Minsolmaz, AK Parti iktidarından eğitime tam destek dedi

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, yeni eğitim öğretim yılıyla ilgili yaptığı basın açıklamasında AK Parti iktidarının eğitime ne kadar önem verdiğini açıkladığı rakamlar ile gözler önüne serdi. Minsolmaz, yaptığı açıklamada, “2017-2018 Eğitim ve öğretim yılı, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olsun”  ifadelerine yer verdi.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek açıklamada bulundu

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek yapığı yazılı basın açıklamasında AK Parti’nin iktidarlığı süresince eğitime büyük önem verdiğinin altını çizdi. Minsolmaz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
“Kırklareli’mize son 15 yılda 200 milyon TL eğitim yatırımı yaptık”
Kırklareli’mize son 15 yılda 200 milyon TL eğitim yatırımı yaptık. Ruhen ve bedenen iyi yetişmiş nesiller yetiştirme hedefiyle eğitim alanında ilklere imza attık. Eğitime yapılan yatırımları; geleceğimizin teminatı olarak değerlendirip öğrenci ve öğretmenlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere tedbirler aldık. Yeni binaların yapımının yanı sıra mevcut binalarda yaptığımız yenileştirme çalışmalarıyla okullarımızın fiziki ortamını eğitime daha uygun hale getirdik. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kademesindeki okul sayısını 235‘den 345’e yükselttik.
“30 spor salonu, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında 150 laboratuvar ve 65 kütüphane”
Yapılan yatırımlar sayesinde Kırklareli’nde 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında 30 spor salonu, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında 150 laboratuvar ve 65 kütüphane mevcuttur. Kalabalık derslik dönemini bitirdik. Eğitimde kaliteyi artırmak için mevcut derslikleri yeniledik. Yıkılıp yeniden yapılan derslikler de dahil olmak üzere yeni derslikler inşa ettik. Öğrencilerin daha rahat şartlarda öğrenim görebilmesi için eğitimin her kademesinde derslik başına düşen öğrenci sayısını düşürdük. Okullaşma oranının artmasıyla ortaya çıkan öğretmen ihtiyacını gidermek için her kademede çok sayıda yeni öğretmen istihdam ettik.
“Yüzde 20’lerden dan yüzde 80’lere yükselttik”
Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırdık. 5 yaş net okullaşma oranını; yüzde 20’lerden dan yüzde 80’lere yükselttik. 2003 yılında başlattığımız Ücretsiz Ders Kitabı projesi ile öğrencilerimiz ve velilerimizin kitap alma çilesine son verdik. Çocuklarımız artık sınıflarına girdiklerinde kitaplarını sıralarının üstünde buluyorlar. Teknolojiyi yaygınlaştırdık. Okullarımızın neredeyse tamamında bilgisayar sınıfları var, okullarımıza ADSL bağlantısı sağladık. Toplam 200'ün üzerinde Bilişim Teknolojisi (BT) Sınıfı kurduk.
“Z-Kütüphaneler…”
2014 yılı sonunda başlatılan ve öğrencilerin ilgisini çeken, modern donanımlı 3 adet Zenginleştirilmiş Kütüphane (Z-Kütüphane) kurduk. Okul sütü projemiz devam ediyor. Fatih projesi kapsamında Kırklareli’deki okullara Etkileşimli Tahta, Çok Fonksiyonlu Yazıcı, Doküman Kamera, Tablet Bilgisayar gönderdik. Çocuklarımızın okula gitmesinin önündeki tüm engelleri kaldırdık. Ailelerimizin yükünü hafiflettik. İlk ve orta öğretimdeki öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlamak amacıyla şartlı eğitim yardımını başlattık.
“Meslek okullarını etkin hale getirdik”
Meslek okullarını ve mesleki eğitim merkezlerini daha da verimli ve etkin hale getireceğiz. Sanayinin ihtiyaç duyduğu işgücü böylece temin edilecek ve istihdamın önündeki mevcut bir takım engeller aşılacaktır. İşsizliğin önlenmesi ve nitelikli eleman yetiştirme için mesleki eğitime yılda 270 milyon TL bütçe ayırdık.
“Kampüs alanlarımız gelişiyor, büyüyor”
Üniversitemiz kampüs alanı her geçen yıl dağa da gelişiyor ve büyüyor. Kırklareli Üniversitemizde 2017-2018 döneminde, yaklaşık 27.000 öğrenci sayısına ulaştık. Hukuk Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile bu sayı daha artacak. Yeni hedefimiz Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi. Gençlerimizin hem aile içinde, hem yaşadıkları çevrede, hem okullarda ve sosyal mekânlarda iyi yetişmeleri, bilinçli birey olmaları, kültür ve spor ile hem iç hem de dış varlıklarını zenginleştirmek için çalışmaya devam ediyoruz. Çocuklarımızın mükemmel insani değerlere sahip, bilinçli, iyi eğitimli, saygılı, inançlı ve kendine güvenen fertler olarak yetişmeleri temel önceliğimiz.
“Yeni dönem hayırlı olsun”
Bu bilgiler ışığında ve daha iyisini hep birlikte yapma kararlılığıyla, 2017-2018 Eğitim ve öğretim döneminin Kırklareli'mize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
“Milli Eğitim Bakanlığı Kırklareli yatırımları”
2014-2017 Kırklareli-Merkez Özel Eğitim Uygulama Okulu 8 derslik
Kırklareli-Merkez Karacaibrahim Mahallesi Ortaokulu, Kırklareli Merkez Kavaklı Atatürk İlkokulu, Kırklareli-Merkez Sağlık Meslek Lisesi ve Kapalı Spor Salonu, Kırklareli-Lüleburgaz Mesleki Eğitim Merkezi, Kırklareli-Lüleburgaz Hacı Ahmet Azman İmam Hatip Ortaokulu, Kırklareli-Lüleburgaz Kurtuluş Mahallesi 390 ada 123 parselde İlkokul, Kırklareli-Lüleburgaz Düvenciler Lisesi Kapalı Spor Salonu, Kırklareli-Lüleburgaz Borsa İlkokulu ilave bina, Kırklareli Lüleburgaz Rumeli mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi-TPAO, Kırklareli-Babaeski Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Atölye İnşaatı, Kırklareli-Pınarhisar 100 kişilik Öğrenci Yurdu, Kırklareli-Pınarhisar Pınarhisar Ortaokulu konferans salonu, Kırklareli-Lüleburgaz 24 Derslik Meslek Lisesi, 2 Atölye, Kapalı Spor Salonu(ihale aşamasında), Kırklareli-Vize Mesleki ve Teknik Lise 16 derslik atölye (Proje), Kırklareli Merkez- Özel Eğitim Uygulama Okulu 12 derslik(proje.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol