Minsolmaz, DSİ Bölge Müdürü Özden’i ziyaret ederek ilimizdeki yatırımları görüştü

15 yılda 75,70 milyon TL çevre ve şehircilik 1 milyar TL orman ve su işleri yatırımı yaptık

Kırklar Haber
AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Edirne’de DSİ 11. Bölge Müdürü Nesip Özden ve mühendis meslektaşlarıyla bir araya geldi.
Kırklareli’ndeki yatırımlar hakkında görüşen Minsolmaz, 15 yılda önemli aşamalardan geçildiğini belirterek bölgeye ciddi yatırımlar yapıldığını söyledi. Minsolmaz, son 15 yılda Kırklareli’ne 75,70 milyon TL çevre ve şehircilik, 1 milyar TL orman ve su işleri yatırımı yaptıklarını kaydetti.AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, önceki gün Edirne’de DSİ 11. Bölge Müdürü Nesip Özden ile bir araya geldi. Kırklareli’nde devam eden ve yapılacak yatırımlar hakkında karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı ziyarette Milletvekili Minsolmaz, meslektaşlarıyla da görüştü. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Minsolmaz, son 15 yılda gerek Trakya gerekse yerelde Kırklareli’ne önemli yatırımlaryapıldığını dile getirdi.
75,70 milyon TLçevre ve şehircilik yatırımı yaptık 12 adet atıksu arıtma tesisi yaptık
Özellikle çevredeki akarsuların büyük oranda kirlenmesine neden olan atıksuların arıtılması amacıyla normalde belediyelerin görevi olan atıksu arıtma tesislerinin yapılmasını sağladıklarını, belediyelere destek verdiklerini anlatan Minsolmaz, “Halkımızın hayat kalitesini sağlıklı ve planlı bir biçimde yükseltmeyi ve çevresel şartlar konusunda refahı en üst seviyeye taşımayı hedefledik.
Ülkemizi geliştirmek ve güzelleştirmek için son 15 yılda önemli faaliyet ve düzenlemelere imza attık.
İktidara geldiğimizde Kırklareli ilinde hiç atık su arıtma tesisi bulunmazken bugün 12 adet atık su arıtma tesisi ile hizmet veriyoruz.2003-2017 yılları arasında çevre kirliliğinin önlenmesi yaklaşık 9,8 milyon TL belediyelerimize destek sağladık. Buna ilaveten Avrupa Birliği kaynaklarından yaklaşık 50,8 milyon TL yatırım yaptık” dedi.
1 milyar TLorman ve su
işleri yatırımı yaptık Kırklareli'nin mümbit topraklarını suya
kavuşturduk
Son 15 yılda inşa edilen sulama projeleri ile 198.330 dekar zirai araziyi sulamaya açtıklarını kaydeden Minsolmaz, “Böylece çiftçilerimize yıllık 83 milyon TL zirai gelir artışı sağladık” diye konuştu.Kırklareli’nin daha yeşil olması için 24,4 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını belirten Minsolmaz, “Kırklareli ilinin ormanlık alanı 2.544.630 dekar olup, yüzölçümünün %40'ı ormanlık alandır.Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında; 2003-2017 yılları arasında 285.470 dekar arazide çalışma yapılarak 24,4 milyon adet fidan toprakla buluşturulmuştur. Ayrıca son 15 yılda inşa ettiğimiz 63 adet taşkın koruma tesisi ile 52 meskun mahal ve 26.200 dekar araziyi taşkın zararlarından koruduk” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Ama taş ocaklarına mani olamıyorsunuz 16 Eylül 2018 Pazar 10:26:01

    Ama su kaynaklarını tehtit eden ormanın bağrına saplanıp gün gün ormanı yok eden taş ocaklarını kıytırık maden sahalarını büyütüyorsunuz. Pıtırak gibi çoğalıyorlar. Sayın vekilim seviliyorsunuz ama çevre ile ilgili hiç bir tepkinin içerisinde sizi göremiyoruz. Bunca köyümüz köylümüz boşuna mı çevre konularında tepki koyuyor ? Neden onlara kulak vermiyor yanlarında gözükmüyorsunuz ?