Model köy Armağan

Kalkınma Bakanlığı 2019-2023 on birincisi yapılacak olan Kalkınma Planında Kırsal Kalkınma Özel İhtisas Komisyonu çalışmaları tamamlandı. Tamamlanan Komisyon çalışmalarında en iyi 5 proje
içinde Armağan Köyü örnek gösterildi.

Geçtiğimiz günlerde Kalkınma bakanlığınca 11. düzenlenecek olana Kalkınma Planında Kırsal Kalkınma Özel İhtisas Komisyonu çalışmaları tamamlanırken çalışmalar esnasında Kırsalda Eğitimden-Sağlığa,Altyapı hizmetlerinden-Çevreye,Kırsal Ekonomide Tarım ve hayvancılıktan-Kırsal kalkınma desteklerine, Köylerin ve Kırsalın sosyo- ekonomik eğilimleri, göç ve yoksullukla mücadele bağlamında fırsat ve tehditler, Eko Turizm gibi bir çok konuda güzel bir çalışma gerçekleştirildi.

“Toplantımız devam ediyor”
Komisyon üyeleri arasında Kırklareli Armağan Köyü Muhtarı Recep Dal’da yer alırken 5 proje sahibi olduğunu belirten Dal “Kalkınma Bakanlığımızın 2019-2023 on birincisi yapılacak olan Kalkınma Planında Kırsal Kalkınma Özel İhtisas Komisyon üyesi olarak geçtiğimiz günlerde yaptığımız sunumun ardında bugünde beş proje sahibi olarak sorulan sorulara yanıtlar verdik. Aramızda herkesin tanıdığı Hümmiye annemizde vardı”
“Kalkınma Bakanlığına
teşekkür ediyorum”
Kırsal Kalkınma adına güzel sonuçlar çıkacak derken köyümüzde yapılan projelerin sunumunda komisyon üyelerinin beğenisini kazandı ve model olmada örnek gösterildi. Bölgemizin, Köylerimizin, Kırsalın ve İlimizle birlikte Trakya’mızın temel
sorunlarını iletme ve paylaşma fırsatı bulduk. Bizi bu göreve layık gören Kalkınma Bakanlığımıza saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizin yarınlarına sahip çıkıyoruz. Hayırlara ve hayrımıza vesile olması dileği ile” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol