Mostar Gençlik Kırklareli İl Teşkilatından etkinlikler

Mostar Gençlik Kırklareli İl Teşkilatı, 18 Mayıs Cuma gününü etkinliler ile geçirdi. Gençler, ilk önce sabah namazına katılım gösterdi, günün ilerleyen saatlerinde ise Kırklareli Şehirliği’ne ziyarette bulundu.

29 Nisan-29 Mayıs Fetih Ayı etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştiren dernek, sabah namazını birlikte kıldı. Sabah Namazı etkinliği haricinde saat 14.00 itibariyle gençler Kırklareli Şehitliği’ne giderek Şehit Göktan Özüpek’in mezarını ziyaret etti.
“Bu ay içerisinde birçok faaliyeti
hayata geçiriyoruz”
Etkinlikler hakkında konuştuğumuz Mostar Gençlik Kırklareli İl Sorumlusu Ylyas Jorayev, etkinliklerin amacından bahsetti. Ylyas Jorayev, “Ben Ylyas Jorayev Kırklareli Üniversitesi öğrencisiyim aynı zamanda Mostar Gençlik Kırklareli İl Sorumlusuyum. Biz Mostar Gençlik olarak 29 Nisan-29 Mayıs tarihleri arasını Fetih Ayı olarak ilan ettik. Bu ay içerisinde birçok faaliyeti hayata geçiriyoruz. Bugün ilk önce hep beraber sabah namazına gittik. Ayrıca Şehit ziyareti yapmak istedik ve onu hayata geçirdik” dedi.
“Fetih Şurasını tüm Türkiye’ye yaymak istiyoruz”
Fetih Ayı’nın kendileri açısından çok önemli olduğunu ifade eden Jorayev, “Bu faaliyetler sadece Kırklareli’nde yapılmıyor, bütün ülke çapında gerçekleştiriliyor. Bu ay içerisinde mezuniyet programları ve iftarlar olacak. 29 Nisan ve 29 Mayıs tarihleri bizim için çok önemli. Fetih Şurasını tüm Türkiye’ye yaymak istiyoruz. O an ki duyguları günümüzde gençlere yaşatmaya çalışıyoruz. En önemli etkinliklerimizden birisi 29 Mayıs’ta yapılacak olan iftarımız. Bu iftar ülkemiz çapında olacak” şeklinde konuştu.
Dernek olarak amaçlarının çok fazla üyeye ulaşmaktansa çok fazla sayıda proje ve program yapmak olduğunu söyleyen Jorayev ilerleyen dönemde birçok faaliyet gerçekleştireceklerini söyledi.
Program Şehitlikte bulunan Şehit Göktan Özüpek’in mezarına su döküp bakım yapmak ve Yasin-i Şerif okunması ile sonlandırıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol