Minsolmaz; “İradesini her daim ortaya koyan Cumhurbaşkanımız Erdogan’a şükranlarımı sunuyorum”

Birleşmiş Milletler, Türkiye ile Libya arasında yapılan deniz sınırı anlaşmasını tescil etti. Karar önceki akşam saatlerinde duyurulurken AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz’da bir paylaşım yaparak hem müjdeyi verdi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik etti.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yayımlanan tescil belgesi ile Türkiye ile Libya arasında yapılan deniz yetki alanları anlaşması resmen tescillenmiş oldu. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Türkiye ve Libya arasında imzalanan uluslararası anlaşmayı 30 Eylül'de BM Şartı'nın 102'nci maddesi gereği onaylamış oldu.
Türkiye ile Libya Hükümeti, 27 Kasım'da "Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası" ile iki ülkenin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının muhafazasını hedefleyen "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası imzalamış ve anlaşmayı tescil edilmesi için BM'ye göndermişti. Söz konusu anlaşmanın tescil edilmesi ile birlikte söz konusu bölgedeki uluslararası hukuktan doğan tüm haklar Libya ve Türkiye’ye ait. Böylece Libya ve Türkiye’nin izni olmadan bölgede hiçbir faaliyet yapılamayacak.
Söz konusu kararın duyurulmasının ardından AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, “Birleşmiş Milletler; Türkiye ve Libya arasındaki “Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası”nı BM Şartı'nın 102'nci maddesi uyarınca tescil etti. Ülkemizin hakları için güçlü iradesini her daim ortaya koyan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" kuralının "Egemenlik kayıtsız şartsız Cumhurbaşkanına aittir" diye değişimi millet sadece ve sadece marabadır paryadır demektir.