Minsolmaz, Hızlı Tren Projesi şantiye sahasını ziyaret etti

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesiyle İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’yi birbirine bağlayacak hızlı tren projesinin Kırklareli’ndeki şantiye sahasında incelemelerde bulundu. 

2023 yılında hizmete girmesi planlanan Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi’nin Kırklareli’ndeki şantiye sahasında incelemelerde bulunan ve hafriyat çalışmalarını yerinde inceleyen AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, projenin hem Kırklareli’ne hemde ülkemize hayırlı olmasını dileyerek önemli kazanımlar sağlayacağını bildirdi. Ziyaretini sosyal medya hesabından paylaşan Minsolmaz, “İlimiz sınırları içinde hafriyat ve inşaat faaliyetleri hızla devam eden, Hızlı Tren Projesi şantiye faaliyetlerini yerinde inceledik” diyerek bölgedeki çalışmalara ilişkin görseller paylaştı.
53 altgeçit, 59 üst geçit, 16 demiryolu köprüsü, iki adet tünel ve 194 adet menfez ile 3 adet viyadük yapılacağı proje İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’yi birbirine hızlı tren ile bağlamasının yanında Trans-Avrupa Ulaştırma Ağları’na bağlanması nedeniyle AB ile olan ilişkileri de artıracak.
Hattın 229 kilometrelik Trakya güzergahının 75 kilometresi İstanbul, 40 kilometresi Tekirdağ, 60 kilometresi Kırklareli, 54 kilometresi ise Edirne sınırları içerisinden geçiyor. Projenin ÇED toplantıları 9-12 Eylül 2019 tarihleri arasında Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’de yapıldı. Hızlı Tren Hattı Sirkeci’den başlayıp, Halkalı, Kabakça, Çerkezköy, Büyükkarıştıran, Misinli, Lüleburgaz, Babaeski, Havsa güzergahından Kapıkule’ye varacak. Tekirdağ ve Kırklareli’ne birer kol ayrılacak. 

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Güzergah yanlış seçilmiş 04 Mayıs 2020 Pazartesi 12:52:54

    Güzergah asıl kalabalıkların yoğunlaştığı yerlere uzak seçilmiş.

  2. devlet yogunugun oldugu yerden degılde hıc beklenmedık yerlerden rant olusturabılır. zaten degerını bulmus olan arazılerı devlet ozellestıremez gucu yetmez. bu guzergahın asıl getırısı lojıstık merkezler ve fabrıka alanları olacaktır ki bunu nufus yogunlugu olan yerlere yapmazlar.