Minsolmaz'dan bir müjde daha; İlimiz Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamına alınıyor

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kırsal Kalkınma ve IPARD destekleri kapsamında programa giremeyen illerden biri olan Kırklareli'nin program kapsamına alındığı müjdesini verdi. İlimiz için müjdeleri tek tek sıralayan Minsolmaz, daha önce de yeni Adliye binasının yapımına bu sene içerisinde başlanacağını duyurmuştu. O projenin de ayrıntıları belli oldu…

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz Kırklareli'ne müjdeleri tek tek sıralamaya devam ediyor. Minsolmaz, Kırsal Kalkınma ve IPARD destekleri kapsamında programa giremeyen illerden biri olan Kırklareli'nin program kapsamına alındığı müjdesini verdi. Selahattin Minsolmaz yaptığı açıklamada;
"Kırsal Kalkınma desteklerinin uygulamaya konulacağı, partimizin seçim beyannamesinde yer almış olup Hükümetin kurulmasını takiben hazırlanan "64. Hükümet 2016 Yılı Eylem Planı"nda Kırsal Kalkınma desteklerinin 81 ile yaygınlaştırılmasını sağlamak üzere Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'na (TKDK) 21 Mart 2016 tarihine kadar konuya ilişkin program hazırlama görevi verilmiştir" dedi.
İPARD nedir ?
Avrupa Birliği (AB) aday ve potansiyel aday ülkelere destek amacıyla 1085/2006 sayılı Konsey Tüzüğü çerçevesinde Katılım Öncesi Yardım Aracı'nı (Instrument for Pre-Accession Assistance- IPA) oluşturdu.
IPA desteği beş bileşeni içermekte olup, Türkiye IPA tüzüğünün EK 1 'inde yer alan aday ülke statüsünde bütün bileşenlerden yararlanabilmekte. IPA'nm beşinci bileşeni Kırsal Kalkınma (IPA Rural Development- IPARD) Avrupa Birliği'nin Ortak Tarım Politikası, Kırsal Kalkınma f Politikası ve ilgili politikalarının uygulanması ve yönetimi için uyum hazırlıklarını ve bu kapsamda politika geliştirilmesini destekliyor.
Bu kapsamda TKDK tarafından IPARD programının uygulanmadığı 39 ilde, IPARD programına eşdeğer olacak şekilde benzer sektörlere, benzer şartlarda, benzer limit ve oranlarda destek verilmesi amacıyla kırsal kalkınma programı hazırlıkları son aşamaya geldi. Ayrıca programda IPARD programında olmayan bazı sektörlere de destek verilecek. Programa nihai hali verilip onay alındıktan sonra illerde koordinatörlükler kurulacak. Kırklareli'nin de aralarında bulunduğu 39 ilde Kırsal Kalkınma destekleri uygulanmaya başlanacak.
Yeni Adliyenin
detayları da
belli oldu…
Milletvekili Minsolmaz'dan müjdeler ardı ardına geliyor. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittikleri Ankara'da, 16 Şubat Salı günü Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz eşliğinde, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından makamda kabul edilen Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Adalet Komisyonu Başkanı Hakan Türkön ve Baro Başkanı Harun Saygılı müjdeli haberle makamdan ayrılmışlardı. Gazetemizin önceki sayımızda yaptığımız habere ek olarak, söz konusu görüşmede Bakan Bozdağ'dan Kırklareli merkez ilçe yeni Adliye Sarayı'yla ilgili olarak Mart ayında bütçe ödeneklerine aktarımı yapıldıktan sonra Nisan veya Mayıs ayında ihaleye çıkılacağı ve muhtemelen Haziran veya Temmuz ayları içerisinde yapımına başlanacağı belirtildi.
Minsolmaz yaptığı bilgilendirmede proje hakkında şu detayları da paylaştı;
"Kırklareli Merkez Camikebir Mahallesi 1091 ada, 6 nolu parselde kayıtlı, 8.679.71 m2 yüzölçümlü arsa; Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün 18.08.2008 tarih ve 86235 sayılı yazıları ile Kırklareli Adalet Sarayı yapılmak üzere Adalet Bakanlığı'na (Teknik İşler Dairesi Başkanlığı ) tahsisi yapılmıştır. Adalet Bakanlığı'na tahsisi yapılan bu taşınmaz, Kırklareli Belediye Başkanlığı Belediye Meclisi'nin 07.10.2008 gün ve 152 nolu kararı ile Kırklareli Adalet Sarayı olarak işlenmiş, 07.10.2008 tarihinde de Adalet Bakanlığı Teknik İşler Dairesi Başkanlığının 02.11.2012 gün ve 4808 sayılı yazıları ile 2012 yılı yatırım programına alınmıştır.
Adalet Bakanlığı Teknik İşler Dairesi Başkanlığı'nca 10.09.2013 tarihinde proje ihalesine çıkılan, 145.500.00 TL'ye ihalesi yapılan ve ihaleyi alan firmaca 18.02.2014 tarihinde projesi çizilerek Bakanlığımıza teslim edilmiştir. Adliye binamız, mevcut projesi zemin+artı 3 kat olarak çizilmiş olup; brüt bodrum kat 4.450,00 m2, zemin kat brüt 4.170,00. m2, birinci kat brüt 3.400,00 m2, ikinci kat brüt 3.224.00 m2 ve üçüncü kat brüt 2.124,00 m2 olmak üzere; toplam brüt 17.398,00 m2 üzerine kurulacak olup, mevcut projeye göre emsal alanlar zemin kat 4.000.00 m2, birinci kat 2.750.00 m2, ikinci kat 2.750.00 m2, üçüncü kat 1.500.00 m2 olmak üzere toplam 11.000 m2 alana sahiptir."

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. e hani nerede kaldı vaatler?

  2. Kırsal kalkınma diyorsunuz da köyler neden boşalıyor ? Çifçinin beli neden büküldü köyünde kalamıyor ? Topraklarını bile Trakya'dan olmayanlara yok pahasına satıp ancak dünyalığını kurtarıyor ? Kırklareli'den Pınarhisar-Vize-Çerkezköy'e doğru uzanan yollar ve çevre yolu bağlantıları neden senelerdir bitirilemiyor ? Kırsaldan kalkınacak köylünün hayvanlarını otlatacak yerleri bile kalmayacak bu taş ocaklarından kıytırık maden ocaklarından. Neyin kırsalından bahsediyoruz biz ?