Minsolmaz’dan ABD Yönetiminin Kudüs Açıklamalarına Tepki

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz; “ABD Yönetimi’nin Kudüs’le ilgili sorumsuz ve hukuksuz açıklamasını reddediyoruz ve kınıyoruz. Bütün dünya, uluslararası hukuk ve BM kararlarını ihlal eden bu kararı reddetmeli ve Filistin halkının yanında yer almalıdır’’dedi.

Dünya ve ülke gündemini sallayan açıklamaların sahibi ABD Başkanı Donald Trump, Kudüs’ü resmen İsrail’in başkenti olarak tanıdıklarını açıkladı. Açıklama tepki çekmeye devam ediyor.
AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, bu kararın bütün dünya tarafından reddedilmesi gerektiğini söyledi ve Amerikan yönetiminin bu açıklamasını kınadı. Minsolmaz, Kudüs hakkında tüm STK’ların katılımıyla Kırklareli’nde ortak bir basın açıklaması gerçekleştirileceği bilgisini verdi. AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz;’’Cuma namazı sonrası Dingiloğlu Parkında Tüm STK’ların katılımı ile basın açıklaması yapılacaktır’’ dedi.
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Kudüs’ü İsrail başkenti olarak tanıdıklarını söylediği tepki çeken açıklamasında; Tel Aviv’deki büyük elçiliğini Kudüs’e taşıyacaklarını ifade etti. Bu açıklamalar hakkında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi açıklamada bulundu.
‘’Kudüs, tüm Müslümanların
Harim-i İsmeti’dir, göz bebeğidir’’
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının bir bölümünde ;’’ Kudüs’ün statüsü konusunda atılacak yanlış bir adım tüm İslam âleminde infiale sebep olacaktır. Bu barış zeminini dinamitleyecek,
bölgemizde yeni gerilimlerin, yeni çatışmaların fitilini ateşleyecektir. Kudüs, tüm Müslümanların Harim-i İsmeti’dir, göz bebeğidir. Kimden gelirse
gelsin bu tarihî hakikati göz ardı eden her yaklaşımın sonu hüsrandır, felakettir. Bölgemizin huzur, barış ve güvenliği iç politik hesaplara kurban edilemeyecek kadar önemlidir. Orta Doğu’da istikrar için yegâne yol 1967 sınırları dâhilinde bağımsız bir Filistin Devleti’nin başkenti Doğu Kudüs olacak şekilde vücut bulmasıdır’’ ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol