Minsolmaz; “Altılı masanın nasıl tarumar olacağını hepiniz göreceksiniz”

AK Parti Kırklareli İl Başkanlığınca Kurban Bayramı bayramlaşma programı İstasyon Caddesi’nde gerçekleştirildi. Burada bir kafede yapılan kutlama programına Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Başkanı Alper Çiler, İl Kadın Kolları Başkanı Hanife Büyükyeğen, İl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aydın Gün, Belediye Başkanları, eski İl Başkanları, İlçe Başkanları ve partililer katıldı. Burada bir konuşma yapan Milletvekili Minsolmaz, iç ve dış politikadan ekonomiye birçok alanda yapılan çalışmalar hakkında konuştu. Altılı masadan bahseden Minsolmaz, “Bunlar sadece Recep Tayyip Erdoğan’ın gitmesi AK Parti Hükümetinin düşmesi üzerine bir araya gelmişler. Hiçbir toplantılarından ortak bir mutabakatın çıkmaması tabanlarında da rahatsızlık yaratıyor. Türkiye’nin en temel problemleri hakkında bir tane görüşleri yok. Yakında nasıl tarumar olduklarını hepiniz göreceksiniz” dedi. 

AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı Kurban Bayramının ilk günü İstasyon Caddesinde bir kafede bayramlaştı. Programa AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Başkanı Alper Çiler, İl Kadın Kolları Başkanı Hanife Büyükyeğen, İl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aydın Gün, Belediye Başkanları, eski İl Başkanları, İlçe Başkanları ve partililer katıldı.
Burada bir konuşma yapan AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, “Rabbim nice bayramları sevdiklerimizle beraber kutlamayı nasip etsin. 1. gün bayramlaşma programından sonra ilçelere gideceğiz. Bayramdan sonra köylerimizi ziyaret edeceğiz. 2023 sürecine daha güçlü gireceğiz. Çünkü Cumhurbaşkanımıza Kırklareli olarak bir sözümüz var. Cumhurbaşkanımızın da Kırklareli’ne gelme sözü var. Edirne ile birlikte bir programı olacak. Bunun için Millet Bahçesi projesinin de bitmesini bekliyorlar” dedi.
Çiler’in ardından konuşan AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, tüm İslam aleminin, başta şehit ve gazi aileleri olmak üzere, Kırklarelili hemşehrilerinin ve teşkilat mensuplarının Kurban Bayramını tebrik etti. Kurban görevini yerine getirenlerin Allah’tan kurbanlarını kabul etmesini dileyen Minsolmaz, ekonomiye değindi. Minsolmaz, “Dünyada ekonomik sıkıntılar yaşanırken ülkemize yansımaları ve başta dar gelirli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için çok önemli düzenlemeler yapıldı. Bu düzenlemeler yapılmaya devam edecek. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. 2002 yılında 103 dolar olan asgari ücret bugün itibariyle dolar bazında 315 dolara yükseldi. Tabi ki yeterli değildir. Temmuz ayının başından itibaren geçerli olacak son yüzde 30’luk ara zamla asgari ücretlimizin maaşı 5 bin 500 liraya yükseldi. Gönül tabi ki çok daha yüksek ücretleri verebilmeyi arzu ediyor. 2002’de 103 dolar olan asgari ücretin bugün 315 dolara çıkması hükümetimizin asgari ücretlimize ne kadar değer verdiğinin bir göstergesidir. Emekli maaşlarında ve memur maaşlarında da çok ciddi düzenlemeler yapıldı. Tabi çiftçilerimizi de düşündük. Arpa taban fiyatı, buğday taban fiyatı önümüzdeki dönem, Ayçiçek taban fiyatı ile ürettikleri ürünün karşılığını alacaklar” diye konuştu. 
Dış politikadaki başarılardan bahseden Minsolmaz, dış ticarette rekor kırıldığını, yine dış politikada NATO zirvesinde terörle mücadele alanında Türkiye’ye destek olunmaması halinde onların da (İsveç ve Finlandiya) NATO’ya girişini kesinlikle kabul etmeyeceklerini açıkladı. Minsolmaz, “Bir yandan terörle mücadelede, bir yandan dış politikada bir yandan da bu ekonomik krizin ülkemiz içerisinde en hafif şekilde atlatılması için Hükümet tarafından, TBMM tarafından yapılan düzenlemelerle Türkiye 2023 hedeflerine emin adımlarla gidiyor. Bu mücadelede siz değerli teşkilat mensuplarımıza da yapılan çalışmaları anlatma noktasında görev düşüyor” şeklinde konuştu. 
Kırklareli’ne yapılan yatırımlar
Minsolmaz, AK Parti’nin kurulduğu yıldan bu yana iktidar olmasının ardından Kırklareli’ne de önemli yatırımlar yapılmaya başlandığını ifade ederek, “Partimizin kurulduğu yıldan bugüne 20 yılda vatandaşımız bizi her zaman tek başına iktidar olma şansını verdi. Bizde milletimize verdiğimiz bütün sözleri fazlasıyla yerine getirdik. Sadece Kırklareli’nde 20 yılda yaklaşık 20 milyar yatırım yapıldı. Bunun içerisinde Üniversitemiz, yeni Hastanemiz, çevre yollarımız var. Pınarhisar, Çakıllı Çevre Yolumuzu açtık. Kırklareli OSB’de şu an 70 işletmenin inşaatı sürüyor. İlk etapta 6 bin istihdam sağlanacak. OSB’de tüm parseller satıldı. Tamamının üretime geçmesi halinde 30 bin yeni istihdam demek. Kırklareli’nin hiçbir döneminde bu kadar yüksek bir istihdam hamlesi hiçbir zaman olmadı. Köylerimizin tüm altyapıları yapıldı. 9 belediye başkanımız beldelerinde ve sorumluluklarında olmamasına karşın yakın köylerinde tüm ihtiyaçları karşılıyorlar. Ben önümüzdeki dönemin en büyük başarıyı yakalayacağımız bir dönem olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Altılı masa
Konuşmasında Altılı masaya da değinen Minsolmaz sözlerini şöyle sürdürdü;
“Altılı masa her gün toplanıyor. Toplantılarından ortak bir mutabakatın çıkmaması artık tabanlarında da rahatsızlık yaratıyor. Türkiye’nin en temel problemleri hakkında en ufak bir açıklama yapmamaları, sadece Recep Tayyip Erdoğan’ın gitmesi ve AK Parti Hükümetinin düşmesi dışında hiçbir ortak noktası olmayan bu oluşumun yakın zamanda nasıl tarumar olacağını hepiniz göreceksiniz.” (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Ülkenin tarumarından emlâkının talanmarından binlerce yılın devlet geleneği yıkımından toplum dokusu şerrümarından hazinenin ceplemarından hüküm giymiş sizler halkın sizler gibilere artık inanmadıklarını laikliği seçtiğini göreceksiniz yıllarınızı sayarken damlarınız altında

  2. Sayın Minsolmaz muhalefet yapılması gerekeni söylüyor siz kerhende olsa yapmak zorunda kalıyorsunuz bununda en son örneğini Öğrencilerin kredi borçlarının faizlerinin silinmesi oldu daha öncesinde emekliye bayram ikramiyesi asgari ücretin yükseltilmesi vs hangi birini sayayaım bu kadarda siyaseten de olsa olumsuz eleştirmek doğru ve düzgün bir şey değil.