Minsolmaz “İğneada gümrük noktası için çalışmalarımız devam ediyor”

Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz Kırklareli için çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Minsolmaz yeni çalışmasının İğneada Gümrük noktası ve Polis noktası olduğunu belirterek “Bu seferki projemiz ile hem şehrimiz hem de ülkemiz iyi bir projeye imza atacak” dedi.
AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz yeni projeler ile hem Kırklareli hem de Ülke açısından önemli projeye imza atacağını belirterek Minsolmaz  “Daha önce sayın Valimiz Esengül Civelek ile birlikte başlattığımız orada bir gümrük noktası ve polis noktasının hizmete alınması ile ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızca yürüyen bir süreç vardı. 

Bu sürece ilişkinde Ulaştırma Bakanlığımızla alt yapı için görüştüğümüzde oraya görevlendirilen Ulaştırma Bakanlığının değerli mimar ve mühendisleri yanı sıra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızdan Şube Müdürü arkadaş ile birlikte ve Belediye Başkanımız orada ki muhtarlarımız ile birlikte İğneada Limanında incelemelerde bulunduk. İğneada Limanı gittiğimiz Kıyıköy balıkçı barınağımız, İğneada balıkçı barınağımız ve Pendik barınağımız var. Geçtiğimiz günlerde gezi maksadında teknik bir gezi yaptık. Belediye ile daha öncesinde bir değerlendirmede bulunduk Mimar planları üzerinde balıkçı barınağımızda neler yapılabilir. Malum şekli hoşumuza gitmeyen ve fiziki şartları mutlaka düzeltilmesi gereken ve orada da inşallah yapılması planlanan çalışmalarla da geçtiğimiz günlerde gelen arkadaşlar bakanlığa raporlarını sunacaklar”
“Biz de bu projenin
takipçisi olcağız”
“Öncelikle orada bir ıslah çalışması düşünüyoruz. Balıkçılarımızın orada barınak diye kullandıkları yerlerde ki şartların yetersizliklerinden dolayı onlar tarafından bize değişik zeminlerde iletilmiştir. İnşallah o bölgeye uzman arkadaşlar geldiler incelemelerini yapıp notlarını aldılar. O bölgede aynı zamanda bir gümrük noktası yapmak istiyoruz ki İlimizin İğneada bölgesinden yükleme ve kapının oradaki seçimi ile ilgili bir seçim yaptık. Bütün bunları kısa zamanda inşallah somuta ve vatandaşımıza ve bölgemize yada orada yaşayan insanımız için harekete geçirme karalılığındayız”
“Balıkçı barınakları için
düzenlemeleri mecliste
Bakanımız ile paylaşacağız”
“İnşallah bunu Bakanımızla da meclisteki faaliyetlerimiz ile paylaşıp orada bir çekek yerlerinin de etkin hale getirip rıhtım bir geliştirilmesi ve polisimiz için orda kontrol noktasında bulunması ile birlikte ve balıkçı barınaklarına düzeltilmesi ile orasını İğneada’ya dışarıdan gelen misafirlerin ve şehrimizden gelen insanların gurur duyacağı ve keyif ile gezebilecek bir hale getirmek istiyoruz. Tabi orada ki balıkçılarımızın yardımlarını gidererek güzel bir hale getireceğiz”
“İğneada’yı Cazibe
Merkezi
haline getireceğiz”
“Bendik limana ziyaret ettik. Orada yeni yapılan ve oldukça fiziki şartları yerinde olan bazı eksikleri dile getirmişti oradaki balıkçılar. Onları da yerinde inceleme fırsatı bulduk Malum Demirköy kısmında yolumuz çok ciddi anlamda tamamlandı. Fakat İğneada ve özellikle dışarıdan misafirlerin kullandığı Longozları ile gölleri ile doğal yapısı ile ilgi çeken bir yer. Bizde hükümet olarak ciddi anlamda alt yapıyı yolu nasıl düzenlediysek orada vatandaşın geldiği zaman diğer alanlarla da çalışmalar yaparak orasını bir Cazibe Merkezi haline getirmek istiyoruz. Özel yatırımcılarında orada yatırımlarını bir kısmını izleme fırsatı bulduk. İnşallah İğneada’yı Kırklareli’nde yaşan tüm hemşerilerimizin ve ziyarete gelen tüm misafirlerimizin hepsinin görmek istediği arzu ettiği en iyi şekilde önce Limandan başlayarak sonra diğer mekanlara da bunu götürüp yapma kararındayız”
“İğneada’nın Gümrük Noktasına ihtiyacı var”
“Şimdi hatırlarsanız arkadaşlar Gümrük Ticaret Bakanımız Bülent Tüfekçi bey ile sizlere sayın Valimiz ile beraber geçmiş dönem içerisinde Dereköy sınır kapımızda genişletilmesi ve revizyon için bir çalışma için oraya gitmiştik. Sayın Bakanımızın geldiği süreç içerisinde orada zikrettiğimiz önemli ususslardan birisi de balıkçı barınağında gümrük noktasının da olması çünkü malum Karadeniz’in batısında ki ülkelerden ülkemize gelen çok sayıda ki deniz trafiğinde bu ilk nokta olan İğneada’nın gümrüklenmeye ihtiyacı var. Bu İğneada’ya çok değer katacak inançtayız. Şuan ki bazı yazışmalar Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İçişleri Banklığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gümrük Bakanlığı bu 4 Bakanlığın kapsadığı bir önemli konu. Çünkü bir polis noktası mutlaka Bakanlığın bir müjdesi ile Gümrükleme sahsının oluşması Gümrük Bakanlığının kabulü ile Limanların malum fiziki yapıları ve inşaatları Haberleşme Bakanlığı kanalı ile oluyor. Balıkçılığın tamamı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Balıkçılık Genel Müdürlüğü çerçevesinde oluyor. Dolayısıyla 4 tane bakanlığın bir dizi kararlar ve bir dizi iş akışlarını yapması gerekiyor. Bizde Milletvekili olarak bölgenin koordinasyonunun sağlanması için önemli bir çaba sarf ediyoruz. Buraya polis noktası kurulması ussusunda görüşmeler yapıldı. Geçtiğimiz günlerde ki ziyaret yani mühendisler ile birlikte yapılan ziyaret onun yer seçimi ve bunla beraber Limanda ne yapılabilir. Görüşlerimizle projemiz incelendi” diye aktardı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol