Minsolmaz; "Kırklareli önemli bir cazibe merkezi olacak"

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz gazetemize yaptığı açıklamada; "Son olarak açıklanan Havayolu projesinin tamamlanmasıyla birlikte Kırklareli önemli bir cazibe merkezi haline gelecektir" dedi.
Seçildiği günden bu yana aktif çalışmaları ile dikkat çeken AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Önadım Medya Grubu'na önemli açıklamalarda bulundu. Minsolmaz, ilk olarak geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen "Edirne-Kırklareli arası Havalimanı" projesi hakkında şunları söyledi;

"Edirne, Kırklareli ve Lüleburgaz başta olmak üzere tüm bölgeye hitap edecek olan havaalanı kurulması konusunda durumu değerlendirmek üzere sayın Ulaştırma Bakanımız ile görüştük. Bu konunun çözümlenecek olmasından son derece mutluyum. Turizm yönünden Edirne ve Kırklareli illerine büyük ivme kazandıracak bu proje, hızlı tren ile birlikte perçinlenerek, ilimizi daha iyi ve yaşanabilir koşullara ulaştıracaktır. Buradan konu ile ilgili olarak Sayın Ulaştırma Bakanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum"
Minsolmaz ayrıca; "Asya ile Avrupa arasında her anlamda köprü vazifesi gören ülkemiz; Halkalı Kapıkule Demiryolu projesi ile, Asya-Avrupa taşımacılık koridorunun ilk etabı olan Bulgaristan - İstanbul (Halkalı) hattı, Avrupa standardında bir hat haline gelecektir" diyerek müjdeleri sıralamaya devam etti.
Kesin projelerin revize edilerek 2016 yılında yapım ihalesine çıkılmasının planlandığını belirten Minsolmaz şunları kaydetti; "Yatırım programında yer alan proje için iki parça halinde ihaleye çıkılacak olup, Güzergah uzunluğu 230 km olan projenin Çerkezköy -Kapıkule bölümü IPA kapsamında, Çerkezköy -Halkalı güzergahı ise özkaynaklarla yapılacaktır. Projenin İspartakule -Çerkezköy arasına ait plan-pofil çalışmaları onaylanmış olup, projenin daha hızlı ilerleyebilmesi amacıyla projenin ilk kısımı olan Babaeski-Edirne arası plan-profil çalışmalarına ait kontrol ve düzeltme çalışmaları da halen devam etmektedir.
Bu Projenin bölgesel etkilerini bugünden öngörüp; Kırklareli olarak bu sürece hazırlıklı olmalıyız. Eski Kırklareli-İstanbul Yolu, mevcut E-5 (D-100) Karayolu, TEM Otoyolu, Mevcut (Eski) Tren Yolu ve inşası süren Kuzey Marmara Otoyolu ile güçlü bir erişim ve ulaşım kolaylığına sahip olan bölgemiz, Yüksek Hızlı Tren'le birlikte daha da özel bir bölge olacaktır.
Kırklareli Ağız Diş Sağlığı Hastanesi de tamamlandı. Hizmete girdi. Babaeski Devlet Hastanesi modern ve tam donanımlı halde halkımıza hizmet vermeye başladı. Demirköy ' deki hastane inşaatımız sürüyor. Lüleburgaz Devlet Hastanesi için ön ihale aşamaları gerçekleşti. Yakın bir gelecekte de temel atma töreni için beklemekteyiz. Kırklareli ilinde, tarihinin toplam hizmetlerinden çok daha fazla sağlık yatırımlarına AK PARTİ iktidarı dönemlerinde imza atılıyor. Sayın Sağlık bakanımız Dr Mehmet Müezzinoğlu'na bu konuda minnettarız. Balkanlara ve Arupa'ya açılan Dereköy sınır kapımızın revizyonu konusundaki gelişmeleri sürekli takip ediyoruz. Ticaret Oda ve borsamız ile birlikte, sürecin hızlanması için devredeyiz. Dereköy sınır kapısının yenilenmesiyle birlikte, sanır kapımızın çok daha aktif ve yararlı bir konuma geleceğine inanıyoruz.
Balkan ülkeleri ile Türkiye ve özellikle de Trakya arasında her zaman bağlantı ve iyi ilişkiler olmuştur. Zaman zaman aleyhte ve negatif tavır ve tutumlar olsa bile Türkiye devlet ve halkı olarak bizim dostane tutumumuz değişmemiştir. Balkanlardaki soydaş nüfusumuz ortadadır. Kaldı ki; zaten Trakya nüfusunun da önemli bir kesimi balkan kökenlidir. Sadece Rusya ile yaşanan krizden dolayı değil, bu tarihsel gelişimi nedeniyle de balkan ülkeleri ile olan dostluk ve işbirliğimiz ön plandadır. Elbette ki, bu dostluk ve işbirliğinin üzerine konulacak her tuğla, bu seviyenin artmasına vesile olacaktır..."

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Bu ediğiniz öyle olmuyor işte. O cazibe merkezi dediğiniz şey beraberinde bir sürü sorunu da getiriyor. Aman Kırklareli yine sakin huzur şehri olsun da şu temel hizmetleri o yapı bozulmadan alsın. Çevresi çehresi sosyal ve kültürel dokusu bu cazibe için gelecek fırsatçılarca süistimal edilmesin. Fakat bu genel hizmetlerden ziyade sizin yerel hizmetleri ( belediyeyi ) hedeflemeniz lazım ki asıl sorunlar eksikler orada kendini gösteriyor. Kırklareli'de değişim yaşanırsa orada yaşanmalı.