima daha da iyisine çabaladığını ifade etti. Sırtında sürekli taşıdğı ve antrenmanlar ve maçlardaki zorluklara beraber göğüs gerdiği sırt çantasını yanından eksik etmeyen Nisanur, için annesi Sevda Sarı; “Bizim taşırken zorlandığımız çantayı her gün sırtında taşıyor. Bu herhalde ne kadar güçlü olduğunun göstergesidir” ifadelerini kullandı.
Son saniye sayılarıyla altın madalya
En son katıldığı Türkiye Şampiyonasında 30 rakibinin arasından sıyrılan Nisanur Sarı, burada çıktığı 3 maçı nakavtla, birisini puanla kazandı. Final maçının son saniyeleri ise filmleri aratmayacak cinsten, “Teknik olarak çok başarılı” dediği rakibiyle maç boyunca çok çekişmeli bir maç geçiren Nisanur, maçın son saniyelerine mağlup biçimde giriyor. Maçı kaybetmek üzereyken antrenörünün “Maç Gidiyor” cümlesinden sonra kendine geldiğini ve pes etmediğini söyleyen Nisanur, son saniyede aldığı sayılarla maçı galip bitirerek, altın madalyanın sahibi oldu. Pes etmeyen çalışmaktan yorulmayan Nisanur Sarı’nın adını büyük olasılıkla ileride çok daha fazla duyacağız.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol