Minsolmaz CHP’nin OHAL hakkında araştırma komisyonu kurulması teklifini yanıtladı

Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz TBMM Genel Kurulunda söz alarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin OHAL’in ülkemize yönelik olumsuz etkilerinin tespit edilmesi ve OHAL’e ilişkin alınacak önlemlerin tespit edilmesi ile ilgili Meclis araştırma komisyonu kurulması teklifi ile ilgili konuştu. 3 dakika boyunca kürsüde bulunarak grubu adına
konuşan Minsolmaz, teklife parti olarak oylarının olumsuz olacağını ifade etti.

27. Yasama döneminin hayırlı geçmesini dileyerek sözlerine başlayan Milletvekili Minsolmaz, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin OHAL’in ülkemize yönelik olumsuz etkilerinin tespit edilmesi ve OHAL’e ilişkin alınacak önlemlerin tespit edilmesi ile ilgili Meclis araştırma komisyonu kurulması teklifinin aleyhinde AK Parti Grubum adına söz almış bulunuyorum” şeklinde konuştu.
“251 şehidimizin
3 binin üzerinde gazimizin hangi etki ve tesir altında olduğumuzu düşünmek gerekiyor”
Minsolmaz, “Bundan tam 2 yıl önce 15 Temmuz hain darbe girişimiyle FETÖ ve PDY’nin meclisimize de bombalar attığı o süreci hepimiz hatırlıyoruz. Bir hafta önce ikinci yıldönümünde 81 ilde valiliklerin yaptığı programlarda 15 Temmuz’un etkileri ve tesirlerini tartıştık burada verilen araştırma komisyonu kurulması talebi OHAL’in etki ve tesirlerinin araştırılması yönünde. 251 şehidimizin 3 binin üzerinde gazimizin hangi etki ve tesir altında olduğumuzu düşünmek gerekiyor” dedi.
“2 yıllık sürede hem idari yönden hem de yargısal yönden çok ciddi bir
mücadele yapıldı”
15 Temmuz hain darbe girişiminin sadece AK Parti’ye karşı yapılmaya çalışılmadığını belirten Milletvekili Minsolmaz, “Belki 15 Temmuz hain darbe girişimi o gün iktidarda olan AK Parti’ye yapılmaya çalışılan bir darbe girişimiydi ama sonrasındaki bulgularla hep beraber gördük ki Türkiye Cumhuriyetini işgale götürme çabasında olan niyeti hiç de hais olmayan dışarıdan aldığı desteklerle ülkemizdeki PKK hareketiyle de çok entegre bir hareketin parçasıydı. Dolayısıyla 2 yıllık dönem içerisinde 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL ile beraber 2 yıllık sürede hem idari yönden hem de yargısal yönden çok ciddi b,ir mücadele yapıldı. Bunun yanında durmak gerekiyor. Dolayısıyla bunun 19 Temmuz’da sonlandırılmış olması ve sonradan gelen kanun teklifi ile sadece PKK, FETÖ, PDY, DAEŞ, DHKP-C ile yine çok etkili bir şekilde mücadele etmenin ötesinde olmayan bu anlayışın karşısında olmak mümkün değil.
Ama bu yönde bir araştırma komisyonu kurulmasının da gerekli olduğu kanaatinde değiliz. Çünkü millet bu konuda tavrını net bir şekilde ortaya koymuştur” diye konuştu.
“Oyumuzun rengi aleyhte”
Minsolmaz, “Bunun içerisinde bir referandum yapılmıştır. 16 Nisan’da 18 maddelik bir anayasa referandumunu hep beraber yaptık. Millet yasal haklarını sonuna kadar kullandı. OHAL de hepimizin bildiği üzere anayasal bir süreç. Bunun içinde bir seçim yaptık. Millett yine orada iradesini sonuna kadar kullanmıştır. Nihayetinde bir araştırma komisyonu kurulması konusunda oyumuzun renginin aleyhte olduğunu belirterek, Sayın Grup Başkan Vekilimiz Özlem Zengin hanımefendi kapsamlı açıklamayı yapacak” diyerek sözlerini noktaladı”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol