Minsolmaz, Lüleburgaz’daki Muhtarlara “Cumhurbaşkanlığı Sistemi”ni anlattı

AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanlığı, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında muhtarlarla bir araya gelerek “Cumhurbaşkanlığı Sistemi”ni anlattı. 20 Mart 2017 Pazartesi günü  saat 10:00’da T-Cafe’de düzenlenen kahvaltıya, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer Koç, AK Parti Lüleburgaz  İl Genel Meclis Üyesi Ceyhun Alkan Ak Parti Lüleburgaz Kadın Kolları Başkanı Zeynep Gündüz, Köy ve Mahalli İdareler Muhtarlar Derneği Lüleburgaz Şube Başkanı  ve Lüleburgaz Dere Mahalle Muhtarı Nuri Yavuz İşçioğlu ile Lüleburgazlı  köy ve mahalle muhtarları katıldı. 

Kahvaltı sonunda Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz,“Anaysa değişikliğinin Türkiye’de ilk kez olmadığını, bu meselenin çok önemli bir şekilde ülkenin geleceğiyle, istikbali ve istiklaliyle ilgili olduğunu belirtti.
Minsolmaz“Referanduma bir aydan kısa bir süre kaldı fakat bu işin başlangıcı anayasa paketinin meclise getirilmesinden çok öncelere dayanıyor. Bizler Türkiye’de anayasa değişikliğinin tarihsel bir sürecini, şimdiki sürecini ve bunun ne getireceğini, toplumda nasıl bir algı oluştuğunu anlatmak, ama bunu herkesin siyasi hassasiyetlerine saygı duyarak mutlaka doğruyu söyleyerek anlatmak zorundayız. Anayasa değişikliği Türkiye’de ilk defa yapılmıyor. Şu anki anayasamız 1982 anayasası. Yani 1980 askeri darbesinden sonra yapılan 1982 anayasasıdır. Tam on sekiz defa değişmiş Anayasa. Biz on dokuzuncu değişiklik için bu konuşmaları yapıyoruz. Bu değişikliklerde yaklaşık 115 tane maddeyi etkilemiş. Şimdi on dokuzuncu değişikliği yapıyoruz çok ehemmiyetli düzenlemesi var. Neden böyle bir sistem değişikliğine ihtiyaç duyuldu? Bu kesinlikle rejim değişikliği değil. Devletimiz burada, milletimiz tam da ortasında ve burada hükümet var. Hükümette, sizlerde, devletin bütün organları da millete hizmet etmek için var. Kurumlar, kişiler devlet ve millet için çalışıyor. Devletimizin rejimi çok net Cumhuriyet. Hiç kimsenin bunda sıkıntısı yok. Türk halkı Cumhuriyeti son derece güzel bir şekilde sindirmiştir. AK Parti on beş yıllık iktidar döneminde buna çok büyük bir katkı sağlamıştır. Meclis tarafından seçilen Cumhurbaşkanı yerine millet tarafından seçilen Cumhurbaşkanını eklemiştir. Dolayısıyla en küçük birimimiz olan mahallemizi, köyümüzdeki yöneticimizi, mülki idaremizle birlikte en tepedeki Cumhurbaşkanını da bugün seçiyoruz. Dolayısıyla önce bu meselenin AK Parti, CHP, MHP meselesi olmadığını ortaya koymamız gerekiyor. Bu mesele çok önemli bir şekilde ülkenin geleceğiyle, istikbali ve istiklaliyle ilgili bir meseledir” dedi. Minsolmaz “Mevcut sistemde yönetmesin diye hatta Hükümet kuramasın diye mekanizmalar var. İşte biz bunu kaldırmak istiyoruz. Şimdi %41 almış bir Hükümet, %10 almış bir HDP’yemahkum edildi mi? Niye %41 alan %10 alana mahkum olsun. Böyle bir sistem yok arkadaşlar. Azınlığın çoğunluk üzerindeki tahakkümüne parlamenter sistem denemez. Şimdiki sistemde ne olacak? Seçim olacak, en fazla oyu olan parti hükümet kurma yetkisi olacak ama Cumhurbaşkanı milli idarenin tesis ettiği noktada en az %50’yle seçilmek zorunda. Şimdi %50’nin üzerinde oy almış bir Cumhurbaşkanı Hükümetin başında, yine halkın en fazla teveccüyünü almış birinci partiyle beraber hükümete teşekkür ediyor. Bunda ne sıkıntı var? O zaman muhtarı da seçmeyelim, Belediye Başkanını da seçmeyelim. Siz diktatör müsünüz? Köyün istemediği, kabul etmeyeceği bir seçim sonra hesabını soracağı hareketi yapabilir misiniz? “ dedi.
Ak Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer Koç da kahvaltı programına katılan muhtarlara teşekkür etti. Minsolmaz konuşmasının ardından muhtarları tek tek dinleyerek sorunlarını not etti. Saat 12.30’da sona eren kahvaltı sonunda muhtarları AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer Koç, AK Parti Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyesi Ceyhun Alkan, AK Parti Lüleburgaz Kadın Kolları Başkanı Zeynep Gündüz birlikte uğurladı.
Lüleburgaz AK Parti Pazaryeri’nde “Evet” çalışması yaptı
AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanlığı, referandum çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanlığı, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandum çalışmaları kapsamında Lüleburgaz Kapalı Pazaryeri’ni ziyaret etti. Sabah muhtarlar toplantısının ardından öğleden sonra da Pazaryeri’nde ki pazarcı esnafı ve vatandaşlarla bir araya gelen Ak Partililer, evet broşürü dağıtıp referandumda neden evet demeleri gerektiği konusunda bilgilendirmelerde bulundular. Ziyarete, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer Koç ve çok sayıda partili katıldı. AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer Koç yaptığı açıklamada; “Ülkemizin yönetim sisteminin Cumhuriyet olduğunu biz Gazi Mustafa Kemal Atatürkle 1923’te söyledik. Bu oylama CHP’nin dediği gibi Cumhuriyeti yıkma oylaması değil Cumhuriyeti daha da güçlendirme oylamasıdır. Cumhurbaşkanlığı Sistemi oylamasıdır” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol