Minsolmaz, Kırklareli’ye yapılan hizmetleri anlattı

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kırklareli için gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Minsolmaz, “Kırklarelimiz’e Orman ve Su İşleri Bakanlığımız’ın yatırımları hız kesmeden devam ediyor” sözlerini dile getirdi.

Kırklareli ve ilçelerde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında detaylı bilgi veren Minsolmaz, “Girişimlerimiz sonucu hayata geçirilen Babaeski İlçesi Taşkın Koruma Tesisleri ile Babaeski İlçe Merkezinin ve 320 dekar zirai arazinin taşkınlardan korunması sağlanmıştır.
Sayın Bakanımıza destekleri için Kırklarelimiz adına teşekkür ederim” dedi.
“Babaeski’de tarihi doku bozulmadı”
Babaeski’de DSİ’nin çalışmaları kapsamında yenilenen köprü ile ilgili konuşan Minsolmaz, “Kentimizin güzide ilçesi Babaeski’de, doğa ve tarih ile uyumlu olarak, DSİ tarafından projelendirilen Taşkın Kontrol Tesisi Yapım İşi kapsamında, 3 bin metre trapez kanal, Babaeski tarihi Taşköprü ve çevresinde özel perde duvar imalatlı kanal, yaya köprüsü, 150 m aralıklarla seyir terasları ve yürüme yolları yapılmaktadır.
Tarihi köprünün kuzeyindeki yaya köprüsündeki çalışmaların Babaeski Festivaline kadar tamamlanması hedeflenmiştir. Derenin mansap kısmında özel perde duvar imalatı tamamlanmış olup 30.08.2017 tarihine kadar tüm imalatların tamamlanması planlanmıştır. Babaeski ilçemizdeki yapımı devam eden ve tamamlanan taşkın koruma tesisleri; Çiğdemli köyü, Karabayır, Karamesutlu, Katranca, Mutluköy-Kocagöl, Nacak, Nadırlı, Osmaniye,Bağlıkdere, Sinanlı, Taşağıl, Yeniköy taşkın koruma tesisleridir” dedi. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol