Minsolmaz, 17 Ağustos'u unutmadı; “Ders aldık, önlem aldık”

Türkiye’nin canının yandığı 17 Ağustos depreminin yıldönümünde acının hala taze olduğunu ve hayatını kaybedenlerin unutulmadığını ifade eden AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, 18 yıl önce meydana gelen depremden bu güne acıların unutulmayarak bir daha yaşanmaması için gerekli çalışmaların yapıldığını ifade etti.
17 Ağustos depreminde canını kaybedenleri saygı ile anan Minsolmaz, acının saklandığını ve unutulmadığını ifade ederek gerekli derslerin de çıkartıldığının altını çizdi.
“Ders aldık”
Evlerin toz duman olduğu ve yüreklerin parçalandığı doğal afette hayatını kaybeden ve yaralananları unutmadıklarını vurgulayan Minsolmaz, aynı acının tekrarlanmaması için kentsel dönüşüme ağırlık verildiğini dile getirerek “18 yıl önce meydana gelen, binlerce vatandaşımızın yaşamını yitirmesine ve on binlerce vatandaşımızın da yaralanmasına yol açan Marmara depremi, milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır” sözlerini dile getirdi.
“Yaşadığımız acıları hiçbir zaman unutmayacağız”
Yaşanılan acılara değinen Minsolmaz, “Depremi ve yaşadığımız acıları hiçbir zaman unutmayacağız. Bunun için de özellikle devlet kurumlarımızda ve belediyelerimizde depreme uygun binaların yapılması için düzenlemeler yapıldı” şeklinde konuştu.
“Vatandaşların can güvenliği ön planda”
Acı günlerden ders alındığının altını çizen Minsolmaz, Ak Parti olarak vatandaşların can güvenliğini her şeyin üzerinde tuttuklarını dile getirerek “AK Parti olarak iktidara geldiğimiz günden bu yana vatandaşlarımızın can güvenliğini ön plana alan çalışmaları başlattık” dedi.
“Eski yapılar yenilendi”
Türkiye’de önemli bir kentsel dönüşümün başlatıldığının altını çizen Minsolmaz, “Kentsel dönüşüm projeleri ile hem eski yapıları hem de depremde hasar gören binalarımızın yerine modern, yeni teknolojiye ayak uyduran ve sağlam yapılar inşa ettik” ifadelerine yer verdi.
“Tedbirler devlet tarafından alınacak”
Bir daha böyle bir acının yaşanmaması için gerekli tüm tedbirlerin devlet tarafından alınacağını vurgulayan Minsolmaz, “Vatandaşlarımızın can güvenliği için her türlü tedbirin devlet tarafından alınacağından kimsenin şüphesi olmasın” sözlerini dile getirdi.
“Görev bilinci”
Vatandaşların da deprem gerçeğinin farkında olması gerektiğini dile getiren Minsolmaz, “Vatandaşlarımızın da depremi unutmadan deprem gerçeği ile yüzleşmesi ve aynı görev bilinci içinde olmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
“Asrın felaketi”
17 Ağustos Marmara Depremi’nde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyen Minsolmaz, “Bu vesileyle; asrın felaketi olarak tarihe geçen 17 Ağustos Marmara Depremi’nde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol