Minsolmaz, Bakan Pakdemirli’ye çiftçinin taleplerini iletti

Kırklareli’nde son 1 haftada meydana gelen şiddetli yağışlar sonrası çeşitli ilçe ve beldelerde meydana gelen sel felaketleri ile ilgili olarak çalışmalar devam ediyor. Konuyu tarımsal açıdan ele alan AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüşerek Kırklareli hakkında bilgi verdi, çiftçilerin taleplerini Bakan Pakdemirli’ye iletti. Minsolmaz, Bakan Pakdemirli’nin, konunun bizzat kendisi tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aktarılacağını ve destek olunması için gerekli çalışmalara başlandığını söylediğini ifade etti.

Kırklareli’nde son haftalarda peş peşe meydana gelen şiddetli yağışlar sonrası oluşan sel felaketleri etkisini sürdürüyor. Birkaç kez sel felaketi yaşayan yerleşim yerlerine son olarak önceki gün Alpullu eklendi. Pınarhisar sel felaketini birkaç kez yaşadı. Kırklareli Merkez’de Üsküp ve Üsküpdere şiddetli yağışlardan etkilenen yerleşim birimleri arasında yer aldı. Yağışların devam edeceği ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılarla zaman zaman dile getiriliyor. Yaşanan sel felaketlerinde zararın minimuma çekilmesi için ise çalışmalar başladı.
Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü Bu kapsamda ilk olarak Pınarhisar’da selin önlenmesine yönelik bir dizi çalışma yapacak.

Selden en çok etkilenen kesim arasında ise çiftçiler başı çekiyor. Bölgedeki tarım arazileri şiddetli yağış ve sel sonrası ürün kaybına uğruyor.
Üreticilerin zararlarının telafi edilmesi, yeniden ekim döneminde ise destek verilmesi amacıyla AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz da konuyu Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye taşıdı.
Gerçekleşen görüşmeye ilişkin bilgi veren Minsolmaz, “Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ile ilimizde yaşanan sel ve dolu afeti hakkında toplantı yaptık. Doğal afet sonucunda zarara uğrayan üreticilerimizin;
Uğradıkları ürün kaybının ve zararlarının karşılanması, Ziraat Bankası ve Tarım Krediye olan borçlarının ertelenmesi, dönem faiz oranlarının düşürülmesi, geçmiş dönem faizlerinin silinmesi, geri ödeme planlarının yeniden yapılandırılması, önümüzdeki ekim döneminde, gübre, mazot ve tohum gibi önemli girdilerinin karşılanması, üretime devamın temini için acil bir eylem planı bütünü içinde çiftçilerimize destek sağlanması hususundaki taleplerimizi ilettik.
Bakan Yardımcıları ve ilgili Genel Müdürlerin de hazır bulunduğu toplantıda; ayrıca Kırklareli’mizdeki tarım ve hayvancılık projeleri, vatandaşlarımızın, birliklerin ve Ziraat Odalarımızın diğer talepleri hakkında istişare ettik.
Sayın Bakanımız; bölgemizde ve özellikle ilimizde yaşanan afete gösterdiği duyarlılığı ile geçmiş olsun dileklerini ve taleplerimize ilişkin ivedi çalışmalar yapılacağını belirtti. Konunun bizzat kendisi tarafından sayın Cumhurbaşkanımıza da arz edileceğini ve destek olunması için gerekli çalışmalara başlandığını ifade etti” dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Aaaa vekile bak konuşabiliyormuş! Ben de kendisine bir koli konuşturan kuş yemi yollayacaktım az daha...

  2. Kaptan Reis arkadaş Bu şehrin iki vekili daha var ama onları hiç duymuyoruz. Onlara ne buyurursun ? Vecdi bey bir parça da diğer chp vekili ortalıkta yok.

  3. Kaptan Reis lakaplı arkadaş Bu şehrin iki vekili daha var. Ama ortada yoklar. Ne buyurursun ?