Minsolmaz; ‘’Ulaşım ve iletişime yapılan yatırım yaşam standardını arttırır’’

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, yaptığı açıklamalarında; yoğun kamyon trafiği altındaki Lüleburgaz-Pınarhisar yolunda uygulanacak duble yol projesinin amacının köylerde bu nedenle yaşanan trafiği rahat bir hale getirmek olduğunu ifade etti.
AK Parti Kırklareli’ne ulaşım ile ilgili müjdelerden birini Vekil Minsolmaz verdi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla Lüleburgaz-Pınarhisar arasına yapılacak ulaşım projesinin ayrıntılarını şu şekilde açıkladı; Ülkemizin rekabet gücüne ve toplumumuzun yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkı sağlayan, güvenli, ekonomik, konforlu, hızlı ve çevreye duyarlı hizmetlerin sunulduğu, kombine taşımacılığın ve lojistik merkezlerin etkin bir şekilde hayata geçirildiği bir ulaştırma ve lojistik sisteminin oluşturulması temel hedefimizdir.

Gerçekleştireceğimiz icraatlarla Türkiye’nin üretimini, üretkenliğini ve refahını daha üst noktalara taşıyacağız’’ dedi.
Sürdürülebilir kalkınma için sürdürülebilir ulaştırma politikaları
Ulaşımın geliştirildikçe vatandaşların hayat standartlarında yükselmeler olduğunu ifade eden Minsolmaz; ‘’Sürdürülebilir kalkınmanın temel taşı sürdürülebilir ulaştırma ve iletişim politikalarıdır. Ulaşım ve iletişime yapılan her yatırım; ekonomiyi, ticari ilişkileri, sosyal ve kültürel hayatı, eğitimi, sağlığı, günlük yaşam standardımızı derinden etkilemektedir’’ dedi.
Yol ağını geliştirme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor
Bölünmüş yol yapımında ilimizde rakamlarda artış görüldüğünü ifade eden Minsolmaz; ‘’Kırklareli’mizde 616km olan yol ağının 142km’sini bölünmüş yol yaparak, ilimizde toplamda 219km bölünmüş yol ağına ulaştık. Mevcut yol ağımızı sürdürülebilir şekilde geliştirme çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir’’ dedi.
‘’Proje uzunluğu yaklaşık 23km’dir’’
Projenin detaylarını halkımızla paylaşan Minsolmaz; ‘’Lüleburgaz TEM otoyolu-Pınarhisar Kavşağı ile Pınarhisar çevre yolu uygulama projeleri tamamlanmıştır. Proje uzunluğu yaklaşık 23kmdir. Mevcut durumda bir gidiş, bir geliş (2x1) olan 10 metre platform genişliğindeki yol; iki gidiş, iki geliş (2x2) olacak şekilde ve 25 metre platform genişliğinde planlanmıştır.
Planlanan yol güzergâhı, mevcut yol güzergâhı ile yer yer aynı hat üzerinde ilerleyecek olup, diğer kesimlerde ise yerleşim yerlerinde bina yıkımını önlemek ve derin yarmalara girmemek amacıyla mevcut yolun yaklaşık 250 m güneydoğusundan ve yerleşim yerlerinin çevresinden geçilmiştir’’ dedi.
Projenin etki alanında Lüleburgaz, Pınarhisar ve civar köyler var
Proje etki alanında Lüleburgaz ve Pınarhisar ilçeleri ile Turgutbey, Eskitaşlı, Hamzabey Ceylanköy ve Ataköy köyleri yer aldığını ifade eden Vekil Minsolmaz; ‘’Amacımız yoğun kamyon trafiğine maruz olan Lüleburgaz-Pınarhisar yolunun duble yol standartlarında ve köylerin dışından geçerek ulaşım ve erişim kalitesini sağlamak ve bu köylerimizde yaşanan sıkıntılara son vermektir’’ dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol