Minsolmaz gençlere seslendi

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, gençlere hitaben sosyal medya üzerinden yayımladığı mesajında 18 yıllık AK Parti iktidarında Kırklareli’ne yapılan yatırımları özetledi.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz Gençlere hitaben bir mektup yayınladı.
Covid 19 sürecine değinen Minsolmaz, gençlerin desteği ve tedbirlere uyumunun önemine dikkat çekerek “İlimiz bu dönemi inanıyorum ki sizlerin de desteği ile en az hasar ile atlatacaktır” dedi.
18 yıllık iktidarı boyunca AK Parti hükümetlerinin; sağlık ve gençlik odaklı yatırımlarından bahseden Minsolmaz, Gençlere seslenerek; “Millete hizmet esaslı siyasetimizin merkezine sizleri aldığımızı bilmenizi istiyorum” ifadelerini kullandı.
Genç Milletimiz Selahattin Minsolmaz’ın gençlere mektubu şu şekilde:
Çok kıymetli Genç kardeşlerim,
Covid 19 süreci dünyada ve ülkemizde etkisini sürdürmekte ve tüm şiddeti ile sevdiklerimizi tehdit etmeye devam etmektedir.
Deprem, sel, yangın, heyelan gibi doğal afetler bir ülkenin başına gelebilecek en büyük felaketlerdir ve şayet bu afetlere maruz kalan ülkelerin güçlü bir altyapısı yoksa, bu afet ve felaketler ülkelerin geleceğini çok kötü bir şekilde etkilemekte ve uzun yıllar sürecek yaralar açmaktadır.
Bilmelisiniz ki; gelecek yıllar sizindir, gelecek sizsiniz ve sizler 2023,2053 ve 2071 hedeflerimizin mihenk taşları ve bu hedeflere ulaşmamızda ki umut kaynağımız olmanız sebebi ile bizler için azami derecede önemli ve değerlisiniz.
Ülkemiz; şayet hedeflerine ulaşacak ise bu sizin azim ve kararlılığınız ile gerçekleşecek, sizler büyük Türkiye’nin mimarları olarak, mazlumların kurtarıcısı ve dünya üstünde adaletin ve hakkaniyetin yegane sağlayıcısı olacaksınız.
Değerli kardeşlerim,
Şayet yaşadığımız salgın döneminde tedbirlere uymazsak, maske, mesafe ve temizlik kuralını hiçe sayarsak, bu ihlal ve ihmaller kendimize ve sevdiklerimize zarar vereceği ve hatta hayattan koparacağı gibi, dönüşü olmayan pişmanlıklara da sebep olabilecektir.
Hamdolsun ki; Türkiye pandemi sürecini diğer ülkelere kıyasla en az zararla atlatan ülkelerin başında gelmektedir.
İbretle izliyor ve görüyoruz ki, Avrupa bu sürece hazırlıksız yakalanmış, sağlık sistemleri çökmüş, tedavi süreçleri aksamış, ekonomik olarak büyük ölçüde daralmış ve dahası Avrupa Birliği üyesi bazı ülkeler birbirlerinin maskelerine el koyacak kadar travmatik bir yaklaşım içine girmişlerdir.
Oysa ki Türkiye; aralarında İngiltere’nin de bulunduğu 150 ülkeye tıbbı yardım sağlamış ve dünyanın bir ucunda ki vatandaşlarının tedavisini gerçekleştirmek üzere ambulans uçaklar ile destansı bir sağlık mücadelesi gerçekleştirmiş, dünyanın hiç bir ülkesinde uygulanmayan filyasyon sistemi ile dünya televizyonlarında başarısı anlatılan bir ülke durumuna gelmiştir.
Kıymetli Kırklareli’li Kardeşim,
Hükümetimiz bu günleri görürcesine iktidarda bulunduğu süre boyunca sağlık yatırımına müthiş bir ihtimam göstermiş, ve yaptığı reformlar ile sağlık sistemide ve altyapısında adeta bir devrim gerçekleştirmiştir.
Bu reformlar ile birlikte;
2002 yılında ilimizde bulunan nitelikli yatak, yani içinde banyosu, tuvaleti ve en fazla iki hasta yatağı olan, konforlu oda sayısı %6 iken 2018 yılına geldiğimizde bu oranı %74’e çıkardık, çıkarmaya da devam ediyoruz.
2002 yılında ilimizde yoğun bakım yatak sayısı 5 iken, 2018 yılına geldiğinde bu sayı 69’a çıktı ve iktidarımız boyunca yoğun bakım ünite yatak sayısını tam 13.8 kat arttırdık.
İlimizde 2002 yılında sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranı % 39 iken bu oranı 2017 yılı itibari ile %71,7 seviyesine ulaştırdık.
Kırklareli’nde 112 Acil İstasyon sayısını 3’ten 19’a, 112 acil ambulans sayısını 3’ten 40’a çıkardık. (ikisi Kar Paletli Ambulans)
Her hekime bir oda prensibi ile hareket ederek, oda sayısını arttırdık ve muayene sayısını 1.4 milyondan 3.2 milyona ulaştırdık.
Çok kıymetli genç kardeşim inanıyorum ki;
Gerçekleşen bu yatırımlarla birlikte, ilimiz bu dönemi sizlerin de desteğiyle en az hasar ile atlatacaktır.
Sizlerin kendinizi gerek spor, gerek ilim ve fen gerek ise diğer müspet alanlarda geliştirmesi için yatırımlarımıza devam ediyor ve millete hizmet esaslı siyasetimizin merkezine sizleri aldığımızı bilmenizi istiyorum.
Bu bakış açısı ile;
Gençlerin çeşitli eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle donanımlı nesiller olması için düzenlenen gençlik kamplarında Kırklarelili gençlere kendilerini geliştirme ve birbirleriyle kaynaşma imkânı sunduk.
Bu kamplardan 2002-2019 yıllarında 2.737 gencimizin faydalanmasını sağladık.
Yaptığımız hamlelerle sporcu sayısında rekor artış yakaladık. Kırklareli’nde 2002 yılında 1.423 olan lisanslı sporcu sayısını 2019 yılında 20.588’e ulaştırdık.
Verilen destek ve yatırımlarla önü açılan spor kulüplerimizin sayısında ciddi artış oldu. Kırklareli’nde 2002 yılında 56 olan spor kulübü sayısı 2019 yılında 115’e çıktı.
Üniversitede okuyan her gencimizin refah, huzur ve rahatlığını sağlamayı hedef koyduk.
Kırklareli’nde 2002 yılında, sadece bir yurtla ve 464 yatak sayısı ile hizmet verilmekteyken, 2019 itibarı ile %1.633’lik artışla yani 8.044 yatak sayısı ile ve 8 yurtla hizmet verilmektedir.
2002 yılında sosyal-kültürel, sportif, eğitim, projeler ve faaliyetlere katılan genç hiç yokken bu sayı 2019 yılı itibarıyla hamdolsun 34.861 olmuştur.
Genç kardeşim,
Bilmenizi isterim ki; büyük bir inanç ve kararlılıkla bu yatırımlarımıza devam edeceğiz.
Sizlerin daha müreffeh bir Türkiye’de yaşamanız ve kendi uzmanlık alanlarınızda Türkiye ve dünyada daha saygın konumlara gelmeniz için durmadan ve yorulmadan çalışacağız.
Bu duygu ve düşünceler ile sözlerime son verirken bir ağabeyiniz olarak, sizlerden maske-mesafe-temizlik kuralına uymanızı hassasiyetle rica ediyor, her daim yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyor, hürmet ve muhabbetlerimi sunuyorum. Rabbim yar ve yardımcınız olsun.”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. eğri cetvel eğri çizer 22 Eylül 2020 Salı 19:03:18

    Tabii afetler kötü iktidar yanında bir hiçdirler. Yüz gence sorun doksanı ülkeyi terkedecekler ve geri de asla dönmeyecekler!

  2. eğri cetvel arkadaş 23 Eylül 2020 Çarşamba 15:57:29

    Yüz genç de amma meraklıymış ülkeyi terketmeye. Avrupa yahut Amerika...nereyi kastettiysen...onlar da 100 Türk gelse de Avrupa olsak kalkınsak. Beyin göçüne amma ihtiyacımız var diye dertlendiyordu. Orası sanki refah ülkesi. Orada donuna kadar terletmeden para yok burayı çok arar o çok vasıflı gençlerin !

  3. gençlerin eline geçme 26 Eylül 2020 Cumartesi 19:39:22

    Gelecekleri yağmalanmış milyonlarca genç hesap sorduğunda saklan sen efendinin artıklarıyla beslenen...