Minsolmaz, Millet Bahçesi çalışmalarını yerinde inceledi

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, beraberindeki AK Parti Merkez İlçe Başkanı Can Cafer Toklucu ile birlikte, TOKİ tarafından yapımına başlanan Kırklareli Merkez’deki Millet Bahçesi çalışmalarını yerinde inceledi. Minsolmaz, Millet Bahçesi’nin Kırklareli halkına hayırlı olmasını diledi.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, kısa bir süre önce TOKİ tarafından yapımına başlanan Kırklareli Merkez’deki Millet Bahçesi’ni yerinde inceledi. Merkez İlçe Başkanı Can Cafer Toklucu ve Parti teşkilatı ile birlikte inşaat çalışmalarını inceleyen Minsolmaz, “Kırklareli'mizin çehresini değiştirecek, projemiz şimdiden İlimize hayırlı olsun” dedi.
Kırklareli Millet Bahçesi içinde eski bilinen adı ile Tren Gar Alanı içerisinde Kırklareli Kültür Varlıkları Envanterinde kayıtlı 8 adet tescilli tarihi yapı bulunuyor. Eski Tren Gar Alanında bulunan 1910 yılında yapıldığı bilinen yapıların tarihi süreci dolayısıyla iktisadi ve askeri önem içermesinin yanı sıra uzun yıllar yolcu taşımacılığında kullanıldı ve 1987 yılında bu kullanımı son buldu. O yıllara kadar faal olarak çalışan İstasyon Binası kullanımı son bulduktan sonra müştemilatları ile birlikte terkedilmiş halde bırakıldı. Kent merkezinde yer alan yanında bulunduğu mahalleye de adını veren İstasyon Binası ve müştemilatlarının tarihi önemde olması; Atıl durumdan kurtarılmasını ve tescilli yapıların her birine işlevsellik kazandırılarak vatandaşların kullanımına imkan verecek şekilde çalışma yapılmasını zorunlu kıldı. 2020 yılında Kırklareli Valiliği tarafından eski İstasyon Binasının restorasyonuna başlandı. Mevcut restorasyon projesinde sona yaklaşılırken tescilli diğer yapıların da tarihi değerleri göz önünde bulundurularak relöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri hazırlandı. Millet Bahçesi projesi ile eş zamanlı olmak üzere tescilli yapıların çalışması; her birine ayrı bir fonksiyon kazandırılarak, tarihi ve mimari dokularının korunmasına özen gösterilerek kente sosyal ve kültürel anlamda fayda sağlayacak şekilde devam ediyor.
Yaklaşık 55.000 metrekare alanı ile inşasına başlanan Kırklareli Millet Bahçesi projesinin her yaştan insana hitap edebilecek nitelikte olmasına özen gösterildi. Proje içerisinde çocuk ve gençler için aktivite alanları, sosyal ve kültürel faaliyetler için konser-festival alanları, bisiklet-koşu-yürüyüş alanları, piknik alanları, su öğeleri ve yeme-içme birimleri gibi sosyal donatılar bulunacak. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol